Najdi odpověď

The ask and the Answer 
Spisovatel Patrick Ness | Nakladatelství Booklab | Překlad Hana Březáková | Rok vydání 2019 | Hodnocení 4,5*/5*

Todd Hewitt pochází z Prentisstownu a doteď vyrůstal ve světě bez žen. Planetu, na které žije, sužuje virus Hluk způsobující to, že lidé a zvířata navzájem slyší své myšlenky. Jednoho dne na jeho planetě ztroskotá dívka jménem Viola. Od té doby se stanu nerozlučnou dvojkou na cestě plné násilí a strachu, ale i naděje.

Todd a Viola kráčí bok po boku i v tomto díle a střetávají se s různými nástrahami. Viola narazí na organizaci, která si říká Odpověď, zatímco Todd musí každý den bojovat o život. Oba se tak ocitají ve válce, které vládne chaos a zmatek. Mají ale jeden druhého, nebo? Budou mít v sebe navzájem i nadále důvěru, nebo dojde ke zradě? Jak se vypořádají s nebezpečím a nenávistí?

Pokračování skvělé série, která mě nenechala v klidu a užívala jsem si jí od začátku až do konce. Jestli vás tato kniha zaujala nebo chcete vědět víc, tak si můžete přečíst můj názor na první díl Hlas Nože. 

 Kladení otázek

Druhý díl z trilogie Nespoutaný chaos od Patricka Nesse je něco skvělého, nečekala jsem, že tento díl bude tak napínavý. Moc se mi líbilo, že jsem mohla tentokrát číst z pohledu Violy. 

Od první stránky až po tu poslední se stále něco dělo. Spousta nečekaných zvratů, napínavé prvky, skvěle popsané postavy. Dokonce jsem si oblíbila i jednoho záporáka, ale víc neprozradím!

Příběh pojednává o manipulaci, zradě, moci, byly tam popsány drastické scénáře, což někomu nemusí dělat dobře, ale mě to hodně bavilo. Nečekejte žádné zamilované prvky ani nic zdlouhavého, ale spíš se psychicky připravte, že vám z hrudníku vyskočí srdce.

První díl skončil dost napínavě, druhý díl ještě napínavěji, teď napínavě čekám, kdy se mi do rukou dostane i závěrečný díl, abych se konečně dozvěděla, jak to vše dopadne. 

Hlas nože jsem dala přečíst i mému příteli a musím, říct, že dlouho nebyl tak začtený, takže super tip na knihu pro všechny, kteří mají rádi napětí a dobrodružství. 



6 komentářů

  1. Já jsem od autorka četla jenom Volání netvora, tuhle sérii jsem zaznamenala. Já tento tip žánru nemusím ale četla jsem tvůj názor na první díl a bude prej film. Tak si počkám na film a pak se uvidí. Měj se krásně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Volání netvora je moje srdcovka, byla to první kniha od autora, kterou jsem četla :)

      Na film se nehorázně těším, tak snad, tě naláká na tuhle skvělou sérii. :)

      Vymazat
  2. Wooow to zní skvěle! Nic podobného jsem ještě nečetla, tak to asi vyzkouším:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že tě zaujala. Budu se těšit na tvůj názor ♥

      Vymazat
  3. Recenzi na tuto knihu jsem jen prolítla, protože jsem ji ještě nečetla ale moc se těším. Právě v rukou držím i třetí díl a to celé vydání tak hezky vypadá <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se ti bude tato série líbit. Já jí miluji a nemůžu se dočkat jak taky budu držet 3. dil. Ty knihy jsou krásné! ♥

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.