Už zase létám

Kite Spirit
Autorka Sita Brahmachari | Nakladatelství Booklab | Překlad Barbara Hajná | Rok vydání 2018
Hodnocení 2,5*/5*

Váš den začíná zcela normálně, máte milující rodiče, normální školu, kterou každý den navštěvujete a nejlepší kamarádku, která jednoho dne nedorazí do školy. Začnete se obávat, protože ve vzduchu cítíte, že je něco špatně. A posléze zjistíte, že už svojí nejlepší kamarádku, která byla talentovaná, hodná a především vaše opora, už nikdy neuvidíte.

Kite se rozpadne celý svět a neví co dál, hledá otázky, proč její nejlepší kamarádka spáchala sebevraždu a co jí trápilo. Proč pro Dawn nic neudělala, a co naopak pro ní udělat mohla?

Kite musí z Londýna pryč, a proto jede na výlet se svým otcem na klidné místo k Jezerům. Mají pronajatý krásný a moderní dům a Kite mezitím hledá samu sebe a způsob, jaký se rozloučit s Dawn. Mezitím potká kluka, se kterým se cítí konečně sama sebou.

Tragická ztráta dokonalé Dawn

Od autorky jsem doposud přečetla jen Už zase létám, jinak Sita Brahmachari vydala Artyčoková srdíčka, jasmínové nebe a další dívčí romány.

Obálka této knihy je taková nezajímavá, trochu naznačuje, co v příběhu může být, přijde mi dost přeplácaná, ale je o hodně lepší než originál.

Kladně hodnotím autorčin styl psaní - byl svižný, jednoduchý a psán er-formou.

Co mě až moc nenadchlo bylo bohužel to nejpodstatnější - samostatný příběh. Anotace a námět mrtvé kamarádky a dospívající dívky zní dobře, ale mně v tom chybělo něco hlubšího, bylo by dobré kdyby se autorka vracela do minulosti pomocí retrospektivy a popisovala jejich přátelství a pohled Dawn. My bychom tak pochopili důvod smrti a příběh by byl o hodně zajímavější.

Chápu, že autorka chtěla popsat bolest hlavní hrdinky a její boj s ošklivou ztrátou, ale i tak...

Ve mně kniha osobně nezanechala žádné hluboké emoce.






4 komentáře

  1. Mrzí mě, že tě kniha tolik nezaujala. :( Mě na první pohled upoutala svou obálku, ale myslím si, že ji raději vynechám... :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel jsem od knihy měla jiné očekávání a proto mi kniha nesedla, někomu by se kniha mohla líbit no... Uvidíš, u jiné recenze! :)

      Vymazat
  2. Mrzí mě, že se ti kniha nelíbila, a po tvé recenzi se na ni koneckonců nechystám ani já... Těším se na další knižní tip od tebe ;)
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.