Korona, korona ...


Abych byla upřímná, poslední dobou jsem zdeptaná, unavená a vyčerpaná. Člověk se jednou dostane ze čtecí krize a je tu další problém. Březen se měl konat ve znamení svatby, měla jsem naplánovaných tolik věcí, jako je zkouška šatů, prewedding focení, poznat svého oddávajícího atd. Stihlo se ale jen jedno, další prohlídka našeho místa, kde jsme řešili umístění obřadu a doladění dekorace.

Před totální karanténou jsme s kolegyní stihli zajít i do kina, a to na dokumentární film V síti. Po skouknutí jsem se musela oklepat. Obdivuji herečky, že to tak suprově zvládly.

A pak se to stalo, bum, a celý svět se změnil. Ze začátku jsem nedělala nic jiného, než se koukala na zprávy. Nesměla mě minout žádná tisková zpráva.

Teď si už zpráv pouštím jen minimálně nebo se to snažím ignorovat. Nebudu vám lhát, ale byla jsem i naštvaná. Naštvaná na celý svět a na lidstvo, že to zpočátku bralo na lehkou váhu až do té doby, než se z toho vyklubala pandemie.

Já jsem byla odjakživa opatrná, a proto jsme si koupili respirátory už na začátku ledna a dělali si i menší zásoby. Pozor, nevykupovali jsme tunu mouky apod, ale zkrátka dělali větší nákupy, abychom v případě karantény (která nakonec nastala) omezili pohyb v supermarketech.

Teď se sice dost bojím, jak to se svatbou dopadne ale myslím si, že pozitivně. Plány pokračuji.

-

Za měsíc březen, jsem přečetla Náš Coney Island, kterou jsem dostala od Paseky. 

Už z anotace to vypadá na krásný a romantický příběh o dvou lidech, kteří se každý měsíc setkávají na jednom a tom samém místě. Tohle setkávání trvá už dvacet pět let. Každý má svůj vlastní život, do kterého ani jeden nepatří, ale přitom se tito lidé krásně navzájem doplňují a vědí, že jeden druhého potřebují.

Tato kniha neměla kapitoly, pochopila jsem, že je tam retrospektiva, někdy jsem nedokázala poznat, co je současnost, a co je vzpomínka. Musela jsem se soustředit, aby mi nic neuniklo.

Byly tam momenty, kdy mě mrazilo po zádech a nedokázala bych si představit, že bych zažívala něco podobného.

Tuhle knihu jsem rozhodně nečetla naposledy a určitě si jí chci znovu přečíst, až budu trochu vyzrálejší, abych jí mohla více pochopit a užít si jí. Když jsem knihu dočetla, zmohla jsem říct jen jedno slovo: AU.



Autor Billy O'Callaghan Nakladatelství Paseka Hodnocení 3,5*/5*  


Jak zvládáte tuhle neobvyklou situaci? Čtete více nebo méně? Buďte hlavně opatrní a dodržujte pravidla! Doufám, že se duben změní k lepšímu.  Mějte se krásně!

20 komentářů

  1. Ze začátku jsem na tom byla stejně jako ty, tohle šílenství mě úplně pohltilo. Teď už mě to vcelku nezajímá a zjistila jsem, že člověk z toho má akorát blbou náladu. :D Už aby to ale bylo za námi...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten začátek byl hrozný, teď to vypadá, že to bude lepší. Tak snad .. :)

      Vymazat
  2. Když začaly oznamovat první nakažené u nás, měla jsem prostě strach. Až poslední dny to beru, ani nevím, jak to říct, prostě lépe a doufám, tedy věřím, že brzy se vše vrátí do normálu. V síti už jsem bohužel nestihla a mrzí mě to.

    OdpovědětVymazat
  3. Já jsem nějak věřila, že se to k nám nedostane, protože bylo všechno vykoupené. Až když oznámili prvního nakaženého, chtělo se mi brečet. Ne kvůli sobě ale kvůli tomu jaké tu budou změny a přijdeme o svojí volnost. Teď cítím, že se situace zklidňuje, tak uvidíme jak to bude.

    Mrzí mě, že jsi nestihla dokument ale určitě budou ještě někde promítat :)

    OdpovědětVymazat
  4. korona zrušila aj naše dovolenkové plány, mali sme ísť v máji do Indonézie, teraz to už kašlať, a len veriť že bude čoskoro po tom, a budeme môcť aspoň do práce chodiť, a po Slovensku turistikovať <3 ja sa snažím čítať viac, ale niekedy je to boj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě opravdu moc mrzí, že vám dovolená nevyšla. Těším se na přírodu a procházky ♥

      Úplně tě chápu :)

      Vymazat
  5. Koukám, že jsi tu koronasituaci ze začátku odhadla o dost lépe než já :D

    OdpovědětVymazat
  6. První věta článku naprosto přesně popisuje i moje pocity. Ale tak nějak vím, že to chce čas a bude zase lépe.. Mrzí mě, že se ti celou touto situací zkomplikovalo plánování svatby, ale i tak věřím, že tvůj svatební den bude nakonec dokonalý :) Všechno bude zase dobrý ♥

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě naopak mrzí, že se tak to dlouhodobě cítíš. Bude lépe neboj. Děkuji, jsi moc hodná, snad všechno dobře dopadne :)

      Vymazat
  7. No zvládám to překvapivě dobře, jsem teprve 3 týdny doma. Za tu dobu více čtu, více peču a vařím a také se snažím každý den chodit minimálně na 1 hodinu ven abych nebyla pořád doma zalezlá. Upřímně jsem teď ráda, že bydlím v rodinném domě se zahradou. Jediné co mi chybí jsou kolegové z práce, ale i kamarádi s kterými se teď nemůžu vídat. Čtu teď fakt hodně až mě to překvapuje.

    Epilepsyylife

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je dobře, aspoň je to k něčemu dobré, člověk pak má čas na knihy a na pečení! Jinak lidi mi taky moc chybí, už se těším jak je všechny uvidím ♥

      Vymazat
  8. Snad to se svatbou dopadne dobře, věřím tomu! :) ✨Osobně se snažím obklopovat vším, co mi dělá radost a musím říct, že to opravdu neskutečně pomáhá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkujeme! Je krásné to číst ♥
      A tak to má být. Jsem moc ráda!

      Vymazat
  9. Som na tom podobne, správy sa snažím otvárať fakt iba raz za čas - išla som sa z toho zblázniť. Knižka vyzerá veľmi zaujímavo, vďaka za tip. A verím, že t so svatbou dopadne dobre! :)

    evasaaj.com

    OdpovědětVymazat
  10. U mě je to teď se čtením, jako na houpačce. Občas mám týden, kdy čtu neustále a přečtu toho hodně a někdy i týden, kdy během něj přečtu max. 100 stránek.
    Školy je hrozně moc a tím pádem na to čtení také nezbývá moc času, ale jinak to jde.
    Přeji hezký den a spoustu sil do plánování a spousty pozitivní energie!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně, někdy více někdy méně. Jsem ráda, že to zvládáš! Děkuji, tobě přeji to samé ♥

      Vymazat
  11. Skvělý článek! Asi čtu o trochu více, ale znatelný rozdíl to není, i tak mám hodně věcí do školy a času málo :D. Doufám, že se situace zlepší a přeji hezké plánování svatby :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.