Pekárna v Brooklynu

The Little Brooklyn Bakery 
Autorka Julie Caplin | Nakladatelství Cosmopolis | Překlad Karolína Medková | Rok vydání 2019 | Hodnocení 4*/5*


Lady Sophie Amelia Bennings - Beauchamp, má dokonalý vztah. Tedy alespoň do té doby, než zjistila, že její přítel, možná budoucí snoubenec James, má velké tajemství. Proto si Sophie musí nalézt čas jen pro sebe, aby mohla přemýšlet. Rozhodne se pro stáž v rušné části New Yorku. V Brooklynu, městě, které nikdy nespí. 

Původně měla jet na stáž v jednom časopise Sophiina kolegyně, ale kvůli nehodě nemohla. Sophie byla další kandidátkou na řadě, a tak se chopila příležitosti.

Sophie začne nový život někde jinde a doufá, že najde samu sebe. Je ubytovaná v útulném bytě nad pekárnou, kterou vlastní Bella. Bella je vyhlášená pekařka a umí krásné, ale hlavně chutné dorty a zákusky. Stanou se z nich díky společné lásce k pečení kamarádky?

Bella má bratrance Todda, který není na vážné vztahy. Má jen seznam holek, se kterýma randí. Na začátku se chová jako velký bad boy a všechno má na háku, ale pod tvrdým krunýřem je úplně někdo jiný, jak už to obvykle bývá...

Dorty jsou pro šťastné dny. Svět potřebuje štěstí.

Když jsem uviděla tuhle knihu, tak jsem hned věděla, že si jí musím přečíst. Předchozí díl, kavárna v Kodani, se mi moc líbila. Už teď se nehorázně těším na další díl ze série Romantické útěky.

Jsem ráda, že tentokrát autorka nepoužila význam hygge, ale spíš se zaměřovala na jídlo. Kdo je vášnivým pekařem či cukrářem, tak to je příběh přímo pro něj. Kromě pečení jsou v knize zmíněné i různé gastronomické podniky.

S hlavní hrdinkou jsem se hned ztotožnila, byla taková milá a tichá. Sophie se celý svůj život věnovala jen Jamesovi a hlavně se mu až příliš přizpůsobovala. Zapomněla být sama sebou a užívat si života. Myslím si, že to na začátku vztahu udělá každá holka, když se bezhlavě zamiluje. 
Ztratila kontrolu nad svým životem.

Autorka skvěle situaci popsala. Příběh se četl opravdu rychle, kapitoly byly tak akorát dlouhé. Musím však zmínit i krásnou povedenou obálku, kterou udělala Kateřina Barabcová.  

Musela jsem si nejprve zvyknout na letní New York, protože ho mám spíš spojený se zimou. Kdyby se příběh odehrával v zimě, líbil by se mi určitě více, ale to je jen můj osobní vkus. Ale i tak jsem si letní New York dokázala představit, ve slunečním světle a neskutečném horku. Čtení je ideální někde k moři.




Knihu zakoupíte po kliknutí loga.




6 komentářů

  1. Ách, tak toto vyzerá na skutočne príjemné letné čítanie! ^.^ Romantika presne pre mňa - a k tomu rada pečiem, takže možno by prišla aj nejaká inšpirácia :D
    Ďakujem za tip a prajem ti nádherný deň!♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je přímo kniha pro tebe! Nemáš zaco, jsem ráda, že tě kniha zaujala! ♥

      Vymazat
  2. Miluji tuto sérii a také se moc těším na další díl. Vždy si u toho čtení krásné oddechnu a nikdy se netěším, až budu na konci ráda si příběh šetříme i když to nejde 😂

    READING WITH LUCY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se nehorázně teším na další knihu! Doufám, hádám, že možná bude mít zimnní atmosféru :D Chápu, já si jí taky moc vychutnávala :)) ♥

      Vymazat
  3. U téhle edice se mi hrozně líbí obálky, už jen kvůli nim podle mě stojí za to mít knihu doma :)
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty obálky jsou úchvatné, ke všemu je to česká tvorba ♥

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.