Ochránci pohádkového světa

Spisovatel: David Řezanina
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Beletris
Hodnocení: 5/5
Recenzní výtisk

,,Dohlížíme na pohádkový svět."


Damídci jsou skřítkové, kteří dohlížejí na pohádkový svět, aby se nic nepopletlo a bylo vše jak má. Na jednu pohádku už děti bohužel zapomněli a tím  se pohádka nadobro vytratí z paměti a spolu s ní i všechny bytosti onu pohádku obývající.
Damídci jsou jak zelení, hnědí, tak i například růžoví. Každý oplývá jinými schopnostmi a kouzly.

Moc se mi líbilo, že každá kapitola je o jiném Damídkovi, kde jej autor na začátku příběhu vždy představí a i detailně popíše, k dispozici je samozřejmě i obrázek. Například Plamínek se specializuje na draky a ohnivá stvoření, jeho barva je oranžová, je odolný vůči ohni a má i tajné informace. Jde vidět, že si s knížkou autor pohrál, a proto je kniha taková jaká je, úžasná. Nemusí jí číst jen děti, sami vidíte jak já jsem z té knihy nadšená.

Každá kapitola je samostatný příběh, ale přitom se pokaždé prolíná s čarodějkou Čarimari. Děti tam najdou i různá poučení, třeba že i úklid může být zábava!


Písmenka jsou veliká a velikost knihy vyhovující pro prvňáčky, aby si mohli pohodlně číst u stolu a užívat si krásné ilustrace. Kniha není vůbec těžká, takže ideální čtení v posteli na dobrou noc.
Každá pohádka má něco do sebe a připadají mi originální, nemůžu si vzpomenout, že by mi, že by mi kterákoliv kapitola připomínala nějaký klasický kousek. Mně osobně se nejvíc líbila o Drobečkovi a zamilovaném obru.

Knihu ilustrovala Hana Kroupová a odvedla úžasnou práci. Děkuji autorovi za zaslání knihy a krásné věnování.




Knihu si můžete zakoupit na kliknutí loga.





Okomentovat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.