Život zn.: Hygge

The Hygge Holiday
Autorka: Rosie Blake | Rok vydání: 2018 | Nakladatelství: Jota | Hodnocení: 5*/5*
Recenzní výtisk



Krásný podzim! Buďme vděční, že máme teplo domova, lahodný čaj, svíčky, ponožky a hlavně Hygge náladu. Když jsem se dozvěděla, že Jota bude vydávat první Hygge román, tak jsem si na ní hned brousila zuby a chtěla si jí pořídit na světě knih. Bohužel už ji tam hned vyprodali. Pak mi ale Jota poslala tu nejhezčí knihu za rok 2018. I mému králíkovi se moc líbila a hezky si na ní pochutnal.

Kniha na první pohled napovídá, že to bude krásný, svižný román! Podle anotace jsem věděla, že si tento příběh musím přečíst na podzim, jelikož to bude to pravé ořechové a čtení si více užiju!

Naše hlavní hrdinka Klára navštíví malou vesničku Yulethrope, kde se natáčel detektivní seriál Vraždy Midsommeru (seriál můžete znát z Primy). Do vesničky přichází podzim a Klára se ubytuje v jedné malé hospůdce.

Mezitím se Luisa rozhodne, že opustí studenou a pochmurnou vesničku a vydá se někam za sluníčkem, nechá tu svůj byt s papouškem, línou kočku a její malé hračkářství. Klára se chytne příležitosti a nabídne Luise, že se jí o byt a zvířátka postará. A k tomu jí prý pomůže rozjet hračkářství na plné obrátky. Luisa nechá svou důvěru Kláře a byt s krámkem jí svěří do péče. Klára má v plánu do malé vesničky vnést význam Hygge.

Příběh je fakt pohlazení na duši a hezky si během čtení odpočinete. Není to nic složitého, a ani převratná dějová linka, ale má vás to naladit na tu správnou vlnu, kdy se máte zastavit, uvařit si čaj a jenom si číst! Tohle je význam celé té knihy! Někdo si z ní odnese jen krásný romantický příběh a někdo jako já si odnesl, že se mám v životě zastavit, všímat si okolí, přátel a svého štěstí!

Jsem moc ráda, že jsem si tento román mohla přečíst a uvědomit si, že cesta ke štěstí je úplně ale úplně něco jiného, než si myslíme! Zanechalo to ve mně takový hezký vnitřní klid. Po dočtení tohoto románu se chci jednou podívat do Dánska a nasát tu jejich Hygge atmosféru.




Děkuji, nakladatelství Jota za knihu! Knihu si zakoupíte na kliknutí loga.

10 komentářů

  1. To zní moc pěkně. Vidím to na velmi odpočinkovou knihu. Pokud na ni někdy narazím, určitě po ní sáhnu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vyzerá naozaj zaujímavo a nikdy by som nepovedala, že vznikne román na tému Hygge. Musím zájsť do kníhkupectva poriadne to tam poprezerať :)
    WOLF CHILD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky nevěděla, že bude hygge román ale jsem ráda, že vyšel. Určitě se na knihu mrkni :) <3

      Vymazat
  3. Přesně ten typ relaxu, který teď potřebuji ❤️

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle zní moc pěkně. Velmi ráda čtu knihy kolem hygge, tak si určitě koupím a přečtu si. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ráda moc slyším! Do Hygge jsem se taky doslova zamilovala ♥ Jak se ti líbi :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.