Sedmilhářky - Liane Moriaty

Z anglického originálu: Little Lies
Spisovatelka: Liane Moriarty
Rok vydání: 2014/ 2017 cz
Nakladatelství: Ikar
Hodnocení: 4/5
E-kniha



Uhodíš mě, uhodíš,
pak mě za to políbíš.



Jste ve společnosti lidí, do které se vůbec nehodíte, ale přitom si Vás oblíbí a budete nejlepší kamarádi. Myslíte si, že mají dokonalý život, mají vilu na pláži, jejich děti chodí do soukromé školy a  manžel vydělává milionové peníze. Jejich ženy jsou doma a vyčkávají na něžné objetí, puket kytek, aby se jim večer odevzdaly.

V knize se dozvídáme o třech příbězích, třech různých ženách. 
Jane: mladá matka samoživitelka má malého chlapečka, kterého miluje z celého srdce. Bojí se však, že její malý Ziggi zdědil ošlivé geny  jeho otce.

Madeline: ochranitelská, starostivá matka půberťačky a dvou malých dětí. Medaline zažila rozchod s exmanželem, který se přestěhuje do stejného města a pošle jeho dceru do stejné školy, kam bude chodit její mladší  dcera Chloe. Její dcera, puberťák však bude chtít bydlet u jejího exmanžela a Medaline to  zraní. 

Celeste: Nejkrásnější a zárověn nejsmutnější maminka. Má roztomilá dvojčata a úchvatného manžela, který jí nepodmínečně miluje. Avšak ale na jejich vztahu není něco v pořádku. 

Příběh začíná na seznamovacím školním dvoře, kde se zjistí, že malá holčička byla napadena. Učitelka jí řekne ať ukáže na chlapce, který jí ublížil. Její prst směřuje na malého Ziggiho, který se brání, že to neudělal. Ve škole se to z horší a všechny matky se budou snažit malého Ziggiho vyloučit ze školy.

V příběhu se odehrává i kvízový večer, kde v tu noc zemře jeden rodič a vy musíte číst až dokonce, abyste zjitili, kdo to je. 
Sedmlilhářky je skvělý příběh, který ukazuje na to, že lidi sami sebe neznají a každý člověk, rodina ukrývá aspoň malé tajemství. 

Mojí oblíbenou hrdinkou se stala Celete, která si toho moc potrpěla, její příběh mě bavil a byla jsem za ní velmi smutná. Říkala jsem si kéž bych jí mohla nějak pomoc.
Jane byla silná matka u ní jsem se chtěla dozvědět kdo je Ziggiho táta a nesmírně mě to překvapilo.
Medaline měla klasický potíže s pubertární holkou, která byla nevděčná a měla chut jí vrazit pár facek! 


Příběh se líbil, četl se rychle a měla jsem chuť číst furt dál a dál. Nebýt té E-verze, knihu bych zhltla hned.  Poznáte tam šikanu, násilí i podraz! 






Měla jsem problém trochu se jmény, ale skouknutí 1. dílu seriálu jsem si ta jmnéna dokázala dát dohromady. Teším se, až se dokouknu na seriál. Mojí Celeste totiž hraje z jedna mých oblíbených hereček a to Nicol Kidman. 


4 komentáře

  1. O téhle knize mluví dost lidí. Musím říct, že mě taky celkem zaujala...
    No, budu si jí muset přečíst :D

    www.ftcfblog.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic jsem od ní neočekávala a nadchla mě :) Určitě si jí přečti :)
      Měj se krásně! :)

      Vymazat
  2. Knihu jsem četla a stejně jako ty jsem musela číst dál a dál díky tomu napětí ohledně vraždy na večírku.
    Jinak na seriál koukáme s mamkou, protože jsme obě četly knihu a líbí se nám.
    Btw: V úvodu máš napsáno, že Madeline má pubertálního syna a v závěru mluvíš o dceři. Ten syn tam asi nemá co dělat, že? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáj, moc děkuju za upozorněná jj jedná se o tu dceru, hned to opravím! Seriál se mi taky moc líbi, jsem hodně zvědavá co tam přidají :)
      Děkuju za tvoje upozornění vážím si toho :)
      Měj se krásně.

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.