Hvězdy nad hlavou - Marissa Meyer



Pro fanoušky mešíčních kronik tu mám povídkovou knížku Hvězdy nad hlavou od Marissa Meyer.
Nastal den, kdy jsme se s Cinder a ostatními museli rozloučit. Kniha obsahuje 9 povídek a všechny Vám připomenou hlavní postavy. Nejvíc se mi líbila povídka o Thorne Carswell, Winter a hlavně ta poslední Něco starého, něco nového. Kniha má 281 stran vyšla v roce 2017 od nakladatelství Egmont.

Kdo ještě neví, o co jde, tak je Měsíční kronika retelling na pohádkové postavy. V prvním díle je naše kyborg Popelka, pak Karkulka, která potká vlka bojovníka, uvězněná hackerská dlouhovláska v družici a nakonec Sněhurka, která má zdevastovaný obličej a přitom je pořád tak krásná. Panuje válka mezi Měsícem a Zemí, na níž je dokonce mor.

Povídky se mi moc líbily. Vypráví o minulosti mnoha postav, například Michelle, jak se jí porařilo Cinder zachránit, o manželství Adri a taky o Thornovi, jenž měl těžké dětství.


Fanouškům jako jsem já se kniha bude opravdu moc líbit a užijou si ji. Jediné co bych vytkla je obálka... Ta se mi vůbec nelíbí. Vůbec se nehodí k ostatním sériím. Radši tam ty děti vůbec neměli dávat a nechat to prázdné a modré, tak by se mi to líbilo nejvíc. Trochu budu zlá, ale kvůli té obálce dávám 4*/5*, jsem zlá já vím, ale já jsem velký fanda této série a tohle ee.

Tak kdo ještě váhá, tak si rozhodně tuhle sérii přečtěte, přemyšlím, že bych celou sérii shrnula dohromady a udělala článek nebo video.

Kdo už četl tuhle povídkovou knížku a co na ní říkate? Chystáte si číst Měsíční kroniku?

Tak se mějte hezky pozemšťané! 

2 komentáře

  1. Bože já tuhle sérii miluju! Akorát jsem ji četla asi před dvěma lety, takže si budu muset osvěžit paměť než se na tuhle knihu vrhnu:)

    http://windypinkstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ta serie je boží! Hlavně to čekání na Winer :D Užij si re-reading :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.