Knižní měsíc


Uf, konečně skončil květen a začíná nový měsíc! Květen byl pro mě tak dlouhý až nekonečný, ale zároveň krásný díky akcím, díky kterým byl přežitelným. Před měsícem jsem psala, že jsem dala výpověď, chtěla jsem si v klidu odpracovat, co mi zbývá a odejít, ale bohužel...

Ale negativitu dáme stranou. Zúčastnila jsem se nejúžasnějšího veletrhu, a to Svět knihy, ze kterého jsem si odnesla 19 knih! Měli jsme nezapomenutelný literární salón, kde jsem se potkala s crushem z mých dětských let. A v pátek jsem se sešla se Sabčou a pokecali jsme si nad hrnkem kávy, takže květen skončil krásně pozitivně.

V květnu jsem přečetla celkem 8 knih, a z toho dva úžasné komiksy. S výběrem knih jsem nesmírně spokojená a jdu vám je teď ukázat!

Na začátku května vyšla novinka od paseky, a to Pohyby ledu. Anotace slibuje téma manipulace s lidmi, lži a pomsty. Zní to dobře, že? Za mě byl příběh bohužel jeden velký zmatek. Vůbec jsem nevěděla, co je skutečností, a co naopak realitou...

Po dočtení jsem měla plno otázek, na které jsem potřebovala odpovědi! Díky nakladatelství Paseka jsme měli možnost potkat anonymního autora, ale odpovědi na své otázky jsem nedostala. Odešla jsem frustrovaná a deprimovaná. Kniha se mi líbila, nemůžu říct, že ne. Je málo knih, které chtějí zmást čtenáře a donutit ho se zamyslet. Za mě tedy palec nahoru. Brzo u mě na blogu bude recenze a report z book clubu.


Autor A. Gravensteen | Nakladatelství Paseka | Hodnocení 3,5*/5*


Už dlouhou dobu se u mě doma válí kniha Naslouchej noži od Patricka Nesse. Na tuhle knihu jsem se těšila, ale zároveň jsem se bála, že mě příběh zklame, protože jsou na ní až moc skvělé ohlasy. A panebože, ta kniha byla fakt super a souhlasím s kladným hodnocením ostatních!
Dystopie jak má být, od začátku až do konce jsem byla napnutá a čekala, jak se děj bude dál vyvíjet. 
Už se těším, až se brzy vrhnu na druhý díl této trilogie. A bude i film na který jsem dost zvědavá!


Autor Patrick Ness | Nakladatelství Booklab | Hodnocení 4*/5*


Po dlouhé době jsem konečně přečetla thriller, na který jsem měla nehoráznou chuť! Od Mladé Fronty jsem dostala Matčinu Volbu od Samantha King. 

Tento příběh pro mě dost silný, protože mamince ze života zmizí jedno dítě a dává si to za vinu. Musela se totiž rozhodnout jen pro jednoho...

Během čtení prostě víte, co se stalo, ale chcete znát odpovědi: proč, kdo to byl, co se to sakra děje a proč se to děje. Byla jsem do knihy tak zažraná a potřebovala jsem nutně vědět, jak to skončí. Najednou takové bum, že jsem zírala s otevřenou pusou! 


Autorka Samantha King | Nakladatelství Mladá Fronta | Hodnocení 4*/5*


Konečně jsem měla čas se vrhnout do mého oblíbeného komiksu Amulet: Prokletí kamene. V druhém díle už poznáváme nový svět a další postavy. Emily a Nevin, pokračují v záchraně jejích matky. Emily poznává sílu kamene, ale neumí jí moc dobře ovládnout.

Druhý díl opět povedený, napětí od začátku až do konce! 


Autor Kazu Kibuishi | Nakladatelství Paseka | Hodnocení 4*/5*


V květnu byl další bookclub, a to na knihu Svatá hlava. Od této knihy jsem popravdě nic neočekávala, ale mile mě překvapila. Z celkového pohledu jsem z ní nebyla paf, ale ani zklamaná. 

Hlavní hrdina, jehož jméno zezačátku neznáme, žije s maminkou a s babičkou na vesnici. Prožíváme s ním jeho život a známe jeho myšlenky. Ze začátku jsem se u knihy dost nasmála, pak jsem časem ale zjistila, že není čemu se smát. 

Schizofrenik, který jen tak bloudí životem a myšlenkami je úplně někde jinde. Nechápala jsem proč se tak chová, proč je tak divný, a až pak mi došlo, že není v pořádku. 

Kniha se četla rychle, ale má se číst postupně a pomalu abychom, si zvykli na styl psaní. Já bohužel pravidlo nedodržela. Byla jsem po dočtení tak zmatená, že jsem fakt nevěděla, co si o této knize myslet. Už pro vás chystám report z book club, takže se máte na co těšit. 


Autorka Hana Lehečková | Nakladatelství Vyšehrad | Hodnocení 3*/5*


Od té doby, co se znám se Sabí, tak mi doporučuje knihy od Colleen Hoover. A tak jsem si tedy na Světu knih koupila Námi to končí. Tato kniha patří k žánru New YA, tak jsem si řekla, že to bude lehké víkendové čtení. Spletla jsem se.

Autorka se zaměřila na domácí násilí a na problém, který se týká dětí bez domova. Do knihy jsem se skvěle začetla. 

Lily od mala věděla, že bude bydlet v Bostonu a splní se jí sen - otevřít květinářství. Potkává šarmantního neurochirurga, který ale nese těžké břemeno. Dozvídáme se i příběh její první lásky. 

Příběh jsem si zamilovala už tím, že se jedná o kytky. Já jako milovník kytek a nositelka vietnamského jména, které je po květině, jsem hned věděla, že to je kniha pro mě!

Spíš bych preferovala otevřený konec, autorka to chtěla rychle uzavřít, což byla velká škoda, přišel mi moc nucený a zrychlený...

S Lucy jsme měli společné čtení a bylo fajn spolu v průběhu čtení knihu probírat. Rozhodně si chci od Collen přečíst další knihu.


Autorka Collen Hoover | Nakladatelství Yoli | Hodnocení 4,5*/5*


Co jsem nemohla nechat jen tak ležet v poličce, je 3. díl Amuletu: Výprava v oblacích. Emily zjistí, že říše Alledia je v ohrožení. Tím pádem je v ohrožení i její svět. A proto se vydává na dobrodružství, ,jejích cíl je najít ztracené město Cielis. 

Musím říct, že jsem si tento komiks nehorázně oblíbila. Líbí se mi kresby a celý příběh, jak se krásně postupně rozvíjí. 


Autor Kazu Kibuishi | Nakladatelství Paseka | Hodnocení 4*/5*


A jako poslední přečtená kniha je Atlas Štěstí, tuhle knihu jsem měla rozečtenou od začátku měsíce a otevírala jsem jí, když jsem na ní dostala chuť a náladu. Doporučuji číst ji postupně a pomalu vstřebávat informace. 

Od první pohledu je strašně krásná a ještě krásnější uvnitř. Jestli vás neoslovilo Hygge nebo Lykke, ale přitom chcete najít něco, co by vám mohlo dělat aspoň malou radost, tak doporučuji se na tuhle knihu podívat. Je tam toho tolik, že i vy si najdete něco, k čemu budete mít blízko.


Autorka Helen Russell | Nakladatelství Jota | Hodnocení 5*/5*


Tak to byly moje přečtené knihy za měsíc květen. Jaké knihy jste přečetli vy? Uvidíme, jak bude vypadat červen!


14 komentářů

  1. Zaujal mě Atlas štěstí a Námi to nekončí :)
    One Loving Girl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Po Atlasu se podívej, je fakt krásný! A kniha Námi to nekončí je fakt super, fakt mě překvapila ♥

      Vymazat
  2. Krásná kupička knih. Já jsem ráda, že jsem přečetla těch 6 knih co jsem měla v plánu. Jinak společné čtení bylo skvělé a musíme to příště udělat znovu slibuji, že z mé strany to bude lepší, jelikož teď jsem moc nevěděla co se při takovém společném čtení dělá :)
    Doufám, že teď se cítíš ohledně té práce lépe Měj nádherný start nového týdne a měsíce a měj se pěkně! ♥

    READING WITH LUCY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To super, že se ti podařilo přečíst knihy, které jsi měla v plánu, moje plány se vždycky každou chvílí mění :D

      Společné čtení bylo strašně super a už se těším na další ♥

      Už mi zbývá pár dní, které si nenechám zkazit :)

      Děkuji, ty taky ♥

      Vymazat
  3. Počúvaj nôž bola naozaj celkom dobrá dystiopia, aj napriek tomu, že vyšla už pred pár rokmi - stále ma veľmi bavila a už sa neviem dočkať ako sa pustím do pokračovania.

    Námi to končí som čítala v origináli a rozhodne to bola jedna z najlepších kníh od Colleen, aj napriek tomu urýchlenému koncu. A rozhodne ti odporúčam aj iné knihy od Colleen :).

    Never Trust a Duck

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tahle dystopie, mě fakt překvapila a nehorázně se těším na další díl.

      Ano, od Collen si určitě ještě něco přečtu ♥

      Vymazat
  4. Ani jednu z těch knih jsem nečetla, ale je mezi nimi pár, které si chci v budoucnu přečíst. Já v květnu přečetla 11 knih a rovněž jsem o nich napsala článek na blogu :)

    https://nakavusknihomolem.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je super, doufám, že se k nim brzo dostaneš :)

      Ráda se na článek podívám.

      Vymazat
  5. Námi to končí jsem si také zamilovala. Mám Colleen ráda, ale její poslední knížky už mě tak moc nenadchly, takže jsem se dlouho odhodlávala, a nakonec jsem to přečetla za jeden den. Prostě nádhera. Hlavně příběh o minulosti s Atlasem byl top ♥ a krásné poselství, které jsem bez kontextu z názvu knihy nejdřív nechápala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem hodně zvědavá co ten název bude znamenat a bylo to fakt hezké. Tak teď nevím, jestli se mám pouštět do starších dílu nebo rovnou se vrhnout na její novinku na Obtíž :)

      ALL ABOUT CANDYS LIFE

      Vymazat
  6. Tak to byl hodně vydařený měsíc! Já se snad co nejdřív pustím do té trilogie Chaos. Jsem na to ohromně zvědavá. :) Jinak Colleen je prostě láska! <3

    Atlas štěstí si mamka prohlížela v knihkupectví a hodně se jí to líbilo, takže po tvém hodnocení jí ho asi budu muset pořídit k narozeninám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se už nemůžu dočkat jak se vrhnu na další díl této triologie! ♥
      Od Collen mě láka čím dál tím více. :)

      Tak se mamka má naco těšit! Ta kniha je fakt kráná! :)

      Vymazat
  7. Moc pěkná kupička knih! To jsi stihla opravdu dost :) jsem zvědavá na tvůj červen, jestli se budeš každý měsíc překonávat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, ale už teď můj červen vypadá dost chabě :/ :D

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.