Zůstaň se mnou

Filmová edice
Z originálního názvu:If I Stay
Spisovatelka:Gayle Forman
Rok vydání:2014
Počet stran:184
Nakladatel:Yoli

Dnes tu pro vás mám rezenci i s krásnou filmovou obálkou Zůstaň se mnou.

Hlavní hrdinkou je sedmnáctiletá violoncelistka jménem Mia. Má jedinečnou rodinu, brášku, který je pro ní vším a také toho nejúžasnějšího přítele jménem Adam, jenž hraje v punkové kapele, jezdí na turné. Mia se rozhoduje zda jít na uměleckou školu, což by však měla od rodiny i Adama moc daleko.
Tohle všechno se zdají být všední starosti a možná, že taky jsou. Ty však jednoho dne náhle pominou, když se Mia vydá s rodinou na výlet a bude muset učinit jisté rozhodnutí.

Příběh pro mě byl oddechový, pohodov a moc se mi líbil. Při čtení jsem si do sluchátek pouštěla soundtracky ze stejnojmenného filmu. V chladném počasí tak zažijete úžasnou atmosféru jakou jsem zažila o víkendu. Hudba je totiž jedna z nejdůležitějších součástí této knihy. Takže moc doporučuji!

***
Pozoruju, jak Kim s Adamem mizí v chodbě. Chci jít za nimi, ale jsem přilepená k podlaze, neschopná pohnout neviditelnýma nohama. Teprve když mizí za rohem, vzpamatuji se a vyrážím za nimi, ale už nastoupili do výtahu.
Už jsem zjistila, že nemám žádné zvláštní schopnosti. Nemůžu procházet stěnami ani se vrhat střemhlav do poschoďové šachty. Umím jen věci, které dělám ve skutečném životě, jen s tím rozdílem, že to, co dělám ve svém světě, je pro ostatní neviditelné. Alespoň to tak vypadá, protože si mne nikdo nevšímá, když otevírám dveře nebo tisknu tlačítko výtahu. Můžu se dotýkat věcí, dokonce manipulovat s klikami dveří a tak, ale doopravdy nikoho a nic necítím. Jako bych vnímala okolí přes stěnu akvária. Nedává mi to smysl. Ale ono nic z toho, co se dnes událo, vlastně nedává smysl...







Have a Nice Reading !!!

Okomentovat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.