Kirke

Circe
Autorka Maddeline Miller Nakladatelství Slovart Překlad Eva Maršíková Rok vydání 2019 


Kirke se narodila jako nedochůdče. Vzhledově není krásná a sílu jakou má její otec také nepodědila. Nikdo si jí nevšímá a neberou jí vážně. Každý na ní má nevhodné narážky. Ona však časem ukáže, jak velkou má moc. 

Kirke je hodně chválená v zahraničí a já byla zvědavá, proč je tak oblíbená. Nečekala jsem, že mě příběh pohltí. Bylo to napínavé a skvělé čtení. Musím přiznat, že jsem si knihu odkládala a šetřila. Chtěla jsem si jí co nejvíce vychutnat.


Helios, bůh Slunce a nymfka Persy porodí Kirke, její jméno znamená jestřáb nebo sokol. Není nijak půvabná. Po čem doopravdy touží je jen malá pozornost. Mít všímavé rodiče a chápající sourozence. Pokusí se najít přátelství i u smrtelníka, ale vydrží jím to? Stát se může cokoliv.

Stačila jedna chyba a Zeus vykáže Kirku na pustý ostrov, kde bude sama. Jako ženu jí čekají strašlivé nástrahy. Musí přežít, a proto se rozhodne trénovat její moc. Co všechno ji potká? Vypořádá se se všemi nástrahami, který ji osud přinese?


Dostane ode mě jen to, co se mu rozhodnu darovat.

Jestli milujete řeckou mytologii, tak můžu jedině doporučit. V příběhu se objevují skoro všechny známé postavy. Autorka se některým věnovala víc a jiné se tam jen mihly. A nemusíte se bát, že budete kvůli postavám ztrácet, protože vzadu je krásný seznam všech bohů, nymf, čarodějů atd. Díky němu jsem se hezky orientovala a věděla, kdo je kdo.

Největší topkou této knihy je vzhled, ta obálka je prostě boží a pod přebalem je ještě krásnější! Strašně moc se mi líbí mapka, jsou na ní znázorněné detaily a je to krásný doplněk k příběhu.

Všechno čteme z pohledu Kirke. Musím říct, že mi jí bylo líto. Bylo hezké pozorovat její příběh, jak se mění k lepšímu. Medaline Miller má skvělý styl psaní a příběh mě doslova pohltil. Určitě si přečtu Achilleovu píseň. 

Pro milovníky řecké mytologie je tato kniha nutnost. A určitě bude bavit i ty, kteří o řecké mytologii moc neví.








11 komentářů

  1. Knihu mám na zozname a chcela by som si ju prečítať, zaujala ma už krásnou obálkou a mytologickou témou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že se ke knize brzo dostaneš a přečteš si jí. Já se nedivím, že tě zaujala, ta obálka je nádherná ♥

      Vymazat
  2. Na jednu stranu mi přijde příběh knížky zajímavý, na tu druhou stranu ale vím, že bych se asi nedokázala přenést přes řeckou mytologii. I když píšeš, že je tam seznam všech bohů, tak je mi jasné, že bych se v tom všem znovu zamotala a nejspíš by mi to zkazilo i dojem na knížku :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tě chápu, taky jsem se toho dost bála, ale neboj. Je ty postavy jsou skvěle uspořádané a neobjevují se tam všechny na jednou ale postupně. :)

      Dojem na příběh ti to určitě nezkazí. Já sama jsem měla problém abych se v mytologii vyznala. :)



      Vymazat
  3. Wau, to znie nesmierne zaujímavo!! Ihneď pridávam do wishlistu! ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
  4. Přesně jak píšeš, ten přebal je boží! Už podle fotky mě kniha zaujala, ač se říká, že nemáme soudit knihu podle obalu, tahle vypadá prostě parádně. :-) A popis příběhu je hodně zajímavý, osobně mám tenhle styl knih ráda, takže určitě píšu do svého seznamu a děkuji za tip! :)

    Lucka z Seriouszone

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kniha je vzhledově strašně krásná a nemohla jsem se na ní vynadívat. Jsem moc ráda, že tě kniha zaujala, nemáš za co, já děkuji! ♥

      Vymazat
  5. Velmi zajímavá knížka podle popisu. Třeba se k ní také jednou dostanu. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kniha vypadá opravdu krásně. Řecká mytologie mi vždy přišla zajímavá!

    OdpovědětVymazat
  7. Já řeckou mytologii miluju, takže věřím, že se mi knížka bude líbit :) A máš pravdu, vzhled knihy je opravdu na jedničku!
    Marky (endlessbibliophile)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.