Hotýlek na Islandu

 The Northern Lights Lodge

Autorka Julie Caplin Nakladatelství Cosmopolis Překlad Michaela Klevisová  Rok vydání 2020


Představte si, že se celý život snažíte mít dobrou kariéru a hodného přítele. Zčistajasna ale přijde rána a vy si uvědomíte, že práci, kterou jste milovali a přítele, ke kterému jste měli 100% důvěru, je pryč.

Lucy si musí najít novou práci

S jejím životopisem a minulostí to má ale těžké. Nikde jí nechtějí vzít. Naděje však pro Lucy umírá poslední. V personální agentuře jí nakonec najdou pozici, která je ale na míle daleko.  Na Islandu. Jedná se o manažerskou práci v malém hotýlku, jménem Polární záře. A i přesto, že Lucy zimu nesnáší, práci přijme. Přece jenom jí docházejí finance a chce už za každou cenu začít nový život s čistým štítem.

Po příjezdu do studené země jí čeká nemilé překvapení. Hotel je zanedbaný, personál si dělá, co chce a navíc se dějí prapodivné věci - koza v bazéně, myší trus v pokojích a další nepříjemnosti. Lucy to ale nevzdává. Její cíl je, aby přivedla hotelu život. Hosté, kteří se v Polární záři ubytují, musí zažít krásný a nezapomenutelní okamžik.

-

Hotýlek na Inslandu je krásná kniha na zimní dny. Přivede vás to do neznáma, kde poznáváte nové zvyky a kulturu. Díky této knížce, jsem si dala cíl - navštívit Island, pozorovat polární záři a navštívit místa, kde Lucy byla.

Všichni už určitě víte, jak zbožňuji knížky Julie Caplin. Vždycky mě krásně vtáhne do děje a užívám si nových etap hlavních hrdinek. V Hotýlku můžete narazit na menší spoiler k dílu Cukrárna v Paříží, ale jestli si přečtete Hotýlek a za čas Cukrárnu, vůbec nebudete vědět, o jaký spoiler se jedná. Tímto netvrdím, že knihy musíte číst podle data vydání. Spíš je doporučuji číst v daném ročním období. 

Hotýlek si určitě přečtěte v těchto chladných dnech. A jestli máte rádi Island a zimu celkově, přečtěte si jí klidně v létě. Příběh vás krásně ochladí.

Co vám příběh ještě dá? 

Hodně se zde poukazovalo na vztahy, myslím především ty přátelské a pracovní. Kniha mi ukázala, že práce je čas, kde každý den trávíte 8 hodin s lidmi, kteří se stanou součástí vašeho života, i když chcete nebo ne. Lucy je krásně znázorněná postava, ze které by si měli manažeři brát vzor, stejně tak i zaměstnanci. A hlavní poslání? Své zaměstnání musíte především milovat. 











 






12 komentářů

  1. Už jen ten design obálky mě naprosto fascinuje! :D :) Na knížku jsem četla zatím samé pozitivní recenze a určitě si na ní budu muset najít čas. Takové oddychové čtení a zároveň poučné nikdy není na škodu, těším se na ní! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálky této série jsou moc povedený a strašně krásný!
      Knihy od této řady moc doporučuji, tento žánr mám moc ráda a tobě se určitě taky bude líbit ♥

      Vymazat
  2. O knihe počujem prvýkrát, ale vyzerá skvelo — presne ako píšeš, na dlhé chladné večery ako stvorená 🥰🥰

    SIMPLYBERENICAINSTAGRAMNOVÝ ČLÁNOK: Testujeme vegánske alternatívy — “Kuracie rezne” od Next Level Meat

    OdpovědětVymazat
  3. Tyhle odpočinkové příběhové knihy mám moc ráda, ačkoliv jsem už dlouho žádnou nečetla. Podívat se na Island a vidět někdy polární záři mám na svém wishlitu, tak snad se mi to splní a doufám, že i tobě!

    OdpovědětVymazat
  4. Už jsem o této knížce slyšela. Nejvíc mě na tom přitahuje Island. Tam bych se chtěla podívat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si určitě knihu přečti, jsou tam krásně popsaná místa, které bys měla navštívit :)

      Vymazat
  5. Nádherně popsaná kniha! Četla jsem i nějakou recenzi na Kavárnu v Kodani. Tak tyto knihy si budu muset přečíst! PS: Já čtu recenze na knihy docela často, ale toto je nejlepší! Stručné, hezky popsané a uspořádané. Děkuju <333

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Klárko,
      moc děkuji za tvůj krásný komentář, co se týče mých recenzí, tak je píšu krátce a stručně, jelikož mě třeba dlouhé recenze vůbec nebaví a u svých čtenářů vím, že mají rádi, fotky a stručný text. :)

      Co se týče knih, můžu ti je jenom a jenom doporučit ♥

      Ještě jednou děkuji!

      Vymazat
  6. Tuhle zatím ještě nemám, ale chci ji. :)
    Vítejte u Mišky

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.