Tohle není recenze: Pekařova dcera - Sarah McCoy


Zkuste si představit slavit Vánoce v době války. To asi nedokážete, co? Hlavními hrdiny jsou 2 lidé. Příběh se odehravá v roce 1944, a pak pokračuje až v roce  2007. První hlavní postavou je Elisie, Elisie pochází z pekařské rodiny, má cit k pečení a sama vlastní jednu proslulou pekárnu. Druhá hrdinka je Réba, Réba má napsat článek s vánoční tématikou. Vybere si tedy navštívit slavnou pekárnu a rozhodne se vyzpovídat její majitelku - Elisie.



Příběh mě nadchnul hned u první stránky. Nedokázala jsem se odtrhnout a musím říct, že mě kniha moc bavila! Vydalo jí nakladatelství fortunalibri, v originále vyšla v roce 2012, u nás až 2015. Napsala jí Sarah Mccoy. Kniha je esteticky krásně zpracována a obálka je velmi krásná!

Miluju příběhy, co se točí kolem války a velké plus bylo, že tato kniha byla i o jídle, rodině a hlavně Vánocích. Hodně mě na Vánoce navnadila, ale taky mi potvrdila, že rodina je všechno. V průběhu čtení pochopíme, ža každý človíček si s sebou nese kufr tajemství a i ti nejbližší. Přitom jste si někdy tak jistí, že je znáte jako svoje boty. Ne neznáte.


Příběh o Elisie mě bavil více, bude to i tím, že se odehrával za války během Vánoc. Elisie je silná holka a každý z nás by si z ní měl vzít příklad. Vypráví, jak prožívala Vánoce. Jak s manželem porozdávali to nejlepší pečivo a přitom  neměli pořádně ani pro sebe. Prožíváme s ní její život od zasnoubení s důstojníkem až po ukrytí židovského chlapce.

Réba si s sebou vleče dětskou vzpomínku na svého otce, který se změnil, když se vrátil z Vietnamské války. Není si s jejím životem jistá a myslí si, že by ji její práce měla udělat šťastnou. Bude tomu tak?


Četla jsem už spoustu příběhů o válce, ale tato je u mě vyjímečná! Moc se mi líbily popisy jídel, cit pro jídlo a kdo ho má rád, určitě si knihu zamiluje o to víc. Hodně se už na Vánoce těším, ale ne na dárky, ale na rodinu, kdy budeme všichni spolu.

Doufám, že jsem vás na knihu nalákala. Dala jsem jí 5*/5 a řeknu vám, brečela jsem jak želva! Na konci knihy najdete i překvapení a to rodinný recept Elisie! Hned jak budu mít možnost, hned si něco upeču.

Mějte se krásně BOOKHOLÍCI!
Vaše C.


Okomentovat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.