Pohyby ledu

Umírá se jen na nedostatek strachu
Autor A. Gravemsteen | Nakladatelství Paseka | Rok vydání 2019 | Hodnocení 3,5*/5*

Novinář Miroslav Hammer, chvátá na otevření skleníku v Trojské botanické zahradě. Potká tam dívku, která mu změní život naruby.
A tím začíná příběh o lžích, manipulacích a možná i o pravdě. Román ukazuje to, co na první pohled nevidíme.

Pohyby ledu vám přinesou velký zmatek

V příběhu najdete intriky, podvody a mnoho dalšího. Hlavního hrdinu jsem si nemohla oblíbit. Dost mě štval. Popravdě je tam ale mnoho postav, na které si časem zvyknete, i když je nemusíte. Kniha je psaná Ich-formou z pohledu Miroslava. Hodně se tam řeší téma Glaciologie.

Jestli čekáte smysluplný a jednoduchý román, který vám všechno hned vyzradí, tak jste na omylu. Účel této knihy je donutit člověka komunikovat. Proto ji vám doporučuji číst ve dvou či více lidech, abyste ji mohli navzájem probírat.

Pohyby ledu jsme dostali od Paseky. Konal se VIP books calling club, kde měl být i záhadný spisovatel. Kdo knihu dostal, tak ji četl ve stejnou dobu jako ostatní a bylo to fakt skvělé. Po dočtení jsem měla milion otázek a na všechny jsem chtěla odpovědi. Odešla jsem však zklamaná a deprimovaná, jelikož naše otázky nebyly zodpovězené...

Autor totiž na všechno odpovídal ,,mohlo to tak být." Možná ano, možná ne. Všechno, co chceme vědět je v knize. Byl to hodně zajímavý večer, ale svým způsobem jsem si ho užila. Potkala jsem se s přáteli, byla opět v krásném prostoru v Pasece. Pohledy jak se na nás Lukáš a jeho kolegyně dívaly, jak jsme zmatené, byly legrační.

Nesnáším vstávání za tmy. Je to nepřirozené a nebezpečné. Mám jizvu na čele jako důkaz ...

Ke knize se určitě jedou vrátím. Chci si jí přečíst mezi řádky a pochopit, co tím autor chtěl říct a možná sama přijdu i na svoje otázky. Jestli rádi čtete něco nejasného a vyhledáváte těžké romány, tak je tahle kniha přímo pro vás! Nevím, zda to porovnat ke stylu Haruki Muramami, jelikož jeho povídky taky někdy nemají hlavu ani patu, ale milujete to.

Popravdě mi tento článek trval dlouhou dobu k sepsání, jelikož jsem sama nevěděla, kde vzít ta správná slova. Snad bude srozumitelný. S autorem jsem se mileráda poznala.

Abych nezapomněla, vzhled knihy je moc hezký, písmo je tmavě modré a části knihy jsou oddělené tmavě modrým papírem a na něm jsou zajímavé texty. Narazíte tam i na nemilé překvapení. Je to hodně vymazlená kniha.








8 komentářů

  1. Hezky napsáno. Knihu mám doteď na poličce k sepsání dojmů z ní ale ne a ne se k tomu dostat. Po dočtení mi v hlavě zůstalo tolik otázek a po setkání s autorem jich ještě přibylo. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, no bylo těžké tento článek napsat. Taky jsem to furt odkládala, ale nakonec jsem se hecla. No odpovědí se od autora nedočkáme :D :(

      Vymazat
  2. Článek na který jsem se u tebe hodně dlouho těšila :) Byla jsem zvědavá jak to vše napíšeš a nějak jsem si uvědomila, že bych si knížku konečně někdy měla přečíst. Je tam tolik záhad které bych chtěla znát a vy všichni z toho máte tak nenormální pocity, že nutně potřebuji vědět, jak se na knihu budu dívat po dočtení já :D
    Moc děkuji za tento článek, na který jsem se dlouho těšila a trochu jsem si říkala, že se ho nikdy nedočkám, ale konečně dnes přišel ten den s velkým D ♥ :D
    Přeji ti krásné úterý a budu se těšit na další článek! ♥
    READING WITH LUCY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucy, strašně moc děkuji za tvůj komentář! Udělal mi nehoráznou radost. Jsem ráda, že ses dočkala :D ♥ Vážím si toho!

      Jsem hodně zvědavá, co a knihu řekneš. ♥

      Děkuji, taky ti přeji krásné úterý! ♥

      Vymazat
  3. Tak jo, tahle kniha není pro mě. Úplně nesnáším, když po dočtení mám milion otázek :D

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
  4. Knihu jsem vůbec neměla v plánu číst, ale docela jsi mě nalákala :) Někde se po ní podívám!
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem tě nalákala. Určitě se po ní podívej. :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.