Krizový červen


Achjo, tento článek píšu zase odznova, na instagramu jsem říkala, že jsem ho psala cca 3 hodiny, ale bohužel mi záhadně i přes uložení prostě zmizel! Byla jsem fakt naštvaná... No nic, co se dá dělat.

V půlce června jsme si s  Tonym udělali malý výlet do Mariánských lázní a bylo to tam jak v pohádce. Pak jsem nastoupila do nové práce a zjistila jsem, že to vůbec není můj šálek kávy. Teď jsem doma, starám se o domácnost a musím říct, že mě to dost baví, ale snad brzo najdu něco, kde budu konečně šťastná.

Z toho stresu okolo nové práce jsem vůbec neměla chuť čist a přečetla jsem jen 3 kniny, ale nestěžuji si, protože knihy byly opravdu skvélé a kvalita je někdy důležitější než kvantita.

Jako první byla kniha Tiché roky od Aleny Mornštajnové. Tato kniha mě nemohla minout. Spisovatelka má fakt skvělý styl psaní a její příběhy mi přijdou celkově smutné.

Tiché roky, příběh o rodině, kterou zasáhne nemilá událost a během vteřiny se jim změní celý život. Poslední letošní books calling club byl právě s Alenou na střeše Národní Galerie a já se více rozepíšu  v dalším článku, jen si musíte chvíli počkat.


Spisovatelka Alena Mornštajnová | Nakladatelství Host | Hodnocení 4,5*/5*

Nehorázně jsem se těšila, až se pustím do knihy Zlatá klec. Tato autorka je chválená a já se těšila, až se zase po delší době pustím do ženského thrilleru. Pane bože, to byla taková jízda! V knize najdete, posmtu, lásku, intriky, nenávist, smrt, no prostě všechno. 

Faye má dokonalý život, krásnou dceru, perfektní byt a úspěšného manžela. Její manžel jí ale o všechno připraví a jí nezbyde nic i přesto, že to byla ona, jež vytáhla svého manžela na vrchol. Nezbývá jí tudíž nic, než začít budovat všechno odzačátku, ale hlavně si vzít zpět to, o co jí manžel připravil. 


Spisovatelka Camilla Läckberg | Nakladatelství Metafora | Hodnocení 5*/5*

Kdo nezaznamelal knihu Pět kroků od sebe? Určitě jste na ní museli všude narazit. Další YA zaměřena na nemoc, tentokrát na cystiskou fibrozu. Stella čeká na svoje nové plíce a přitom Will odmítá přistoupit na další léčbu. Jeho cesta k novým plícím se bohužel zavřela, když chytil virus Burkholderii. Nesmi se navzájem dotýkat, jinak se Stella nakazí a o šanci na operaci mít přijde. 

Ve Stelle jsem se tak trochu viděla, ráda organizuje věci a má ráda, když je všechno pod kontrolou. Celkově se mi kniha líbila, ale přišlo mi to trochu naivní. Během čtení jsem vůbec nebrečela. Hned potom, co jsem Pět kroků dočetla, jsem se pustila do filmu a u něho jsem použila všechny kapesníky. Jestli se do knihy nechcete pouštět, určitě se podívejte aspoň na film. 


Spisovatelka Rachel Lippincott | Nakladatelství Yoli | Hodnocení 4*/5*

Tak to byly knihy, které jsem za červen přečetla. Žánrově jsem se dost dobře trefila. Snad se čtecí krize zbavím a budu si v klidu číst tento měsíc. I když  teď vyšly skvělé seriály a jsem spíš u televize. Jak si jinak užíváte léto vy? Přeji vám krásné letní dny!


8 komentářů

  1. Koukám, že s prací máme obě pořád nějaké problémky :D Snad si něco hezkého najdeš a budeš naplno spokojená. Já jdu zítra na druhé kolo pohovoru do školky, tak to snad vyjde :) Pět kroků od sebe si chci přečíst. Sice jsem viděla film a vím úplně všechno a taktéž jsem u něho vypotřebovala snad všechny kapesníky. Tak jsem hodně zvědavá co řeknu na knihu, ale pořídím si ji až za několik měsíců, ať to nemám tolik v hlavě ten příběh. Tiché kroky bych si moc ráda přečetla od autorky jsem ještě nikdy nic nečetla a ráda bych to napravila ♥ Budu se těšit na další článek a přeji ti nádherné pondělí ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni ty jsi rychlík! Taky mám pocit, že stou prací to máme nastejno :D Jojo, určitě si ji přečti postupem času, ta obálka je fakt krásná.

      Od Aleny si určitě něco přečti, mě chybí už jen Hotýlek a ten si šetřím.

      Krásné pondělí i tobě ♥

      Vymazat
  2. Tiché roky jsem si pořídila také, ale ještě jsem se ke knize nedostala.
    Já si užívám léto v práci, ale krom toho mám jinak i spousty volna, které trávím buď nějak sportovně, s knihou nebo někde na výletech:)

    OdpovědětVymazat
  3. Snad se ti kniha bude líbit jako mě ❤️ To je krásné, užívej si každého volna, já bych také měla začít sportovat. Cítím se jak kynuté těsto �� Přeji hezké léto ❤️

    OdpovědětVymazat
  4. Já nepřečetla žádnou knihu. Užívám si léta.

    OdpovědětVymazat
  5. Tiché roky i Pět kroků od sebe se mi taky líbily :) Přeju spoustu dalších skvělých přečtených knih!
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.