Písečníci a bludný asteroid - Václav Dvořák


Zdravím BOOKHOLÍCI, dnes tu pro Vás mám ochutnávku knihy, na kterou se můžete těšit. Tato kniha ještě není v proději, ale jsem nesmírně ráda, že jsem měla tu možnost si ji už přečíst. Pan Václav Dvořák bude vydávat knihu sám a na jeho blogu si můžete přečíst jeho cestu ke vzniku této knihy. Knize jsem dala 4*/5*.


Tomáš pochází se sirotčince a obývá planetu Písečnice. Tomáš má velké sny, o kterých se s nikým nedělí. Ale jednou se na scéně objeví záhadná Lucka. Tomáš s Luckou se stanou nerozlučnou dvojkou, ale jednoho dne se Tomáš s Luckou se stanou nerozlučnou dvojkou, ale jednoho dne se Tomášovi naskytne příležitost posunout se dál. Může se stát pátračem, letět do vesmíru. Může se stát výjimečným. Opustí Tomáš svůj domov nebo nadále zůstane prospektorem a bude pátrat po rodičích?"
Příběh byl krásný a napínavý, trochu jsem se v něm na začátku ztrácela, protože autor má zvláštní styl psaní, který mi pak ale přišel k chuti. Nemohla jsem se odtrhnout a musela jsem číst dál a dál, dokud jsem nenarazila na poslední list knihy a příběh se rozplynul jako nic.
Ještě musím dodat, že popisy byly tak realistické, až jsem měla pocit, že příběh sama prožívám.


Oblíbila jsem si Tomáše, jelikož se k Lucce choval tak neodtažitě, za každou cenu ji chránil a ten konec byl pro mě prostě krásný, ty slova co jí řekl...
Jediné co musím vytknout je, že si autor hrál se jmény až uprostřed knihy, jméno Tomáš a Lucka se mi líbí, ale ostatní postavy už měly originálnější jména, co se do příběhu jako tenhle dokonale hodila.

Kniha je určená pro děti a mládež, ale nejbojte se, jako dospělému se mi příběh moc líbil. Jsem ráda, že jsem si mohla přečíst (zažít) něco tak krásného a napínavého.
Děkuji za poskytnutí této knihy.  Ponaučení, které jsem si vzala ? NIKDY SE NEVZDÁVAT. 

5 komentářů

  1. Já žasnu nad použitými fotkami.... Opravdu smekám, mě se ještě takhle krásné fotky snad nikdy nepodařily vyfotit.. :D

    BLOGEREM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Udělalo mi to obrovskou radost <3 Vážím si toho.

      Vymazat
  2. Já mám realistické popisy strašně ráda, až tahle kniha vyjde určitě se na ní mrknu:). Super recenze!
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, jsem rád, že Vás recenze zaujala. Nyní je možné podpořit vydání knihy (jejím zakoupením) na
      https://www.startovac.cz/projekty/pisecnici-a-bludny-asteroid/
      S pozdravem Václav Dvořák

      Vymazat
    2. Jak píše dole autor, můžeš autora podpořit a budeš mít knihu <3

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.