Sirotčinec slečny Peregrinové pro PODIVNÉ DĚTI


Z originálního názvu : Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Spisovatel : Ransom Riggs
Rok vydání : 2012
Pořadí : 1
Nakladatel : Jota
Počet stran : 358


Ahojky :)
Konečně jsem se dokousala k tomu, abych dočetla knížku ''Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti''.
V předchozí informačce jsem napsala, že jsem knihu zavřela a otevřu si jinou. Mé svědomí ale nemá rádo, když nechám rozečtenou knihu, tak jsem si ji znovu otevřela a musím říct, že nelituju. Posledních 100 stránek jsem od ní nemohla odtrhnout oči a dočetla ji potmě.


Žijete nudný život jako náš hlavní hrdina Jakob? Snažíte se dělat cokoliv, ale nic vás nebaví?
Jednoho dne má Jakob v práci telefonát, volá mu jeho vystrašený dědeček, který mu vzkazuje, že si pro něho přišli a za každou cenu se ho nemá pokoušet zachránit. Jakob si ale nedá říct jak už to bývá ve zvyku a za dědečkem se vypraví...

Kdo z vás  miluje strašidelné  příběhy, tak vás musím zklamat. Spíš než strach je zde více uplatněna napínavost. Začátek je pomalý, zdá se být nudný, ale ta trpělivost za to stojí!!!




,,Nikoho nezbožnuju''
Dobrá Já jen... nechtěl jsem, aby tě něco zaskočilo, to je všechno. ''
Propadl jsem bundu a přehodil si ji přez rameno.
''Co to děláš? Za chvíli nám přinesou večeři. ''
,,Mýlíš se v něm'', řekl jsem. ,,A já to dokážu, ''
Vzdychl, jako by kapituloval. ,,Dobrá. Doufám, že ano. ''
Práskl jsem za sebou dveřmi hostince a vydal se na cestu, aniž bych měl nějaký cíl. Někdy člověk prostě musí projít dveřmi.
 To, co můj otec říkal, byla samozřejmě pravda : Svého dědečka jsem zbožňoval. Potřeboval jsem jen. brzy některé věci, co jsem si o něm myslel, byly pravda, ale to, že byl cizoložník, k nim nepatřilo. Když jsem byl malý kluk, dědečkovi fantastické příběhy znamenaly, že člověk může žít kouzelný život. I poté, co jsem jim přestal věřit, bylo na mém dědečkovi stále něco magického. To, že přestál všechny ty hrůzy, to, že poznal ty nejhorší lidské vlastnosti, a presto to jeho život nepoznamenalo, to, že z toho všeho vyšel jako úctyhodný a statečný člověk, jak jsem ho znal - to bylo kouzelné. Proto jsem nemohl uvěřit, že byl lhář a podvodník a špatný otec. Protože jestli nebyl čestný a hodný dědeček Portman, pak už takovým nemohl být nikdo.
* * *
Dveře muzea byly otevřené a svítilo se tam, ale zdálo se, že uvnitř nikdo není. Přišel jsem za kurátorem v naději, že možná něco ví o historii ostrova a jeho obyvatelích a může vnést trochu světla do toho prázdného domu a kam se podělí jeho obyvatele. Napadlo mě, že si jen na chvilku odskočil - davy návštěvníku se sem zrovna nehrnuly -, a věšel jsem do svatostánku, abych zabil čas prohlížením muzejních vitrín.
 Exponáty nevalně úrovně byly vystaveny ve velkých vitrínách, které lemovaly zdi na místě, kde dříve stály kostelní lavice.

    


Have a nice day!!! 









2 komentáře

  1. Ta fotka je krásná, miluji tyhle fotky, které skvěle zachycují atmosféru. Hned bych knihu otevřela a začala číst :D

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.