Dubai


Dubaj je krásná! Kdo váhá a přemýšlí o návštěvě Dubaje, tak vůbec neváhejte! Já jsem si Dubaj zamilovala hned, jak jsem vystoupila z letiště a do obličeje mi přistál suchý a teplý vzduch. Letěli jsme koncem srpna, kdy tam je velmi teplé počasí - kolem 45 stupňů!

Hned mě ohromilo, jak jsou místní lidé strašně hodní a zdvořilí! Když jsme se ztratili nebo když jsme hledali pláž, tak jsme pokaždé někoho zastavili a zeptali se na cestu. Oslovení lidé se pokaždé zastavili a s úsměvem nám poradili nebo se nám omlouvali, když nevěděli. 
Dost jsem se bála místních, že budou posuzovat nebo budou zlí, jak je všude popisují. Respektují vás stejně tak, jak vy respektujete je. 




Ubytování

V Dubaji se vůbec nedívejte na počet hvězd. Ze začátku jsme chtěli 4* hotel poblíž pláže a byli jsme rozhodnutí, že si vybereme Four points by Sheraton. Ale dost jsme se báli, že budeme od centra daleko a nevyznáme se v metru. Pak jsme našli hotel Ibis World Trade Center, který byl přímo v centru a měl i dopravu, kterým jsme se mohli dostat do Dubai Mall nebo na veřejnou pláž a další destinace, které nám hotel nabízel.

Recepční byli moc ochotní a vždy nám poradili kam zajít a vždy nám vyšli vtříct. Úklid pokoje byl skvělý! Každý den jsme měli čisté ručníky a ustlanou postel.
Hotel měl jen 2* ale pak se Tony dočetl, že 2* v Dubaji je jako 4* u nás v Česku. 

Jídlo

Snídani jsme měli s ubytováním, každé ráno jsme měli čerstvé pečivo, džusy a ovoce. Na oběd jsme chodili do místní restaurace a ochutnávali jsme všechno možné! Naše místní restaurace number one je Jalapeno, ve které jsme si dali sushi i chutné arabské jídlo! Jinak jsme jedli i v Dubai Mallu, dokonce jsme si dali i kebab ve starém Dubaji a musím říct, že byl fakt dobrý. A to kebaby normálně fakt nemusím. Jídlo tu je cenově skoro jako v Praze, v decentní restauraci za osobu dáte cca 300 kč.

S Tonym jsme na naše výročí navštívili italskou 5* hvězdičkovou restauraci Al Grissino. Jídlo tam bylo dokonalé a perfektní, obsluha byla velmi všímavá a milá. Jestli máte rádi tyto fancy restaurace, tak tam rozhodně doporučuji zajít! Protože budete mít výhled na krásnou Dubaj.
Za celé menu s předkrmem a dezertem tam necháte 3 000-10 000 kč.




Zábava

Dost jsem se bála, že se v Dubaji budeme nudit, ale během ubytování jsme nakonec nestihli dvě věci a to prohlídkn na Burj Khalifu a pouště. Příště jak pojedeme zpět do Dubaje, tak to musíme dohnat. Viděli jsme velké akvárium přímo v Dubai mall Aquarium & Underwater zoo. 
Navštívli jsme i vodní zábavní park se soukromou pláží a tam jsme byli celý den. Vodní park se jmenuje Laguna Water Place.
Navštívili jsme krásný Zabeel Park, kde nebyla ani noha, takže celý park byl jen pro nás. 
Na hotelu jsme měli i místní klub, ale za drinky dáte dost velkou pálku, my jsme si dali 2x Sex on the beach a nechali jsme tam 110 AEDU. jeden AED je 6 kč. A to ten drink neobsahoval žádné zlato :D 
Jinak jsme se váleli u bazénu, voda byla příjemně chlazená.

Místní lidi a oděv

Jak jsem říkala, lidi v Dubaji jsou strašně moc hodní! A to mi bude nejvíce chybět, strašně moc se mi líbilo jak nás oslovovali sir a madam. Já jsem respektovala to, že tu ženy mají být zahalené, tak jsem nosila dlouhé šaty nebo sukně ale místní dívky tu nosili i šortky a tílka. Takže se v Dubaji oděvu bát nemusíte, ale pozor! Jestli budete už mimo Dubaj, tak tam si musíte na oblečení už pozor dávat. Třeba v Abú Dhabí.



Čistota
V nové části Dubaje je všechno čisté a nablýskané! Na veřejných záchodech jsou uklízečky a pokaždé tu po vás vytře nebo uklidí a je to tam vždy voňavé! Tohle mi bude v Česku chybět. Ve staré části Dubaje už na chodníky moc nedbají a záchody nejsou klimatizované, ale potřebu v klidu vykonáte.




Počasí
První dny si musíte zvykout na teplé a vlhké počasí a silné klimatizace uvnitř budov, pak už je to v pohodě. 

Doprava

Místní metro je fakt něco hustého! My jsme metrem jeli jen 2x, jelikož nám to výhodněji vyšlo vždy Taxíkem. Uber v Dubaji je trochu dražší, takže jesli jedete 4 lidi doporučuju taxíka a jestli cestujete jen sami nebo ve dvou, tak je Metro ideál, ale Taxi je vždy pohodlnější alternativa a s řidičem si vždy super popovídáte a zjistíte další zajímavosti o městě. 

Tak to je celkové shrnutí našeho pobytu v Dubaji. Já vím, že se do Dubaje budeme vracet, protože je to jedno z nejkrásnějších měst a vzpomínek na něj. Brzo pochopíte proč!
Co vy? Chtěli by jste se podívat Dubaje nebo někam do Arabských Emirátu.




10 komentářů

  1. Dubaj vyzerá byť nádherný :) Jednoznačne by som ho niekedy chcela navštíviť :) Krásny článok :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dubaj je krásná, hlavně najít krásu v jejím v nitru :) Rozhodně Dubaj navštiv ale na více dnů, hlavně ne na dva dny :D a moc krát děkuji a za tvůj krásný komentář. <3

      Vymazat
  2. tak to je nádherné mesto, určite by som sa tam rada pozrela <3 nádherné fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to krásné město! Rozhodně stojí ho navštívit <3 A moc děkuji :)

      Vymazat
  3. Skvělí článek! Ráda bych se tam někdy vydala, ale spíše dám větší přednost zatím severu :) S tou teplotou bych tam měla asi velký problém. Miluji zimu a 45 stupňů bych asi nepřežila. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju za tvůj krásný komentář <3 Treba doporučuju, kolem září, říjen to už je počasí v klidu :) Sever je krásný :)

      Vymazat
  4. Jednou bych se tam vážně moc ráda podívala. Sice ta země má hodně mínusů, ale pro mě stále převládají ty plusy :) jinak krásné fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je od tebe hezké! Rozhodně zemi navštiv <3 Moc děkuji!

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.