že v Italii je láska vždycky důvodem k oslavě

Bella Figura: Jíst, milovat a žít po italsku
Autorka: Mohammadi Kamin | Rok vydání: 2018 | Nakladatelství: Metafora | Hodnocení: 4*/5*
Recenzní výtisk


Já vím, že nám léto už skončilo a určitě byste chtěli, aby to chvíli ještě vydrželo. Bohužel to asi nepůjde, ale zas tu mám tip, jak si zpříjemnit podzim! A to knihou Bella Figura: Jíst, milovat po italsku. S hlavní hrdinkou nebo dokonce se spisovatelkou, prožijeme úplně celý rok. Protože jsou kapitoly rozdělené na všechny měsíce.

Každý nový měsíc obsahuje i malou vsuvku jako je: Vůně města nebo italské slovo měsíce, aby vás to navnadilo ještě víc ke čtení. Na konci kapitol jsou recepty, což si myslím, že je strašně super a knihu můžete kdykoliv otevřít a uvařit si ze sézoních surovin.

Kamin se rozhodne, že opustí Londýn, práci a svůj nešťastný život.
A nový život prožije úplně někde jinde, a to ve Florencii. Její kamarádka jí půjčí byt a Kamin může začít zcela od začátku.

Zprvu jí to bohužel moc nejde, je zmatená, neví proč se lidi na ní tak divně koukají, když si třeba po obědě objednala šálek cappuccina. Zažije krátkou romantickou chvilku ale vzápětí má zase zlomené srdce. Kamin se ale nezvdává.

Její nový život jí naučí jak se má radovat z každénho dne, z každého dobrého jídla a přitom nemyslet na její postavu, zda bude tloustnout nebo naopak.

Naučila jsem se vnímat svět kolem sebe.

Jestli znáte knihu nebo film, Jíst, meditovat a milovat a máte tento příběh rádi jako já, tak to je přímo kniha pro vás.

Mám ráda, když se žena rozhodně žít úplně jinak, opustit svojí minulost a začíst dobrodružství úplně někde jinde. Protože to fakt chce velkou odvahu, abychom se zbavili toho stereotypu. S bellou figurou zažijeme veškeré změny, od jídla k módě až k životnímu stylu. Získává sebedůvěru a jde si svojí cestou k úspěchu.

Celej tento příbeh mi otevřel oči, že bych si měla vzít život do svých rukou a riskovat, protože bez toho to není ono! Jestli mně už nenaplňuje, to co dělám, tak to hodím za hlavu a začnu něčím novým, ale fakt to chce velkou odvahu. Tako kniha je motivující a zárověn si u ní hezky odpočinete a prožijete dobrodružství naší hrdinky.

Musím říct, že jsem čtení této knihy moc užila. Na konci je seznam jak žít život podle Bella Figura a nedávno jsem tuhle stránku zase přečetla a naplnilo mě to takovým pocitem štěstí.

Buďte šťastní, vždycky je to vaše volba (tato věta ve mě už asi navždy zůstane)





Děkuji, knihy metafora za tuhle úžasnou knihu! Knihu si koupíte na kliknutí loga












10 komentářů

  1. podobnou knížku jsem viděla a zvažovala zda koupím

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak můžeš koupit tuhle knihu, protože je na podzimí večery super :)

      Vymazat
  2. Děkuju, že jsi! Knížku jsem už držela v ruce, ale pak jsem nad ní mávla rukou v domnění, že to bude nějaká Béčková slaďárna, ale tohle je skvělý! ♥ Díky, díky, díky. Určitě pořídím. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsi mi udělala ohromnou radost, rozhodně si knihu pořiď!
      Doufám, že se ti bude líbit :)

      Vymazat
  3. Krásná recenze. Na tuto knihu jsem už párkrát narazila a nedokázala jsem si představit, o čem by mohla být. Teď díky tobě už vím a vypadá to na pěknou knihu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc, moc děkuji za tvůj komentář! Je to krásná kniha <3

      Vymazat
  4. VEľmi pekný článok! :)
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. To je skvělej nápad, jak tam jsou různý informace k danýmu měsíci a ty recepty! Budu pro ni muset zajít, vypadá to lákavě :)

    Karolína & Korea v Česku

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to moc dobrý nápad! <3 Určitě se na ní podívej, budu zvědavá na tvůj názor :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.