Kam se poděl duben ??



Abych byla upřímná, vůbec si nepamatuji, jaký byl měsíc duben. Velikonoce jsem oslavila tím, že jsem udělala velký jarní úklid. Opusinkovala králíka a poříidila mu poličku do bunbun roomu.  Taky jsem se naučila péct bábovku, tak snad na  příští rok budeme mít i beránka a mazance.
Doma jsem začala cvičit, ale i přesto se ze mě stal línější člověk. Což je trochu zvláštní. 

V dubnu jsem se viděla skvělý seriál, přesněji k-drama, popravdě jsem se k-dramatům vyhýbala obloukem, ale tento jsem si zamilovala!
Itaewon Class. Park Sae Ro Yi je kluk, který to v životě neměl lehké a osud mu při každé příležitosti házel klacky pod nohy. Dokonce skončil i za mřížemi. Rozhodl se však nevzdávat se a za každou cenu se pomstít těm, kteří mu zničili život.
Nemine vás zde láska, obětování ani slzy. Především miluji soundtrack. Jestli jste doposud žádné k-drama neviděli, tak začněte s Itaewon Class, je na Netflixu i s českými titulky. 

Dále bych vám chtěla doporučit seriál The good doctor. Dívám se na americkou verzi, což je remake té korejské. Mladý doktor Shaun Murphy trpí autismem, ale je to velký génius s talentem léčit lidi.
Jestli máte rádi Doktora House, tak se vám tento seriál bude líbit. Seriály jsou si v mnohém podobné, rozdíl je však v hlavních postavách. Shaun je roztomilý, citově založený a vtipný, aniž by se snažil. Já jsem prozatím brečela u každé epizody a dokonce  i T. ukápla slza.

-

V dubnu jsem přečetla dvě knihy. V rámci knižní štafety, kterou uspořádala Sabča jsem přečetla Poslední píseň
Doposud jsem znala příběh díky filmu, který mám moc ráda. Bála jsem se, jestli se mi knižní předloha bude líbit. Ze začátku jsem si myslela, že to je trochu zdlouhavé, některé části za mě byly vážně zbytečné. Ke konci knihy jsem si ale nestěžovala. Doporučuji kapesníčky. 

Ronnie jede na léto k tátovi, kterého nemá ráda. Nedokáže mu odpustit, že od nich odešel. Zřekla se klavíru a už nikdy nebudou mít vztah, jaký by měl otec s dcerou mít. Jsou si úplně cizí a Ronnie se nechce smířit s tím, co udělal. Ronnie ale pozná Willa a díky němu si léto užije. Bohužel krásné chvilky nevydrží moc dlouho. 



Autor Nicholas Sparks Nakladatelství Ikar Hodnocení 5*/5*


Druhou knihu, kterou jsem přečetla, je Někdy je hezké, že mě miluješ. Jsem ráda, že jsem si jí vzala v tu pravou chvíli. Přišla jsem na jiné myšlenky a užívala si tento dokonalý, jednoduchý příběh o nevydařené lásce, přátelství, a o tom jak konečně žít svůj život.
Jestli se nedokážete do ničeho začíst a chcete něco oddechového, tak vám tuhle knihu doporučuji.
Mám pro vás připravený i článek na samotnou knihu. Nemůžu se dočkat, až se o knížce dozvíte víc!



Autorka Marie Vareille Nakladatelství Metafora Hodnocení 5*/5*


















12 komentářů

  1. Na The Good Doctor sa už dlho chystám, ale asi si ma presvedčila, aby som sa do seriálu konečne pustila 😄

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "5 THINGS TO DECLUTTER TODAY"

    OdpovědětVymazat
  2. Rozhodne si pozriem tvoje tipy na seriály, pretože mňa tento formát dosť láka. :) Ďakujem za inšpiráciu. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Musím říct, že stejnou otázku, Kam se poděl duben, si kladu taky! Nemám tušení, kam se ten měsíc zas vypařil :D Tvůj náhodou vypadá dost produktivní, kéž bych si na čtení uměla také najít nebo spíše zorganizovat čas.
    Na seriál The Good Doctor jsem viděla trailer a dobré doporučení, děkuji za připomenutí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako jo, byl dost produktivní ale utekl strašně rychle. Když jsem ten článek psala, nestačila jsem se divit, kolik jsem toho za tu dobu stihla :D Čas si určitě z organizuj, je to pak lepší a budeš se cítit skvěle :)

      Jé, jsem ráda, že jsem ti seriál připomněla :)

      Vymazat
  4. Ten čas príšerne rýchlo letí. Zrovna Poslednú pieseň som teraz posielala jednej kočke v rámci veľkého triedenia mojej zbierky kníh, ale navnadila si ma mrknúť zase na film. ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, to je škoda, že jsi knihu dala dál ale nevadí. Na film se podívej, určitě tě chytne za srdce :)

      Vymazat
  5. Zrovna dnes jsem přesně něco takového říkala mamce. Také mi přijde, že duben vůbec nebyl a stejně tak i začátek května. Najednou je půlka měsíce pryč a já si jen říkám, kam utekl. :D Je to šílené...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že, utíká to strašně rychle, s tím květnem to samé. Člověk nemrkne a za chvíli tu bude léto :)

      Vymazat
  6. Ja som počas karantény varila a vypekala, čo u mňa nie je vôbec zvykom, ale počas tohto času som sa naučila toľko vecí, že tomu sama neverím! A cvičeniu som sa oddala ešte viac, čo ma nesmierne teší ♥ A akurát včera som napiekla svoju prvú bábovku ja! :-D ❤ Itaewon class mi niečo hovorí, možno som už o tom čosi počula, každopádne pozriem sa na to ešte raz! :-)

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je, tak ti karanténa dala docela hodně. Což je super! Bábovky jsou teď naše oblíbené a ráda, je peču.

      Na Itaewon class se určitě mrkni. ♥

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.