Než jsem tě poznala - Jojo Moyes

Edice světový bestseller
Z originálního názvu: Me before you
Spisovatelka: Jojo Moyes
Rok vydání: 2013
Počet stran: 408
Nakladatel: Ikar

Ahojky všem,

   Dnes vám všem s radostí přináším další recenzi, tentokrát o Než jsem tě poznala.
Popravdě jsem knihu četla poměrně dlouho v porovnání s ostatními kousky, ale rozhodně ne kvůli tomu, že by byla nudná. Pravda je taková, že jsem se bála konce, protože byl dosti předvídatelný, což určitě není až takové velké mínus jak to může znít.
   Už hned ze začátku se mi líbila postava Willa - byl vtipný, i když náladový, kdo by ale v jeho kůži nebyl? Už v předposlední kapitole jsem brečela jak batole a stěží se snažila zadržet slzy a vzlykání. Autorka Jojo Moyes rovněž napsala Poslední dopis od tvé lásky, ale Než jsem tě poznala mi úplně zlomila srdce. Takže kdo si chce pobrečet, tak tomu tuhle knihu doporučuji. Já osobně se těmto typům knih budu vyhýbat velkým obloukem.


***
   Louise Clarková je obyčejná dívka žijící mimořádně obyčejným životem. Má ráda svou práci v bistru, svého dlouholetého přítele a svět, který končí s hranicemi malého rodného městečka. Svůj život by zanic nevyměnila. Když však bistro zavřou, Louise se měnit musí. 
   Svět Willa Traynora naopak žádné hranice nemá. Jeho svět adrenalinu, velkých ochodů i peněz, svět možností bez omezení. Will svůj život miluje. Když ho však nehoda upoutá na kolečkové křeslo, ví, že už ho nebude moci žít jako doposud.
Jen těžko si lze předtavit více nesourodou dvojíci než náladového a depresivního Willa a jeho novou optimistickou a upovídanou ošetřovatelku Louise...
Romantický příběh o dvou lidech, kteří nemají nic společného, dokud jim láska k nohám nepoloží celý svět. S ním však i otázku, jak vysokou cenu je člověk ochoten zaplatit za štěstí, koho miluje.




Have a (nice) day.

Okomentovat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.