Kvete i naděje


Už mám pocit, že se pomalu všechno vrací do normálu a jsem za to ráda. Trochu se jen bojím, zda nepřijde druhá vlna pandemie, ale budu doufat, že ne. 

V květnu všechno roste a s ním i naděje na lepší časy. Věřím, že všechno bude tak jak být má. 
Dneska se nebudu moc okecávat, jelikož vám chci představit úžasné knihy, které jsem za tento měsíc přečetla. 

Taky vám musím doporučit seriál a film. Konečně vyšla další série Workin' moms, tenhle seriál mám moc ráda, je velmi oddechový a komediální. Se Sabčou jsme si pak pustili svatební film, Válka nevěst. Ten film miluju, můžu se na něj dívat dokola a mám pocit, že mě nikdy neomrzí. 



-

V květnu jsem přečetla Vzdělanou, knihu jsme četli s holkama v rámci společného čtení a jsem za to ráda! Rozhodly jsme se, že každý den dáme 3 kapitoly. Kdybychom daly denně více kapitol, nebylo by nám psychicky dobře. V  knize jsou detailně popsané drastické věci, a pocity umocňuje ještě fakt, že jde o skutečný příběh. 

Knihu napsala sama autorka Tara Westover. Popisuje její odchod od rodiny a život poté. Jaké oběti a utrpení musela snést, aby mohla žít svůj vlastní život. Její otec je silně věřící a ke všemu pochází z Mormonské církve. Navíc je psychicky nemocný a věří, že nastane každou chvíli konec světa. 

Taře jsem držela pěsti a je škoda, že není pokračování. Zajímal by mě pohled i jejího otce nebo její matky. Samotnou hrdinku obdivuji a po dočtení jejího příběhu jsem na ní byla pyšná. 


Autorka Tara Westover Nakladatelství Mladá Fronta Hodnocení 5*/5*


Po náročném čtení jsem si vzala do ruky oddechovou knihu a to Cukrárnu v Paříži. Věděla jsem, co od této knihy očekávat a čtení jsem si užila jedním dechem. Kdo mě sleduje dlouho, tak ví, že sérii Romantické útěky mám moc ráda. 

Hlavní hrdinka Nina dostane příležitost navštívit Paříž a pomoct kamarádovi, který si koupil starou cukrárnu, ze které chce udělat bistro. Problém je v tom, že než cukrárnu koupil, tak pár lidí už bylo přihlášeno do kurzu amatérského pečení. Kurz se tak musí zrealizovat a s tím mu pomůže právě Nina, se kterou má zajímavou minulost. Více vám o knize povím v Tipech na knihy.


Autorka Julie Caplin Nakladatelství Cosmopolis Hodnocení 5*/5*

Od té doby, co furt vycházely knihy s LGBTQ tematikou, jsem na tento žánr neměla vůbec náladu. Ale jakmile se ta vlna trochu uklidnila, tak mi do ruky přistála kniha Můj brácha se jmenuje Jessica. Předtím, než jsem se do ní pustila,  tak jsem si přečetla jen pár stran. Zalíbilo se mi, že je hlavním hrdinou bratr onoho transgendera. Takže trochu jiný úhel pohledu.

Tato kniha je podle mě určená pro jinou věkovou kategorii, než jsem já. Mě se kniha ale líbila a jsem ráda, že jsem měla možnost si ji přečíst. 


Autor John Boyne Nakladatelství booklab Hodnocení 5*/5*

A poslední knihu, kterou jsem přečetla jsou Baletky, které mají nejslabší hodnocení, ale toho se neděste. Baletky vám i tak mohu doporučit. 

Jen jsem od této knihy očekávala trochu víc, myslela jsem, že to bude zaměřené jenom na balet a jeho utrpení. Chyběly mi tam popisy jako je upadlý nehet, zničené nohy atd. Přišlo mi to spíš jako životopisný román. To, jak si psala deníkové zápisy, mě ale bavilo.

Všechno kolem baletu mě hrozně baví, jako malá jsem si přála být baletkou. Vím, co to všechno obnáší a jaký je to tlak na psychiku. Proto se ráda koukám na baletní představení a čtu si o tom. Co musím pochválit, je styl psaní. Dokázala jsem si živě představit, že zrovna já prožívám tuhle noční můru.


Autorka Miřenka Čechová Nakladatelství Paseka Hodnocení 3,5*/5*








15 komentářů

  1. Všechno bude zase dobré, neboj! Pěkně jsi se rozečetla a měla jsi štěstí na samé dobré knihy! Miluju tyhle tvoje fotky, nechceš udělat nějaké fotočlánky? to by mě moc bavilo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že jsem měla dobrou ruku, snad to tak půjde i v červnu. Fotočlánky dělám ale momentálně v mobilu teď žádné nové fotky nemám. :)

      Vymazat
  2. Na knihu Vzdělaná jsem už několik pozitivních ohlasů slyšela, snad se k jejímu přečtení dostanu po státnicích! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až uděláš státnice, tak se do ní pusti, tobě se určitě bude tento tip knížek líbit :) A držím palečky ♥

      Vymazat
  3. Vzdelaná je jedna z najlepších a najcennejších kníh, aké som kedy čítala. V najnovšom článku o nej tiež zhodou náhod píšem. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím :) Tak já se tedy podívám na tvůj článek, a přečtu si tvůj názor ♥

      Vymazat
  4. Ja dúfam, že to najhoršie máme už za sebou a čaká nás pekné a slnečné leto. A práve na také dni môže byť super kniha Cukrárna v Paříži — zatiaľ som o nej ešte nepočula, ale vyzerá to ako fajn oddychovka 😊

    SIMPLY BERENICAFacebook PageREAD ABOUT "MINIMALIST HABITS TO START TODAY"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky doufám, na léto se těším, snad to do té doby bude oka. Jestli máš ráda tento žánr, tak se na tuhle sérii podívej :)

      Vymazat
  5. Prekrásny názov článku, taký poetický!♥♥♥ A tie fotky sú rovnako nádherné! Z týchto kníh som nečítala žiadnu, no Vzdelanú som už zaregistrovala dávnejšie a Cukrárna v Paříži je presne niečo pre mňa :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že se ti líbí můj název článku, to je snad poprvé, kdo mi pochválil název :)

      Vzdělaná je teď velkým hitem a ani se nedivím, Cukrárna je prostě láska ♥

      Vymazat
  6. Na Vzdělanou se chystám v blízké době a už se moc těším!
    Myslela jsem si, že bych si Baletky přečetla, ale když jsem si teď přečetla, že přesně to, co od knihy očekávám tam nebude, tak se nejspíše do ní nepustím. A víš co? Zrovna ty mi přijdeš, jako ten typ, který by mohl klidně baletkou být, ale chápu všechny ty důvody, proč ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pokud se chceš podívat, co jsem přečetla já, tak můžeš tady :-): https://www.youtube.com/watch?v=P7UmvkHXr1M

      Vymazat
    2. Snad se ti Vzdělaná bude líbit stejně jako mě ale věřím, že ano. Baletky by se ti myslím taky líbily, ale jestli očekáváš něco jako ve stylu Černá labuď, tak to bohužel není.

      To je hezké, že to říkáš :)

      Na video se podívám, měj se hezky

      Vymazat
    3. Ano, čekám něco jako Černou labuť, tak asi nic no :-/

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.