Spider-Manova dobrodružství

Velká moc, velká odpovědnost
Scénář Paul Tobin | Nakladatelství Crew | Překlad Jiří Pavlovský | Rok vydání 2019 | Hodnocení 3*/5*

Na školní exkurzi něco kousne mladého chlapce. Z obyčejného štípance se vzápětí stane super schopnost.

Peter Parker je středoškolák, kterého kousl radioaktivní pavouk. Díky novým super schopnostem má najednou možnost chránit svět a zbavit ho zločinců. Dokáže skákat výš, než je obvyklé, šplhat po zdech, je odolný a extrémně silný.

Každý ho pozná podle červené a modré barvy, nazývají ho Spider-Man.

Poznáváme se s Peterovou kamarádkou a spolužačkou Chat, která je Spider-Manovou pomocnicí a umí komunikovat se zvířaty.

Doctor Octopus je výsledek nevydařeného experimentu Otta Octavia. Má mechanické chapadla a je vůdce týmu Sinister Six. Dále tu máme Goblina, nejnebezpečnějšího nepřítele Spider-Mana a také Mysteria, mistra iluzorních technik. V příběhu poznáme další padouchy, se kterými se bude muset Spider-man vypořádat.

,,Spider-Mane! Jsi můj hrdina!"

V dětské edici Crew Kids je série Můj první komiks se super hrdiny, tato kniha, se bude líbit především klukům, ale i holčičkám, které mají rády super hrdiny. 

Ve Spider-manových dobrodružstvích zažijete mnoho akce a také se zasmějete. Peter Parker je vtipný za každé situace. Příběh je jednoduchý, nic složitého. Hlavně je to pastva pro oči, kresby od Mattea Lolli a Roberta Di Salva jsou krásné a pestrobarevné. 

Kniha obsahuje čtyři příběhy, v každém příběhu se Spider Man setkává s jiným nepřítelem a po celou dobu probíhá velký boj. Nejsou tam žádné zdlouhavé příběhy nebo rozuzlení, což mi trochu chybělo, ale zase chápu, že je to pro děti.

Příběh je určen pro děti od 7 do 11 let, kdyby mi bylo tolik, určitě bych byla z komiksu nadšená. Doporučuji ji všemi deseti mladším generacím. Neodehrává se tam nic drastického, takže nemusíte mít strach, že by se vaše dítko vyděsilo.  

Co se mi na komiksu nejvíc líbilo, byly definitivně kresby. A taky, že byl Spider-Man vtipný a já se mnohokrát zasmála.






Komiks zakoupíte po kliknutí loga





4 komentáře

  1. Já na komiksy moc nejsem, ale tento má nádhernou kresbu a vypadá to jako dobrý dárek :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kresby jsou fakt povedené, a přitom to je komiks pro děti, takže dospělý bude mít obrovskou radost. Ano, myslím, že nikdo nešlápne vedle, když to pořídí jako dárek ♥

      Vymazat
  2. Spiderman je můj oblíbený hrdina. už jako malá jsem si ho oblíbila v animovaném seriálu. Viděla jsem skoro všechny filmy, ale komiks jsem nikdy nezkoušela. Do tohoto se asi pouštět nebudu, ale ráda bych zkusila některý z novějších. Nebo ten s Deadpoolem <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si chci pořídit toho nového spidermana, tato je hodně měřená pro děti :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.