Právě čtu: Kázání ohně - Francesca Haig


Krásnou neděli BOOKHOLÍCI, včera jsem ležela s teplotou v posleti a snažila si jí vyhnat, dneska je mi trochu líp ale budu radši furt v posteli. A vybrala jsem tohodle společníka. Myslím si, že na podzim se úplně hodí. Hodně mě  zaujala anotace této knihy a nemohu se dočkat až se do příběhu začtu.
Musím pak udělat něco do školy a přemyšlím, že bych trochu pouklidila no uvidíme jak na tom budu.
Kdo je taky nemocný tak mu přejí brzké uzdravení!

ANOTACE:
Snila ten nejnebezpečnější sen – sen o rovnosti. Čtyři sta let po jaderném výbuchu se civilizace i příroda na Zemi výrazně proměnily v nový, primitivní svět. Přestože již Zemi neohrožuje vše pohlcující nukleární oheň a radioaktivní záření přestalo působit, z neznámých příčin se lidé začnou rodit jen jako dvojčata. První z páru – Alfa je vždy ve vynikající fyzické kondici, druhý – Omega se však narodí vždy s deformitou. I když mají Alfové i Omegové nerovné postavení a to vyvolává neustálé konflikty a boje, oba geny zároveň bezpodmínečně spojuje stigma – krutá skutečnost, před kterou nelze uniknout. Pokud jeden z dvojice zemře, umírá i ten druhý. Cass je vzácný typ Omegy – je obdařena jasnovidectvím. Její bratr Zach má zase velkou moc v Radě Alfů. Cass se odváží snít nejnebezpečnější ze snů – sen o rovnosti mezi oběma skupinami. A právě kvůli tomu se dostane do hledáčku jak svého bratra, tak celé Rady i hnutí odporu Omegů.

Hodnocení na databázi knih: 80%

Jakou knihu čtete dnes vy? 

Mějte se krásně!
Vaše C.

5 komentářů

  1. Také jsem měla horečku, ale snad je to už pryč. Přeji i tobě brzké uzdravení :) Obálka knihy vypadá opravdu lákavě :) Já teď čtu Lovce králíků od Keplera :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jajaj, u mě horečka už zmizela ale mám strašný kašel no :( Děkuji tobě také přeji bzrké uszdravení! Ano obálka je krásná :) Užij si čtení <3

      Vymazat
  2. Ta knížka mě také zajímá, i když ji lidi hodnotí spíš negativně mám ten dojem... každopádně jsem zvědavá, jaký na ni budeš mít názor ty. :) A snad už tě nachlazení tolik nesužuje. :) No, a já čtu Kritika a taky jsem začala číst Plamen v temnotě, ale pravděpodobně se mu budu věnovat mnohem víc zítra, když budu mít volno v práci. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to je od tebe hezké, že tě zajímá můj názor. Moc si toho vážím <3 Už je mi trochu lépe jen mám teď kašel, který mě teď štve. Užij si knihu ve volném čaše <3

      Vymazat
    2. Není zač. :) To je fajn. :) Taky teď pokašlávám, dneska i trochu posmrkávám... :/ ale to volno se hodí, třeba to trochu vykurýruji. :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.