Sirotčnec Slečny Peregrinové PODIVNÉ MĚSTO

Z originálního názvu: Hollow City - Miss Peregrine's for Peculiar Children II.
Spisovatel: Ransom Riggs
Rok vydání: 2014
Počet stran: 424
Nakladatel: Jota

Další pokračování série Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti s novým krásným přebalem a podtitulem Podivné město.
Do knížky jsem se až tak s chutí nevrhla, i když si ji američtí blogeři chválili. Ani druhý díl mě mě bohužel nezaujal. Ano, spisovatel se už od prvního dílu napravil, zasadil do příběhu více napínavých situací, avšak jakmile začly, tak také hned skončily. Děj se mi zdál stereotypní, byl zbytečně protahován a stejně jako první díl gradoval až ke konci a zase stejně jako první díl skončil s otevřeným dějem, jak jsem také předpokládala. 
Nevím zda si pořídit třetí díl, ale jestli mi spadne do ruky jako dárek, tak proč si ho nepřečíst.
Kniha disponuje dokonalými a krásnými fotkami, bez nichž by byla dle mého názoru menší fiasko.

***
3.Září 1940
Deset Podivných dětí prchá před vražednými monstery.
A pomoci jim může jen jediná osoba - ta je však uvězněná v ptačím těle.

Neobvyklé putování, které začalo v knize Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, pokračuje. Jabob Portman a jeho noví přátelé cestují do Londýna, podivného hlavního města světa. Doufají, že zde najdou lék pro svou milovanou ředitelku, slečnu Peregrinovou. Ovšem v tomto válkou zkroušeném městě na ně číhá překvapení za každým rohem.
A dříve než může Jacob odvést podivné děti do bezpečí, musí učinit důležité rozhodnutí týkající se jeho lásky k Emmě Bloomové.
Podivné město zavede čtenáře do imagináního světa telepatie a časových smyček, pouťových atrakcí a vlkodlaků - do světa obydleného dospělými ,,podivnými", vrahounskými stvůrami i do bizarního zvěřince neobvyklých zvířat. Také v tomto dílu se prolíná napínavé fantasy s dosud nepublikovanými dobovými fotografiemi, a vytváří tak pozoruhodný čtenářský zážitek.



KNIHU JSEM DOSTALA OD MÉ DLOUHO ZNÁMÉ KAMADARÁKY <3






  
Have a Nice day!!!

Okomentovat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.