Naslouchej noži

The Knife of Never Letting go
Autor Patrick Ness | Nakladatelství Booklab | Překlad Hana Březáková | Rok vydání 2018 | Hodnocení 4*/5*

Ve městě Prentisston žijí pouze muži. Město je zvláštní v tom, že zdejší občané navzájem slyší svoje myšlenky. Říkají tomu hluk. Tajemství a soukromí jim nic neříká. Jednoho dne Toddovi Hewittovi unikne myšlenka a najednou mu hrozí nebezpečí. Dokáže Todd svůj hluk ovládnout?

Todd bude mít za chvíli narozeniny. Bude mu 13 let a konečně se stane mužem. Už nebude chlapcem. a konečně ho lidi začnou brát vážně. Jeho maminka umřela na zákeřný vir, a proto nikdy nepoznal, jak doopravdy vypadá žena.

Mladý hrdina brzo zjistí, že město Prentisston není bezpečné. Pomalu zjišťuje skutečnost světa, ve kterém žije a musí odejít. Utéct daleko. Někam, kde je to bezpečné. Podaří se mu v neznámu najít místo, kde bude v bezpečí?

Na jeho cestě mu dělá společnost Manchee, pes, kterého dostal k narozeninám. A ano, i zvířata mají svůj hluk. Manchee je otravný, mele nesmysly a furt by chtěl jenom dělat bobky.
Během svojí cesty narazí na Violu. Viole zemřeli rodiče a je vystrašená. Todd poprvé vidí holku. Je sama a v nebezpečí. Problém je v tom, že on její hluk neslyší, ale ona jeho ano.

Jediné, co Todda udržuje při životě, je zápisník jeho mamky a mapa, po které se s Violou vydají. Na jejích dobrodružství jsou jim v patách nepřátelé. Jak to dopadne?

Nůž je jen tak dobrý jako ten, kdo sním zachází

První díl z napínavé triologie Nespoutaný chaos byl skvělý start. Do příběhu jsem se hned ponořila a užívala jsem si každičkou stránku. Chvílemi jsem si málem vyrvala vlasy a vybrečela oči. Nehorázně se těším, až se vrhnu na druhý díl!

Čteme z pohledu Todda. Kniha je rozdělaná na 6 částí a má 41. kapitol. Jsou tak akorát dlouhé. V této edici od booklabu na vás čeká i bonusová povídka.

Moc se mi líbí nový vzhled této série. Poslední dobou jsem si oblíbila paperbacky, obálka se krásně leskne, písmenka znázorňují Hluk.

U více blogů jsem postřehla, že kniha bude zfilmovaná, takže se moc těším, jsem zvědavá, jak ztvární postavy a jak bude vypadat tento chaotický a temný svět. 



4 komentáře

  1. Celkově kolem tohoto autora neustále chodím a narážím na něj až si říkám, že bych si od něj fakt měla něco přečíst :) A tahle kniha podle tvé recenze zní docela slibně :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si přečti Volání netvora, tato kniha je srdcovka. Oklo této série jsem taky všude narážela a bála jsem se, že mě bavit nebude. Vrhla jsem se na knihu s minimálním očekáváním. :)

      Vymazat
  2. Já si tu knížku už vážně potřebuji přečíst! <3 Jen ta chuť tu je, ale čas nějak chybí... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tě chápu, čas na čtení by mohl být nafukovací a bylo by to fajn :D ♥

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.