Špatný začátek podzimu


Oficiálně vítám podzim a s ním měsíc říjen.

Září měl být začátek něčeho nového. Ve vzduchu jsem cítila něco pozitivního, byla jsem natěšená na okamžik, který ale vůbec nepřicházel. Pak ze mě ta pozitivní energie vyprchala a přišly nepříjemné stavy, které nikdo nechce. Aby se ale neřeklo, tak bylo vinobraní a poprvé jsem ochutnala burčák. 

Pak jsem chytla od Tonyho bacil, takže jsme spolu téměř 2 týdny marodili. Ale bylo to příjemné spolu pít teplý čaj, být pod dekou a koukat na Netflix a HBO Go. Dokonce jsem se při dlouhých chvílích naučila i jeho oblíbenou karetní hru Magic: The Gathering a musím říct, že mě to chytlo!

Nebudu se dál rozepisovat a ukážu vám knihy, které jsem v září přečetla!

Dohromady jsem zvládla tři kousky. Myslela jsem si, že když jsem nemocná, tak bude čas na čtení, ale opak byl pravdou. Bylo mi tak špatně, že jsem se nemohla pořádně soustředit.

Do ruky jsem si vzala knihu Poslední velký den. Tato kniha mi zakončila léto a musím říct, že jsem neudělala chybu s výběrem. Je to jednoduchý román, který pojednává o rakovině a splnění si posledního snu.

Hlavní hrdinka Ava zjistí, že jí nezbývá moc času k životu, a proto se rozhodne splnit si sen každé dívky, a to, že se obleče do bílého a stane se nevěstou.

Už od začátku jsem věděla, jak tato kniha skončí, ale tak či tak mě příběh zasáhl.


Autorka Tammy Robinson | Nakladatelství Cosmopilis | Hodnocení 3*/5*

S podzimem mám vždy náladu na fantasy nebo něco kouzelného a ta správná kniha byla Mořská Panna. Jedná se o mýtický příběh, který je inspirován skutečnou událostí.

Mořská Panna chtěla poznat svět lidí a doufala, že konečně pozná, co to je láska. Bohužel se ale chytí do pasti, ze které není snadno utéct.

Jestli milujete tyto kouzelné a fantasy příběhy, tak nešlápnete vedle. Já si knihu oblíbila a už se nemůžu dočkat, až vám o ní napíšu víc.



Autorka Christina Henry | Nakladatelství Jota | Hodnocení 4*/5*

Poslední kniha, která mě dovedla do deprese, je Rekonstrukce. Jsem tak ráda, že máme v Česku skvělé spisovatele a Viktorie Hanišová je jedním z nich.

Na rovinu vám řeknu, o čem ta kniha je a nebudu chodit okolo horké kaše. Eliška najde svého zavražděného bratra a mrtvou maminku, která spáchala sebevraždu. Její život se změní a celou dobu bude žít s otázkou, proč se její máma rozhodla k takovému činu.

Díky Books Calling clubu jsem se s autorkou viděla a brzo vyjde článek jak na knihu, tak i report ze setkání.


Autorka Viktorie Hanišová | Nakladatelství Host | Hodnocení 4,5*/5*


Snad mi říjen do života přinese něco pozitivnějšího, budu se snažit být optimistická, jak to jen jde, nebojte. Můžete mi napsat vaše knižní tipy nebo co jste během září přečetli a bavilo vás. Mějte se krásně a užijte si podzim plný barev. 

14 komentářů

  1. Jak ti chutnal burčák? Já ho měla poprvé asi před 3 lety a moc dobrý😁. Tentokrát jsem byla na vinobraní a nic moc. Ani bílej ani červenej burčák - moc sladký, málo bublinkatý. Nějak jsem nebyla spoko. Ale pak mi dala burčák máma přítele a ten byl moc dobrej😁.

    Na Mořskou pannu se ráda juknu, miluju Ariel❤.

    Verča ze Ztracena v Praze I Čas utíká rychleji, když pracuješ... I MŮJ ŽIVOT

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem první Burčák měla před rokem na Moravě a to jsem si jenom cucla, protože z té flašky pili asi 10 lidí což já nemusím :D A moc mi nechutnal. Byl takový divný.

      No a tom vinobraní, mi chutnaly skoro všechny, jak červený tak i bílí. U nás vyhrála flaška ze Znojma :)

      Já taky miluju Ariel ale Sněhurka je u mě Top Top ♥

      Vymazat
  2. Rekonstrukci bych si moc ráda přečetla, ale hodně se bojím, že od toho čekám tolik a nakonec budu zklamaná :(
    Skvělí článek a držím palce, aby říjen byl lepší měsíc než září!!! :)
    READING WITH LUCY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rekonstrukci doporučuji, mě se kniha moc líbila.
      Děkuji, taky doufám, že říjen bude super ♥

      Vymazat
  3. Je fajn, že si už zdravá, ono keď sa človek necíti dobre tak sa často nedá ani čítať. Knihu Morská pana mám na wishlite a som rada, že sa ti páčila, o to viac dúfam, že sa k nej dostanem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě nejsem tak 100% fit ale snažím se.

      Mořská panna, je moc krásný příběh. Snad se ti bude líbit stejně jako mě :)

      Vymazat
  4. Aaa, burčák ti závidím. Je to snad jediný alkolický nápoj, který si umím vychutnat, bohužel jsem ho zatím nikde v Anglii nesehnala.. Ale za pár dní letím domů a pověřila jsem všechny, aby mi ho ještě někde zkusili sehnat :D
    Nejvíce mě zaujala kniha Mořská panna, to by mohlo být něco pro mne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou, je to jediný nápoj, který je výborný a sama od sebe bych si ho furt kupovala. Vína spíš dostávám... než kupuji :D

      No v Anglii najít Burčák, to je velký oříšek.

      Jsem moc ráda, že tě kniha zaujala.

      Vymazat
  5. Napadlo mě, jestli nechceš napsat článek o tom, jak jsi začala číct a jak je možný, že dáš tři knihy během měsíce! :-D Dřív jsem to dávala taky, ale vypadala jsem z formy a nemůžu se do ní od státnic dostat. :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ono je to tak trochu složité, jako 3 knihy za měsíc si myslím, že je u mě v pohodě. Ráda čtu a je to takový Relax.

      Ono do čtení není dobré se nutit. Vždycky je ten správný čas a chvíle, kdy ti do ruky přijde dobrá kniha. Neboj ♥

      Vymazat
  6. Nevím proč, ale každý rok se mi pravidelně stává, že měsíc září prostě není nikdy takový, jaký bych chtěla.
    Většinou mám hodně chutě na čtení, ale do toho se bohužel připlete více práce nebo také nemoc, kdy ta nálada na čtení nakonec zmizí.
    Snad se vše zase brzo obrátí a bude už vše jen lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tě chápu taky to tak mám, měla jsem velké naděje a plány. Vždycky se to nepovede. Ta nemoc během podzimu je asi to nejhorší no. To mě zachránila televize :D

      Neboj, určitě přijde ten lepší čas :)

      Vymazat
  7. Zrovna si také procházím takovým zvláštním obdobím...mám pocit, že nic nestíhám a stalo se mi pár věcí, které k tomu divnému pocitu ještě přidaly...Ale už se chci zpět naladit na hezkou podzimní atmosféru a vše si užívat:))) Tak ať se i ty máš krásně! A ta Mořská panna mě moc zaujala:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jde vidět, že ve vzduchu je něco divného... Moc mě to mrzí snad ti bude brzo dobře a podzim si užijeme.

      Jde vidět, že Mořská panna má velký úspěch :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.