A jak se vám líbím teď?

How Do You Like Me Now?
Spisovatelka Holly Broune Nakladatelství Host | Překlad Radka Klimešová | Rok vydání 2019 | Hodnocení 5*/5*


Tori ráda motivuje lidi k lepšímu životu, ukazuje lidem, že dokonalý vztah existuje a že život bude jen lepší a lepší.  Je to však pravda nebo bláhová iluze? Jak doopravdy vypadá život Tori, slavné autorky autobiografické knihy. 

Kdo sakra jsem? Kniha, kterou napsala hlavní hrdinka Tori, když hledala sama sebe, její dílo se stalo bestsellerem a všichni jsou z této knihy nadšeni, kdo jí četl, tak mu změnila život a doufá, že taky  narazí na svou pravou lásku. Tori je motivací všech svých čtenářů a nehodlá své fanoušky nikdy zklamat.

Skutečnost je však jiná.

Tori je nešťastná, její život jí už nenaplňuje, sláva jí stoupla do hlavy a ukazuje se jen v lepším světle. Její dokonalý muž ze skály, už tak bohužel dokonalý není. Bojí se lidem říct pravdu nebo spíš sama nechce přijmout? Každopádně se naží se být nadále úspěšnou spisovatelkou, nejlepší milenkou a přítelkyní.

Tori se snaží, aby to s Tomem klapalo. Chce sním dítě, chce mít svojí rodinu a chce být šťastná jako ostatní přítelkyně. Ten kdo jí drží nad vodou je, nejlepší kamarádka Dee, které to ve vztahu taky moc neklape, a proto si dobře rozumí. Vydrží ale tohle přátelství napořád?

Lžeme si navzájem, ale především lžeme sami sobě.

Když jsem od hostu dostala seznam knih, hned jsem věděla, že tuhle knihu musím mít. Bylo to pro mě velké překvapení, že u nás vychází román od mé oblíbené autorky Holly Broune! 
Od Holly jsem přečetla celou sérii Být holka je dřina. Jsou to knihy YA žánru, a proto jsem byla napnutá, jak si autorka s románem poradí. Musím říct, že jsem byla nadšená!

V knize se hodně poukazuje na insta life, kdy všichni sedí na gauči v depresích a závidí druhým jejich život, který však není skutečný a ve většině případů jen pouhá přetvářka  snaha se zobrazovat jako někdo úplně jiný. Její život se zdá být perfektní, jejímu dokonalému příteli a vztahu by mohl závidět skoro každý. 

Příběh poukazuje i na dlouholetý vztah, kdy už to není ten krásný, čerstvý a zamilovaný pár, který se na sebe těší, ale je to spíš o tom, že jsou na sebe dva lidé zvykli - ani jeden nechce od toho druhého odejít. V jejich vztahu není takový adrenalin jako na začátku, což mě docela mrzelo. Jelikož Tori a Tom rádi cestovali, byli rádi spolu, ale najednou přestali cestovat a přestali dělat společné aktivity. 

Vztek není ani pozitivní, ani negativní emoce.

V jednom, ale s autorkou nesouhlasím, trochu mi vadilo, že z Toma udělala, líného páprdu, který prostě už nemá hranici fungovat dál. On přece Tori miloval, miloval cestování a dobrodružství, nevěřím, že tak energetický chlap najednou byl muž, který je prostě rád doma, na tabletu.

U Tori mě zase trochu vadilo, že se bála, že udělá jakoukoliv chybu a okamžik s Tomem zničí. Nechtěla ho naštvat, a když ho naštvala, tak ona musela být ten, kdo se omluví.

Autorka obě tyto postavy udělala skvělé, až moc reálné, chvílemi jsem se v tom viděla a v některých situacích jsem si říkala, že bych se zachovala zcela jinak.

Autorka píše v ich-formě a svižně, já její styl mám prostě ráda, kniha se četla rychle, já kdybych nemusela spát a dělat jiné aktivity, tak bych jí měla na jedno odpoledne přečtenou, doporučuji na jarní a letní dny.
Nečekejte nic hlubokého, tady jde spíš o to, abyste si čtení užili a možná si něco uvědomili. 

Naše obálka se mi líbí víc než originální, líbí se mi snubní krabička s načítáním. K románu to krásně zapadá.






Knihu zakoupíte po kliknutí loga. 










6 komentářů

  1. Úplně jsi mě nalákala, na knížku mám už nějakou dobu spadeno...
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat
  2. Tuto knihu jsem viděla snad všude, ale nikdy jsem si o ní nic nečetla. Momentálně hodně přemýšlím o koupi! Tak moc děkuji i když moje peněženka je na tebe naštvaná :D Měj se krásně a budu se těšit na další článek! ♥
    READING WITH LUCY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi hodná! Určitě se ti kniha bude líbit, je fakt dobře napsaná, ja Holly mám prostě ráda. ♥

      Já si peněženku udobřím pak :D

      Vymazat
  3. Moc jsi mě nalákala :) Juknu po ní na Světě knihy ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se po ní podívej! Je to krásná oddechovka <3

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.