Zlatá klec

En bur av guld 
Spisovatelka Camilla Läckberg | Nakladatelství Metafora | Překlad Martin Severýn | Rok vydání 2019 | Hodnocení 5*/5*




Faye má všechno, o čem my ostatní jen toužíme. Úspěšného manžela, krásnou dceru, dokonalý byt a život. Žije si jako v pohádce, její rodina je pro ní celý svět. V jeden okamžik jí ale manžel o vše připraví. 

Faye se ze všech sil snaží udržet svého manžela Jacka, stará se o domácnost, vychovává jejich dceru, je ozdobou svého manžela a podporuje ho v každém jeho kroku. 

Jack se i s její pomocí stal úspěšným majitelem firmy Compare, kterou spolu vybudovali. To Faye se musela vzdát jejích snů a pracovat jako číšnice, aby mohla pomoct jejímu životnímu partnerovi. Bohužel každá krásná pohádka musí jednou skončit a Faye během vteřiny přijde o peníze, svou rodinu i čest. 

Proto se rozhodne, že se znovu postaví na nohy a udělá všechno proto, aby získala nazpět to, co ji bylo vzato. Podaří se jí to nebo jí ex-manžel udělá ze života ještě větší peklo? 


,,Máš smutné oči. Víš to?" ... ,,Vypadáto, že v sobě nosíš smutek. Mně se to líbí."

Od Camilla Läckberg slyším samou chválu od mé kamarádky, která její knihy ráda čte, a proto jsem se rozhodla, že dám její nejnovější knize šanci. Od knihy jsem nic neočekávala, ale hned u první stránky jsem se skvěle začetla. Chvílemi jsem si ji musela i šetřit, abych celý příběh nezhltla hned.

Kniha je rozdělena na tři části a každá část má své kapitoly, z nichž každá popisuje děj retrospektivně. Vracíme se do minulosti hlavní hrdinky, kdy se jí říkalo Matilda. Dozvídáme se, kdo byla, než si začala říkat Faye a postupně odhalujeme její tajemství.

Autorka krásně popisuje Stockholm, životní úroveň hight society, paničky, které jsou po boku svých úspěšných mužů a luxusu. 

Miluji příběhy, ve kterých se jedná o peníze, investice atd., kdo ale nemá k této tématice blízko, tak by ho tyto všechny ty informace možná unudí. Ale není tam toho až tak moc, takže vás to od příběhu určitě neodradí. 

Očekávejte spoustu intrik, pomsty, manipulací a napětí. Tento thriller zařazuji do mé topky za tento rok! Od autorky na mě čeká Andělíčkářka, což je detektivka, ale i tak jsem hodně zvědavá. 

Obálka už na první pohled poukazuje, že je to kniha spíš pro ženy, je krásná a něžná, časem pak pochopíme, proč je na obálce parfém s názvem Revenge. 

Jestli chcete knihu, která vás na první okamžik vtáhne do děje, tak vám ji doporučuji všemi deseti. 










10 komentářů

  1. Od autorky jsem četla hodně knih a Andělíčkářka je jedna z mnoha, mých oblíbených. Určitě tě bude bavit jako mne.

    Zlatou klec si plánuju pořídit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Andělíčkářku se hodně těším. Přeji ti, krásné čtení :) ♥

      Vymazat
  2. Oukej, nechtěla jsem, ale musím si ji taky pořídit :-) Moc jsi mě na ni nalákala! A hlavně vím, jak jsi jí propadla a musela nonstop číst :_)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně si jí poříď! Kniha tě vtáhne do děje. Já jí musela číst furt.

      Vymazat
  3. Švédi jednoducho vedia písať skutočne pútavé knihy! Vezmime si takého Fredrika Backmana, alebo teraz som objavila úžasného autora Andersa de la Motte...no jednoducho, ich knihy sú úžasné! Na túto autorku sa musím taktiež pozrieť...tá obálka je, ako aj ty píšeš, taká nežná, ženská, avšak vzbudzuje akýsi nepokoj a k tomu psychologické trilery vyhľadávam. Takže áno, túto knihu si musím prečítať!
    Krásna fotka i recenzia, prajem ti nádherný deň! ^.^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za tip na další spisovatelé! Určitě se po nich podívám.

      Tuhle knihu si rozhodně přečti!!

      Děkuji a tobě taky přeji hezký den ❤️

      Vymazat
  4. Hned v 1/4 recenze jsem si ji našla do čtečky a budu číst. Vypadá to docela zajímavě, tak snad. Pak jsem si ještě našla další knihy od autorky, tak snad budu spokojená. Moc díky za recenzi a tip na knihy❤.

    Hned v 1/4 recenze jsem si ji našla do čtečky a budu číst. Vypadá to docela zajímavě, tak snad. Pak jsem si ještě našla další knihy od autorky, tak snad budu spokojená. Moc díky za recenzi a tip na knihy❤.

    Verča ze Ztracena v Praze ║ RECENZE KNIŽNÍ SÉRIE NEŽ JSEM TĚ POZNALA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to ráda čtu. Doufám, že se ti kniha bude líbit tak jako mě. Taky se těším na ostatní knihy od autorky. ♥

      Děkuji, za tvůj krásný komentář.

      Vymazat
  5. Kolem této knihy chodím už nějakou dobu a rozhodně ji mám na seznamu! :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.