Procházka po Hanoi

2. 05. 2017


Jsou 3 ráno a s Tončákem vůbec nemůžeme usnout. Zapneme si tedy film, trochu si povídáme a nakonec přece jen usnu. Ventilace přitom jede na plné obrátky. Tony ale ulehne až kolem 5 večer. Což je 23 v ČR.

Vstáváme 9 ráno, což je v ČR kolem 3 ráno, hrůza. Jedeme na pouliční snídani, vždycky jsem to chtěla zažít, i když jsem se vždy trochu bála, že to může být nehygienické, tím, jak jsou stánky s občerstvením venku v tom vedru a vlhku. Dáváme si Pho tai bo, což je polévka s rýžovými nudlemi, s hovězím masem, které je nakrájené na tenké syrové plátky a "uvaří" se až po zalití vývarem. Vietnamci mají hlavní jídlo na snídani. A jelikož na to nejsem zvyklá, Tak jsem to nesnědla všechno, ale bylo to vynikající.

Pak jsme šli na procházku s mojí sestřenkou, je ostuda, že o své zemi nic nevím, a když se zeptám co to je nebo co to znamená, tak některým slovům nerozumím nebo jí dokonce nechápu. Vietnamština už prostě není mým rodným jazykem ale to i čeština :D

Lidi na nás po ulici furt koukají, asi tak vysokou vietnamku neviděli, nebo dokonce slyším, že jsem cizinka. Vietnamci jsou prostě malí.

Dneska byl pohodový den, zítra to bude trochu náročné a nevím zda Vám něco natočím.



Trochu tmává pouliční cestička, příště si pokusím vyfotit lepší. Ale koukněte na ty budovy, jak jsou vysoké a úzouké a tyhle domy májí tak 4 patra.


Můj krásný výhled z okna, jen mi je strašně moc líto té kočičky, má teď blechy, takže ke štěnátkům nemůže. Jsem ráda, že Vietnamci začali mít domáci mazlíčky rádi, ale chybí jim tu dobrý veterinář.








 Tady bych jednou chtěla mít malinký byteček a za nějaký čas se sem vracet. 
Nerada přebývám u příbuzných, není to, že je nemám ráda. Ale necítím se ve vlastní kůži a bojím se, že udělám něco normálního a pro ně to bude něco neodpustitelného. Vietnamci mají moc velké tradice a jiné vychování.


Trocha zpoceného Selfie


Mějte se hezky Vaše C.



10 komentářů

  1. Moc mě nelákají asijské země, ale Hanoi vypadá vážně krásně. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každké má své gusto na jiné země :) Hanoi je krásná to máš pravdu :)

      Vymazat
  2. Parádní článek a nádherné fotky :) Vietnam musí být krásná a exotická země :) Moc hezky si to tam užij :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji <3 Je krásná, bohužel k tomu přišla až teď ale je krásná <3 Užila jsem si to děkuji :)

      Vymazat
  3. Wow hneď by som priala takúto prechádzku :)

    OdpovědětVymazat
  4. Úplně jsem se díky tvému videu a fotkám vrátila do Vietnamu, kde jsem byla minulý rok na dva týdny....no zamilovala jsem se hned! Je to má srdcovka z asijských zemí a rozhodně tam chci strávit ještě více času! :) Jinak tě velmi obdivuji za češtinu, protože já zkoušela vietnamštinu během dovolené a vůbec jsem teda nepochodila :D Jinak v Hanoji nás naprosto nadchla Old Quarter a všechna ta street food!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi první člověk za celou dobu co mám, který obdivuje mojí češtinu <3 A street food miluju <3 Děkuji za tvůj krásný komentář! <3

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.