Je tohle láska?

How hard can love be?
Autorka: Holly Broune | Rok vydání: 2016 | Nakladatelství: Booklab | Hodnocení: 5/5
Recenzní výtisk

Ceremoniál a bubny můžou začst bubnovat. Konečněěěěě, a skok do výšky! Když mi do rukou přistál balík od Booklabu vůbec jsem netušila jaké poklady se v něm budou schovávat a tramtatadaadaaaa! Druhý díl ze série Být holka je dřina.
Před rokem někdy v zimě jsem četla první díl Už jsem normální ?!?. Kniha se mi moc líbila, jelikož to byl úplně jiný žánr Young-adult literatury a jednalo se o nemoc OCD.

Vůbec jsem nevěděla jak se chce autorka poprat s druhým dílem, zda bude pokračovat s příběhem Evie nebo co dál? Nic jsem zase od této knihy nečekala, protože jsem si řekla, že to bude o lásce a jak jí prostě najít, ale zmýlila jsem se! Jestli si pamatuje na kamarádky, které Evie má, tak je to popsané z jiného pohledu, a to její nejlepší kamarádky Amber.

Amber je vysoká a štíhlá holka, nikdy nezažila, že by se jí kluk klaněl nebo dokonce by jí políbil. Kritizuje svojí výšku a nemá se vůbec ráda. Amber na prázdniny letí do Kalifornie za svojí mamkou, kterou už dva roky neviděla. Bude mít na ní mnoho otázek, proč jí opustila a nechala jí na pospas osudu. Proč se jednoho dne změnila a nevěnovala Amber její přítomnost. Amber se těší a přitom je nervozní, jak to vše proběhne.

Hned při přistání je Amber nervozní a všímá si změny své matky. Najednou se jinak obléká, jí zdravě a ten největší problém je nekomunikativní. Amber  má pomáhat její mamce a jejímu novému  příteli na letním táboře, bude tam hlídat děti. Tam se seznámí s americkými dětmi a pozná nové přátele. Léto si Amber užívá skvěle, ale s vlastní matkou neprohodí žádné slovo a když už, tak to není nic vážného.

Její máma prožila v minulosti velkou nehodu a trauma. Tíhu si nese furt v sobě a řeší to alkoholem.


Další téma na nemoc, kterou si autorka vybrala je závislost na alkoholu. Všichni víme, kam tato závislost může vést, ale nikdo neví, jak moc těžké se s touto nemoci nebo závislostí vypořádat.
Myšlenky alkoholika a chování, je pro mě úplně něco nového a já sama bych si nevěděla rady, jak se v tomto případě zachovat.

Z pohledu hlavní hrdinky jsem jí dost litovala, jelikož si nedokáže najít cestu ke své vlastní matce. Nevím zda jste už četli knihu Grafitové děvče, kde hlavní hrdinka Taňa taky bojuje se svým životem a její matka je těžký alkoholik, ale Taňa se moc nesnaží dostat k mamce a spíš si hledí svého. Naopak Amber se snaží svojí matku pochopit a potřebuje její pozornost.

Jak jsem říkala, již u prvního dílu jsem ráda, že Holly Broune píše young adult zaměřené na nemoci, o kterých lidi ví, ale přitom neví jak se s tím má bojovat. Těším se na pokračování této série a jsem moc zvědavá čím tento krát autorka přijde.

Děkuju Booklabu za úžasnou knihu! Knihu si zakoupíte na kliknutí loga.





4 komentáře

  1. Tak tahle kniha mě hodně zaujala :-) líbí se mi i její obal, který je pro mě důležitý a když se mi nelíbí, tak se mi pak tolik nelíbí její obsah.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je ja to obálky mám taky tak :D Ale tato kniha je fakt boží ! Doporučuji i první díl <3 A děkuju za tvůj komentář :)

      Vymazat
  2. Já si tu knížku kupovala ještě předtím, než byla přeložená a mám jí doma v angličtině. Ještě jsem ji nedočetla. Hahaha, jsem hrozná.


    Dokonalý tabu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně si jí přečti :) <3 Ale znám to, hodně knížek málo času :D

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.