červencové letní čtení


Půlku prázdnin už máme za sebou. Jak jsem na tom s hledáním práce? Popravdě svoje CV jsem ještě neposlala, asi to pořádně budu řešit koncem srpna. Červenec se nesl ve znamení nového roku, slavila jsem svoje 25. narozeniny a teď bych měla ten život brát trochu vážněji. ( Hahah ) Oslavu narozenin jsem si užívala v soukromí s blízkými a bylo to moc fajn.

Teď se v vrhneme na knihy, které jsem za tento měsíc přečetla

Před měsícem jsem měla dost velkou čtecí krizi a jsem ráda, že jsem se z toho nějak dostala.  

Celkem jsem přečetla 7 knih, jednu mangu, dva komiksy a 4 romány. Za mě velká spokojenost. 

Jako první jsem sáhla na jistotu a vzala jsem si do ruky mangu. 4. díl Čarodějovy nevěsty. Tento díl se mi líbil. 3 díl plný akce, tento byl pomalý a vracel se hodně do minulosti, i tak super.


Spisovatel Kore Yazaki | Nakladatelstí Crew | Hodnocení 4*/5*

Dcera života je novinka od Booklabu, možná jí do teď moc neznáte, ale časem na ní budete všude narážet. Jelikož je to skvělý start skvělé série. Sci-fi román plný napětí. 

Na svět přestaly přicházet holčičky, ale jednoho dne se narodila Eva a je spása celé planety. Žije odděleně od reálného světa a v 16 se jí má naplnit její osud. Jestli vás tato kniha zaujala, určitě si počkejte na recenzi.


Spisovatelé Tom Fletcher & Giovanna Fletcher | Nakladatelství Booklab | Hodnocení 4*/5*

Léto je ve znamení romantiky a proto i mě nemohl uniknout romantický román a to Stejně je život krásný. Jestli máte rádi knihy od Jojo Moyes, tak tu pro vás mám podobný tip na knihu. 

Hlavní hrdinka Abi vyhrála boj s rakovinou a teď jí čeká další boj. Její nemoc jí vzala všechno, sílu, její krásu a především rodinu. Abi se bude snažit ze všech sil, aby svojí rodinu zachránila. Jestli máte chuť na romantiku a YA, tak tady máte 2 v jednom, plus spousta tipů na písničky, takže to můžete mít jako play-list ke knize. Co si o knize myslím, si můžete přečíst zde



Spisovatelka Katie Marsh | Nakladatelství Mladá Fronta | Hodnocení 4,5*/5*

Pak jsem měla chuť Thriller a vzala jsem si do ruky Beze svědků. Ze začátku mi kniha přišla jako román, ale v polovině to nabralo velké grády a nemohla jsem se od čtení vůbec odtrhnout. 

Ellie jednoho dne zmizí a nikdo neví proč, doma neměla žádné problémy, byla to maminky holčička. Ve škole byla vzornou studentkou. Nikdo nezná důvod. Její maminka Laurel musí jít dál. Žít svůj život bez svojí holčičky, dokud nepozná šarmantního Floyda. Jeho dcerka vypadá jako Ellie, což Lauru velmi zaskočí. Více se rozepíšu v příštím článku, tak nezapomeňte sledovat můj blog.


Spisovatelka Lisa Jewell | Nakladatelství Cosmopolis | Hodnocení 4,5*/5*

Konečně jsem se vrhla do knihy Oko za oko, tato kniha u mě leží už dlouhou dobu a já si šetřila. Jako vždy mě kniha od Jenny Han nezklamala. 

Mary, Kat a Lili bydlí na ostrově Jar. Holky se navzájem vůbec neznají, ale spojuje je jedna věc a to pomsta. Kate šikanuje její bývala kamarádka, Mary prahne po pomstě, jeden kluk ji natolik ublížil, že musela z ostrova odjet. Po několika letech se ale vrátila.  A Lili? Ta si užívala klučicí společnost, ale tentokrát to s nimi skoncuje a nenechá se už nikým ublížit.  

Do knihy jsem se hnedka začetla a užívala jsem si každou stránku, přečetla jsem jí během dvou dnů. Jak už víte, příběh poukazuje na šikanu a na další vážná témata. 

Moc se těším jak příběh bude pokračovat, a do dalších dílu se co nejdříve vrhnu.

Četli jste už tuhle sérii? 


Spisovatelky Jenny Han & Siobhan Vivian | Nakladatelství Cooboo | Hodnocení 5*/5*


Od nakladatelství Crew jsem dostala Spider-Manova dobrodružství, v sérii můj první komiks. Kresby jsou překrásné a jestli hledáte dárek pro mladší čtenáře, kteří mají rádi super hrdiny, tak vůbec nešlápnete vedle. Více se rozepíšu v Tipech na knihy.


Scénář Paul Tobin | Nakladatelství Crew | Hodnocení 3*/5*

A jako poslední jsem přečetla další komiks, a to Stranger Things - Druhá strana, je to skvělé doplnění k první sérii seriálu. Jestli jste milovníci ST, tak vás tohle nesmí minout. Tato kráska taky bude mít vlastní prostor pro svůj článek.


Scénář Jody Jouser | Nakladateství Crew | Hodnocení 4*/5*

Tak a to je vše. Jsem zvědavá, jaké knihy přečtu druhou polovinu léta. Jak jste si vůbec červenec užili? Na srpen se moc těším, jelikož náš čeká výročí a další menší cestování. Tak si užívejte vedra a napište mi, co jste přečetli nebo se chystáte číst. Mějte se krásně!
















8 komentářů

  1. Pěkný článek, držím palce s hledáním nové práce, ať najdeš práci, která tě bude bavit :-) Jinak pěkné přečtené knihy, jsem zvědavá kolik jich budeš mít za srpen :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, snad se najde a budu v ní konečně spokojená. Děkuji, taky jsem zvědavá jaké knihy přečtu :)

      Vymazat
  2. Tyhle články mě baví, už bych se taky měla dokopat a napsat je 😁 Měla jsi hezký mix žánrů. Stejně je život krásný jsem dočetla včera a moc se mi kniha líbila! 😊

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě napiš abych měla co číst :) Jo, jsem ráda, že knihy byli různé. Stejně je život krásný, je moc krásně povedená kniha :) ♥

      Vymazat
  3. Krásné kousky! Jsem ráda, že se ti Beze svědků nakonec tak líbilo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ano, nakonec to převrátilo a bylo to fakt skvělé čtení. Moc se mi líbila :)

      Vymazat
  4. Z tvého červencového seznamu mě láká Beze svědků. Na Čarodějovu nevěstu se chystám, ale čekám až si rácha dokoupí všechny díly :D

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beze svědků určitě doporučuji! Ano je lepší jí číst za sebou ,já vždy zapomínám o čem to bylo. :D

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.