Střážci příběhu - Mechthild Glaser


Nestvůra vylezla ze své jeskyně.
Tiše, tichounce.
Nikdo si toho nevšiml.


Zkuste si představit, jak teď zrovna čtete, položíte si knihu na obličej a najednou se ocitnete v příběhu. Hustý co?

Dnes tu mám knihu od německé spisovatelky Mechthild Glaser. Střážci příběhu je asi její prvotina, která vyšla v roce 2016 se 341 stránkami od nakladatelství Fragment. Její originální název zní Die Buchspringer.

Naše hlavní hrdinka Amy odjíždí s mamkou Alexis na ostrov do Irska, kde se Alexis snaží zapomenout na bývalého přítele. Když na ostrov přijeli, Amy se od babičky dozvídá tajmenství rodiny a zjístí, že má schopnost vstupovat do knih. Zezačátku jí to přijde velmi skvělé a vzrušující. Časem se ale ukáže, že někdo příběhy úmyslně mění a ohrožuje tím knižní svět. Amy se rozhodne pachatele chytit a zjistit kdo to je. Čím dál tím víc se Amy dozvídá tajemství rodiny a hlavně velké tajemství Alexis. 
V přiběhu se setkáte i Wartherem, Elizabeth Bennetovou a s dalšími postavami, jako například i s mrtvým Sherlockem Holmesem.


Jak jsem říkala v článku právě čtu, měla jsem chuť na něco odechového a přesně tato kniha tento účel splnila. Bohužel jsem jí dala jen 3hvězdičky z pěti z důvodu, že se mi příběh zdál moc zamotaný a měla jsem pocit, že to ho spisovatelka pak zjednodušeně rozmotala. Vadilo mi, že místo ukradené příběhy se říkaly ukradené nápady. Tak by se ta kniha měla spíše jmenovat Střážci nápadů. Obálka je přenádherná, ale bez přebalu už je taková nehezká. Kvůli tomu ale body nestrhávám! 



Kdyby mi bylo o 10 let míň, určitě bych tento příběh hltala! No řekněte mi kdo by nechtěl umět vstupovat do příběhů a potkat se svým oblíbeným, že? (Teď mě napadá, kdyby to bylo realistické, tak bych svého přítěle podváděla od začátku našeho vztahu a vždy by to byl někdo jiný). 





Co říkáte na tuhle knihu vy? Budete jí v blízké době číst? 


Mějte se krásně!
Vaše C.





4 komentáře

  1. Já ji sice číst asi nebudu, protože mě moc nezaujala, ale i tak jsem si přečetla recenzi. Moc se mi líbí, že přidáváš i tyto mini recenze, které úplně stačí na to abys příběh trochu nastínila a řekla své pocity. Jo a když ty mi chceš ukrást lucerničku, tak já bych chtěla zase tu svíčku jo? Už vím kde bydlíš. Najdu si tě, neboj se. Kdyby ti chyběla svíčka, tak víš kdo ji ukradl. Jinak si užij zbytek neděle a v pondělí ahoj. :D
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hehe budeme si krást věci navzájem jo :D Děkuji ti :) Pondělí bylo skvělé !

      Vymazat
  2. Moc pěkně napsáno :) Knížku jsem četla a bavila mě, být mladší tak jsem nadšená :) Takhle to pro mě byla jen pěkná odpočinková knížka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :) Ano odpočinkové čtení to doopravdy bylo :)
      Měj se hezky!

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.