Měsíc ve znamení doktorů


Opět vás vítám v sekci co jsem přečetla, ještě jednou se omlouvám, že v lednu tato rubrika nevyšla. Jsem moc ráda, že se vám About Few days líbí.

Únor se nesl ve znamení doktorů, byla jsem na dentální hygieně i na chirurgii. Nezapomeňte si na zubní hygienu také zajít. Ještě bych měla jít na vytržení moudráku, ale dost se toho bojím.

Opět jsem měla problém s jídlem a se zažíváním. Měla jsem podezření na slepák, ale nakonec to byl přece jen žaludek. Lítání po doktorech mě každopádně vůbec nebaví.

Někteří z vás jste si určitě všimli, že na Netflixu vyšla reality Show Love is Blind. Je to takový experiment, zda-li se lidi do sebe dokážou doopravdy zamilovat, aniž by se viděli. Momentálně sleduju i Hledání Aljašky, seriál je natočen podle knihy od Johna Greena, knížka se mi líbila, tak jsem zvědavá jak budu spokojená se seriálem.

Pamatujete na knihu Všechny malé zázraky od Jennifer Niven ? Ta kniha mi zlomila srdce na 1000 kousků a Finch bude už navždy jedním z nich! Vyšel i film, musím říct, že je krásně natočený, budete se usmívat a brečet, ale knihu si rozhodně přečtěte!


...


Měla jsem dlouhou čtecí krizi, a ztěží jsem se k nějaké knize dostala. V únoru jsem přečetla jen 4 knihy.

První knihou je autobiografie Markéty Lukáškové, kniha je ze začátku vtipná, postupně však graduje do závažnějších témat. Nese se v duchu 90. let. Měli jsme s Markétou i booklub a ten se vydařil na plné čáře. Její knihy jsem ještě nečetla, ale určitě si někdy otevřu Pandu v nesnázích.


Autorka Markéta Lukášková Nakladatelství Motto Hodnocení 3*/5*

Konečně u nás vyšla další kniha od Holly Bourne! Jestli mě sledujete už delší dobu, tak víte, že její knihy naprosto zbožňuji! Tentokrát se zaměřuje na dušení zdraví hlavní hrdinky Olive, která nechce znát svou diagnózu, nesnáší hluk a každou chvíli se psychicky hroutí.
Olive dostane šanci vyzkoušet tábor Reset a díky němu potká i další lidi, kteří trpí třeba OCD, ADHD apod.

Jsme všichni sněhové vločky? Tuhle knihu vám přidám do knižních tipů.


Autorka Holly Bourne Nakladatelství Booklab Hodnocení 4,5*/5*

Dívka v ledu, tuhle knihu jsem četla docela dlouho a mám z ní smíšené pocity.

V Londýně pod sněhem najdou mrtvolu, tělo patří  krásné mladé dívce pocházející z bohaté rodiny. Inspektorka Erika Fosterová začne tento případ vyšetřovat. Postupně na povrch vyplují další mrtvoly a případy. S Erikou dále prožíváme její muka z minulosti. 

Musím přiznat, že i slzička ukápla, do dalších dílů se nehrnu, ale jestli na ně narazím, tak si je určitě přečtu.


Spisovatel Robert Bryndza Nakladatelství Cosmopolis Hodnocení 3,5*/5*

A to nejlepší na konec je Chirurg! Od této knihy jsem nic neočekávala a bála jsem se, že mě nebude bavit. Nakonec jsem se od ní ale nemohla odtrhnout. Kvůli ní se mi dokonce stalo, že jsem dvakrát přejela tramvajovou zastávku!

Celý příběh prožíváme s MUDr. Hynkem, který děla na oddělení chirurgie. Jeho život je nudný, ale až tak zajímavě nudný, že musíte vědět, jak se s ním popere. Má krizi středního věku a doma ho to nebaví.  Je to skvělý životní příběh, rozhodně doporučuji.


Autorka Petra Dvořáková Nakladatelství Host Hodnocení 4,5*/5*


...

Tak to byl můj měsíc únor, už se nemůžu dočkat jara! Ta zima mi už přijde moc dlouhá. Jak vypadal váš měsíc? Mějte se krásně!














18 komentářů

  1. Já jsem měla jít na vytržení moudráku v únoru, ale kvůli škole jsem to musela přeložit na květen, také se toho bojím, ale říkám, že je lepší ho vyndat, než s ním mít později problémy :)
    Těším se, až si pustím film Všechny malé zázraky, knížka byla skvělá a podle traileru, co jsem viděla, by i film mohl být fajn :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě řekli, že mi moudrák už víc nepoleze, nejvíce mi vadí při jídle. Ale rozhodně, si ho chci vytrhnout. Snad najdu odvahu a půjde ven. :)

      Film se ti líbit bude! ♥

      Vymazat
  2. Hneď ma zaujala Dívka v ledu — mám rada mysteriózne príbehy, tak jej určite dám šancu! Dva alebo tri roky dozadu som čítala aj All The Bright Places, a knihu som doslova zhltla za asi dva dni, lebo som veľmi chcela vedieť, ako sa to všetko skončí; a musím priznať, že film bol veľmi dobre spravený a užila som ho. A snáď sa mi podarí v blízkej dobe dostať aj k Aljaške ❤

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "WHAT I'VE BEEN UP TO"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já chci určitě dát šanci i ostatním dílům, protože mi každý říká, že je to čím dál tím lepší.

      All The Bright Places, přemýšlím, že dám re reading ale nevím jestli to zvládnu! Film se náramně povedl, mám ale pocit, že tam chyběli dost zásadní prvky. :) Aljaška za mě zatím skvělý! ♥

      Vymazat
  3. Kniha Chirurg mě podle popisu velmi zaujala :) zapisuji si na svůj seznam a hned si ji hodím do čtečky, když ji seženu. Jinak už poněkolikáté čtu doporučení na Love is blind .. já si to snad budu muset někde najít a začít koukat, protože o tom píšou fakt všichni. Akorát si neplatím Netflix (preventivně kvůli velké prokrastinaci :D), tak snad to někde seženu.
    A vytrhnutí moudráku se neboj :) spoustu lidí říká, jak je to hrozný, ale mě už vytrhli 3 a nebolel mě ani jeden :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že tě Chirurg zaujal! Snad se ti bude líbit stejně jako mě.

      Netflix je zlo ... Určitě si to najdi a koukni na to. Je to blbost ale skvělá blbost :D

      To ti závidím, že to máš za sebou, já se zubařů strašně moc bojím :/

      Vymazat
  4. Markétu Lukáčkovou jsem zkoušela číst, ale nějak jsem jejímu stylu nepřišla na chuť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé to je škoda, já jsem zvědavá jak se mi Panda v nesnázích bude líbit :)

      Vymazat
  5. Koukám, že i čtení bylo ve znamení doktorů - viz Chirurg. :D Přeju, ať jsou ti doktoři příště už jen v knihách!
    Nekonečná knihovna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To máš pravdu! Když si to takto z rekapituluji, tak každá kniha má něco z doktorského prostředí. Některá méně a některá více. :) Děkuji, Vážím si toho
      ! ♥

      Vymazat
  6. Dívku v ledu bych si moc ráda přečetla, slyšela jsem na ní jen samé pozitivní recenze. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to ráda čtu, snad se ke knize brzo dostaneš :) ♥

      Vymazat
  7. Dívku v ledu teď vidím pořád kolem sebe, tak jí asi dám brzy šanci :) Každopádně ti úplně rozumím, s lítáním po doktorech to moc dobře znám :( A doufám, že tě moudrák už nebude zlobit ♥

    Pauline's Tiny World

    OdpovědětVymazat
  8. Šanci jí dej, já jsem to sní taky dlouho oddalovala. Jsem hodně zvědavá na ostatní díly. Jak se mi budou líbit. Děkuji, zubařka říkala, že mi už růst nebude, ale kdyby mi hodně vadil tak si ho mám vyndat. Tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  9. Páni, tolik super tipů! Člověk by nevěděl, co vybrat. Zatím mám teda zásobu, ale určitě až nebudu vědět, co dál, inspiruji se právě u tebe!
    Jinak. přítelem jsme se také stali závisláci na Love is Blind, docela zajímavý experiment :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to jsem moc ráda, že se necháš tady inspirovat, děkuji! ♥ Mému přítelovi, se Love is Blind nelíbilo, on nemá rád reality show, ale mě se to moc líbilo. ♥

      Vymazat
  10. Lososa v kaluži si musíš přečíst! Já ho miluji a miluji celou tuhle mini sérii, i když knihy na sebe úplně nenavazují a můžeš je číst, jak se ti zachce :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře! Díky tvému doporučení si knihu mile ráda přečtu :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.