Matčina Volba

The Choise
Spisovatelka Samantha King | Nakladatelství Mladá Fronta | Překlad Milan Lžička | Rok vydání 2018 | Hodnocení 4*/5*


Matka Madeline, má překrásná dvojčátka. V den desátých narozenin svých dětí ale o jedno přijde. Přišel vrah a donutil jí, aby si mezi jedním z nich vybrala. Obě mít nemůže, musí zachránit život jen jednomu. 

Maddie je manželka pracujícího manžela Doma. Dom je velký žárlivec, žárlí dokonce i na vlastního bratra Maxe, který se hodně věnuje dvojčatům. Aidan a Annabel svou maminku nadevše milují. Dokáže však jedno z těchto dvojčat své matce odpustit to, čeho se dopustila?

Madeline se zotavuje v nemocnici a  musí se znovu postavit na nohy, má tu ještě jedno dítě, o které se musí postarat, ale už teď ví, že to od teď to bude všechno jiné, vyčítá si svou volbu a ze všeho je zmatená, z toho šoku jí už ani paměť neslouží. Postupně navíc zjišťuje, že je v domě něco v nepořádku a své nejlepší kamarádce Lucy už taky moc nevěří.

Obě miluje, zachránit může jen jedno

Matčina volba je skvělý psycho-thriller! Dělí se na tři části a má třicet osm kapitol. Příběh je hodně retrospektivní a plný vzpomínek. Příběh čteme z pohledu hlavní hrdinky a prožíváme s ní velké muka. Kapitoly jsou hodně krátké a čtivé, takže knihu přečtete raz dva. 

Já jsem věděla, že tento příběh bude pro mě dost těžký, příběhy o smrti a dětech málokdy zvládám, ale hned po otevření knihy jsem si furt říkala, kdo ji k této volbě donutil, proč se tohle vůbec děje a pak jsem jen koukala s vykulenýma očima. Přiznám se, že jsem něco uhádla a očekávala jsem, jak to skončí. Tak či tak jsem příběh nepřetržitě hltala. Kniha si hezky hrála s mými nervy. Tohle je to správné ořechové, co od tohoto žánru očekávám.

Obálka je krásná, je trochu dost strašidelná, ale k příběhu dokonale sedí. Celkově se mi opravdu moc líbí. Má v sobě i něco tajemného, je to těžké popsat.

Matčinu Volbu od Samanthy King vřele doporučuji, řeknu vám, že se rozhodně nudit nebudete. Musela jsem držet, abych si nerozkousala všechny nehty a nevytrhala vlasy.



Knihu zakoupíte po kliknutí loga.







6 komentářů

  1. Krásne fotografie! :) Vidím, že to je niečo "na spôsob" Sofiinej voľby, alebo tuším nejak podobne sa to volalo, kde mala matka vybrať, ktoré dieťa pôjde do plynovej komory a ktoré prežije, akurát toto je zasadené do iného kontextu. Zaujímavé čítanie! :)

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, je to podobné námět. V knize se ještě rozuzlovává kdo je vrah a pak se odhalují tajemství.

      Sofii-na volba je jiná žánrová kniha :)

      Vymazat
  2. O knize jsem už slyšela a mám v plánu si ji od někoho přát k narozkám nebo k Vánocům. Díky za fajn recenzi, která mě jen utvrdila v tom, že tu knihu potřebuji a krásné fotky :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle ráda čtu, snad jí pod stromečkem či jiné příležitosti dostaneš ♥
      Děkuji, že se ti recenze líbila i fotky ♥

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.