Svět Knihy 2019





Na Svět knih jsem šla v pátek po práci, a pak i na celou sobotu. Je to podruhé, co jsem na tento veletrh šla a musím říct, že jsem si ho tentokrát užila naplno! Jelikož jsem před rokem nevěděla, co mě čeká a  tentokrát bylo uvnitř příjemně, nebylo takové vedro jako minule.

V pátek jsem nakupovala, abych se vyhnula sobotním frontám! Nakoupila jsem si dohromady 6 knih. 

Potkali jsme se s autorku Viktorii Hanišovou, která ten den měla besedu, na kterou jsem nešla, protože si ji chci vychutnat na Book clubu, který je v procesu, takže sledujte situaci a zapište se.

Šla jsem ale na autogramiádu a nechala si podepsat Houbařku, na kterou se nesmírně těším, protože ji chválila LaTereza a ostatní čtenáři.

Dokonce jsem se viděla s Domčíí, kterou jsem už pár měsíců neviděla, ale pro mě to bylo jako několik let! Potom také s Dory, která je jako vždy krásná a usměvavá, díky ní jsme do sebe dostali dávku kofeinu! 

V sobotu ráno jsem byla na Yoli brunch a pokřtili jsme novinku od Thea, koláčky a spiklenci! Tuhle knihu chválí Jakub a Penny a oba mi napsali to nejkrásnější věnování, díky nim jsem měla na krajíčku! 

Co by to byl Svět knih bez Aleny Mornštajnové! Z domu jsem si přinesla na podepsaní Slepé mapy a Hotýlek.  Pro mě to je největší pocta, že si vás spisovatelka pamatuje a je nadšená, když vás vidí. 

Co jsem si nemohla nechat ujít je, že se na chvilinku uvidím s autorem známé detektivky, na kterou slyším jen samou chválu - Dívku v ledu, uvidím jak mě chytne a vrhnu se na další díly. Musíme všechny uznat, že je Robert Bryndza fešák! Ta dlouhá fronta za to stála!

Radek Blažek, Theo, Anička spisovatelka Černooké a Magdalena Mintová spisovatelka Falešný román. Redaktorka a Lucka Zelínková

Yoli Brunch


Já a Robert Bryndza


Jakub měl přednášku, Co všechno chtějí blogeři vědět o překladu a bojí se zeptat, tuhle přednášku jsem si nechtěla nechat ujít! Překlad je hodně zajímavé téma a doslechli jsme se pár důležitých informací! Na překladu byla Petra Ben-Ari a Michala Marková a bylo hezké slyšet jak říkají, že svou práci mají moc rádi. 

A jako poslední jsme byli na Co je thriller, kde byl francouzský spisovatel Bernad Minier a Tim Weaver, který napsal Není cesty zpět a další knihy. Dozvěděli jsme se jejich hranici, kterou u psaní nechtějí překročit. Bylo hezké, že se spisovatelé navzájem doplňovali. 


Petra Ben-Ari | Michala Marková (Tady udělali chybu ve jméně)
Co všechno chtějí blogeři vědět o překladu a bojí se zeptat

Bernad Minier | Tim Weaver
Co to je Thriller

Mým cílem bylo pozdravit své nakladatele, se kterými spolupracuji, chápu, že toho měli moc, ale jsem nesmírně ráda, že jsem je mohla potkat a konečně poznat.

Potkala jsem spoustu lidí, které mám ráda! Děkuji Sabče, Terce a Páje za úžasné dva dny!




Už dál okecávání a jdu vám ukázat knihy, které jsem si ze světa knih odnesla, vím, že jste už napnutí.  Na všechny knihy se nehorázně těším a přemýšlím, že si musím dát dovolenou, abych si doma mohla jen číst. 

První zastávka byla v Euromedia a koupila jsem si Nejdelší jízdu, která stála pouhých 59kč. Nejtemnější úsvit a Námi to nekončí jsem si koupila na doporučení a samozřejmě novinku od Thea Koláčky a spiklenci, ta obálka je fakt povedená. 



Pak jsem si koupila Hygge! Hygge mi chyběla do sbírky šťastných knih a konečně jí mám doma. Paní půlnoci a Houbařku jsem chtěla už dlouho.

Od Mladé Fronty jsem dostala Matčinu volbu a Stejně je život krásný, kdo má rád knihy od Jojo Moyes, tak tato kniha slibuje milostný příběh.


Od Booklabu a Slovartu jsem dostala obrovskou nálož! Moc se těším na pokračování Nástrojů smrti, do kterých se brzo pustím.

Dcera života,  ta kniha pod přebalem vypadá moc dobře!

Od Boženy Němcové znám jen Babičku a těším se na Divou Báru, líbí se mi #čtuboženu.

Mlčeti zlatá rybka, od spisovatelky jsem nic nečetla, ale Penny se knihy líbily, tak jsem zvědavá.


Od Grady mám 3 knihy podobného žánru! Nemůžu se dočkat, až se do nich vrhnu! Camila Läckerg je hodně chválená spisovatelka severní krimi, od ní mám doma Andělíčkářku. 


Od Lukáše z Paseky jsem si odnesla 2. díl Amuletu, 1. díl skončil tak napínavě, že jsem 2. nutně potřebovala.


A poslední kniha je od Yoli, je to reading copy Holka mimo Rytmus, děkuji Penny za tohle překvapení! 


Uf, to byl ale dlouhý článek! Tak zase za rok! Co jste si ze světa knih odnesli vy? Už se těším na další rok, doufám, že bude taky báječný jako tento. 







18 komentářů

  1. Skvělý článek. Letos jsem byla poprvé na Světě knihy, kdy jsem tam nebyla jen 2 hodinky a stálo to za to! :-)
    Jen ještě musím doplnit, že nejen Bryndza je fešák, ale také Weaver. I když jsem zatím jeho knihy nečetla, musela jsem si s ním nechat udělat společnou fotku, protože vím, že bych toho později, po přečtení jeho knih, litovala. :-)

    Já si ze Světa knih odnesla 3 knihy z výprodeje + Tiché roky a Zmizení Sáry Lindertové. :-) A na další ročník se už teď těším také. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Tento rok se Svět knihy fakt krásně vydařilo! Souhlasím Weaver je taky taky velký fešák! Doufám, že se knihy od něj budou líbit!

      Krásné kousky! Já se na Tiché roky chystám a nemůžu se dočkat! :)

      Vymazat
  2. Příští rok rozhodně půjdu letos jsem to zanedbala a ani jsem neměla náladu na tuto akci po těch rodinných situacích co se staly :(
    Námi to končí mám v knihovničce, tak bysme si mohly někdy uspořádat společné čtení. Co ty na to?
    Jde vidět, že sis to hodně užila a neskutečně ti to závidím ♥ Měj se krásně a samozřejmě se budu těšit na další článek! ♥
    READING WITH LUCY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tě chápu. Rozhodně příští rok pojď a uvidíme se! :)

      To je skvělý nápad dát spolu společné čtení! ♥

      Vymazat
  3. Báječný článek! Ten svůj stále chystám :D Svět knihy byl dokonalý a jsem moc ráda, že jsme chodily spolu <3 Moc se to povedlo a těch knih mám stejně jako ty :D Musíme číst, psát a fotit :D Jinak letošní ročník měl další rekord v návštěvnosti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Těším se na tvůj článek! Bylo to super ♥

      Joo chce to dovolenou na čtení, psaní a všechno možné! :D

      Krááása ! ♥

      Vymazat
  4. Krásné kousky a očividně užitý Svět knihy. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z knih mám opravdu velkou radost a ano, Svět knihy jsem si moc užila ♥

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Úžasný velký veletrh, škoda, že je jen pár dní v roce. :)

      Vymazat
  6. Já jsem si Svět knihy moc užila! Strávila jsem vážně úžasný pátek s těmi nejlepšími a ty mezi ně patříš. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlatá Veru! Bylo to fakt strašně fajn, se takto vidět pohromadě ♥

      Vymazat
    2. Ja som už dva roky po sebe chcela ísť na Svet kníh a dva roky po sebe mi to proste nie a nie vyjsť :( :( Och a keď vidím tie tvoje fotky odtiaľ a tú atmosféru ktorá tam musela byť tak mi je toho viac a viac ľúto :( Tak možno o rok :)

      Vymazat
  7. Je to je škoda, rozhodně na Světě knihy jdi, aspoň jednou ♥
    Děkuji za tvůj krásný komentář ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Mně ten Svět knihy snad nikdy nevyjde. Ale letos si nemohu stěžovat, protože jsem místo toho byla v ráji, ale stejně bych ho aspoň příští rok ráda stihla. Zní to skvěle! :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hold člověk nemůže být na dvou místech najednou! :) Rozhodně příští rok Svět knihy stihneš ! <3

      Vymazat
  9. Ja som na Svete knihy ešte nikdy nebola, keďže som z východného Slovenska a do Prahy to je dosť ďaleko (okrem toho ešte stále chodím do školy :(). Ale vyzerá to úžasne a snaď sa mi tam raz podarí dostať!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti rozumím, jednou můžes spojit svět knih jako malou dovolenou a podívat se do Prahy, ale věřim, že jednou svety knih navštívíš ! <3

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.