Anatomie skandálu

Anatomy of a Scandal
Autorka: Sarah Vaughan | Rok vydání: 2018 | Nakladatelství: Host | Hodnocení: 3*,5*/5*
recenzní výtisk



Jestli jste měli čtecí krizi jako já, tak sáhněte po něčem napínavém.
Já jsem sáhla po Anatomii skandálu! Je to novinka, kterou mi zaslalo nakladatelství host. Kniha mne pomalu, ale jistě zbavovala čtecí krize a chvílemi jsem se nemohla od čtení odtrhnout.

Náš hrdina James je obviněný za znásilnění. Jeho manželka Sophii tomu ale nevěří. Nevěří, že by byl její manžel schopný tak nechutného a odporného zločinu, přece jsou svoji už dvanáct let a mají spolu dvě překrásné děti! Sophii si myslí, že to může být pomsta nebo dokonce závist. James  je státní tajemník na ministerstvu vnitra a nedivila by se, že by se někdo snažil pošpinit manželovo jméno.

Právnička Kate si ale myslí opak. Přece chlap s velkým nadáním a k tomu velmi pohledný nemůže být bez viny, a proto se ho bude snažit poslat za mříže! Kate je silná žena s velkou vůlí. Její práce pro ní znamená všechno, ale bohužel její soukromý život stojí na druhou stranu za velkou belu.
Povede se Kate poslat Jamese za mříže a přesvědčí soud, že je vinen? Nebo je v tom něco víc?

Na začátku knihy jsem se dost ztrácela a popravdě jsem byla i zmatená, protože se příběh odehrává ve dvou dějových linkách. Současnost a rok 1992. Sledujeme, jak naši hrdinové studovali na Oxfordu. Objevuje se tam i postava Holly. Vůbec jsem nechápala její význam a její pasáže mě někdy vůbec nebavily. Po 100. stránce se ale celý příběh rozjel na plné obrátky a nemohla jsem se od knihy odtrhnout.

Bohužel 50 posledních stránek mě taky nebavilo, jelikož jsem už věděla co se stalo, proč se to stalo a jak se to stalo. Těch posledních 50 stránek už jen dobarvoval příběh hlavních hrdinů.
Já u thrillerů mám ráda, když to skončí otevřeně nebo napínavě.

Přesto všechno kniha splnila svůj účel a já se dala do čtecího módu. Obálka vypadá dost tajemně a zároveň krásně. Ohledně vzhledové stránky není co vytknout. Styl psaní autorky byl rychlý a svižný, ale byly tam i části popisování budov, které mě nudily. Celý příběh a autorčin nápad musím ale zhodnotit kladně!









6 komentářů

  1. Vypadá to, že z ní máš trochu rozporuplné pocity. Myslím, že bych na tom byla podobně. Je hodně škoda, když v knize se nedokážeš dobře zorientovat a nějakou dobu to trvá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to trochu velká škoda, ale někomu tento styl může sedět. Jinak nápad autorky je fakt skvělý ale napínavý thriller to pro mě nebylo ale takový román no. Dokážu si knihu představit z filmovanou.

      Vymazat
  2. Super recenze. Knihu si koupila mamka na tvoje doporucerni tak si ji taky prectu, protoze nemam moc rada ty napinave pribehy tak tohle by mi mohlo sedet. X)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé! Tak to velmi ráda čtu. Tak doufám, jak se tobě a mamce bude kniha líbit ♥

      Vymazat
  3. Zajímavá kniha! Určitě si jí přečtu.

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.