Někdy je hezké, že mě miluješ

Je peux très bien me passer de toi
Autorka Marie Vareille Nakladatelství Metafora Překlad Rok vydání 2019



ConstanceChloé se poznali v knižním klubu a od té doby jsou skvělé kamarádky, obě pochází z Marinzaku, kde je zeleno a jsou tam vinice.  Přesto je každá jiná a vedou odlišný život.
Constance odjakživa žije v duchu Jane Austenové, hledá svého pana Darcyho. Je dlouho nezadaná a dlouhá léta zamilovaná do jednoho mladíka, kterého viděla jen párkrát za život. 

Naopak štíhlá, krásná a sebevědomá Chloé se nedokáže smířit s tím, že se její ex přítel, kterého stále miluje a je na něm závislá, bude ženit. Proto chodí do baru a vyhledává si  známosti na jednu noc.

Obě toho mají už po krk a rozhodnou se udělat velkou zásadní změnu v jejich životě. Chloé na půl roku odjede do Marinzaku a Constance začne žít reálný život scházením se s normálními muži. Jedna má za úkol, že se vůbec nebude s nikým scházet a splní si svůj dávný sen. Druhá chce být divoškou.
Tato cesta jim ukáže mnoho a samy budou překvapené, kam je to až zavede.

-

Kniha Někdy je hezké, že mě miluješ je to, co jsem přesně potřebovala. Je humorná, milá a oddechová. Problémy ve vztahu, sny, touhy, muži, prostě romantika jak se patří. 

Knize není co vytknout, hrdinky jsem si nehorázně oblíbila, viděla jsem se v Chloé v její tvrdohlavosti, naopak v Constance jsem se viděla jako naivní holka, která si žije ve svém světě. Strašně moc se mi líbilo, jak jsem sledovala jejich cestu a jak se každá z nich pomalu měnila k lepšímu. 

Je to první kniha z edice 7 lásky a rozhodně ne poslední. Dostala jsem doporučení na příběh Láska a sýr v Paříži, tak doufám, že budu mít šanci si knihu přečíst.

Obálky z této edice se mi líbí, na začátku mě moc neoslovily, jelikož to vypadá jako učebnice, ale když jsem se na ní dlouho dívala, tak jsem si je oblíbila, vedle sebe knihy budou vypadat krásně.

Díky koroně jsem neměla na čtení pomyšlení, ale tohle mě zachránilo! Po dlouhé době jsem si knihu nesmírně užila a můžu vám ji v těchto těžkých dnech jenom doporučit! 






4 komentáře

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.