130 let s Metaxou


Fotka je z info.cz






Ve středu( 13.7. ) byl Tony pozván jako redaktor na výroční konferenci Metaxy a vzal mě s sebou. Metaxa slavila 130. výročí od vzniku a celá akce se konala v mé oblíbené pražské budově, v Tančícím domě. Poprvé jsme zde byli na 6. výročí a odnesli jsme si krásný zážitek, doporučuji vám místo někdy navštívit, jak přes den tak i večer.

Metaxa pochází z Řecka a jejím zakladatelem byl Spyros Metaxa. Vznikla v roce 1888 a nyní je tomu již 130 let. Na počest této události vznikl destilát Metaxa AEN Despina, aen = navždy a Despina jako jméno manželky Spyrose, která po jeho smrti dotáhla Metaxu tam, kde teď je. AEN Despina kombinuje chuť Metaxy z původních, 130 let starých sudů, skořice, medu a tabáku.

Mezi přestávkami jsme s Tonym měli občerstvení a já si zamilovala onoho večera nejvíce marinovaného tuňáka. Ochutnala jsem i Baklavu což je sladká Řecká specialita. Málem nám s Tončákem upadly zuby, protože to bylo fakt sladký! Ale jídlo celkově velmi chutné a welcome drinky byly osvěžující. Měli jsme i možnost ochutnat sklenku Despiny. Její vůně mi hned připomněla končící podzim a vánoce za rohem.

Bohužel v Česku už máme jen poslední 130. láhev, která se v prosinci bude dražit a její vyvolávací cena je 1 888 eur. Tony o této akci bude psát víc, jak vyjde jeho článek, určitě vám dám na Facebooku nebo instagramu vědět.

Tak co? Budete chtít investovat do tohohle elixíru ? Více Informací si přečtete ZDE!







2 komentáře

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.