Co jsem za listopad přečetla



Jak jste si užili listopadový měsíc? Můj listopad byl skvělý! Plný akcí a nových knih! Přečetla jsem toho poměrně hodně, ale trochu se bojím, že v prosinci to nebude žádná sláva, jelikož mi začíná zkouškové období... Tak uvidíme!

Přečetla jsem především komiksy, které jsem dostala v Literárním salonku. Report ze salonku najdete ZDE.

Alisik je krásný a temný komiks! Ty ilustrace jsou moc krásné! 1. díl se jmenuje Podzim. Nemůžu se dočkat toho, až si přečtu další díl.
Alisik bydlí na hřbitově a nechce přijmout, že je mrtvá! Pak potká živého kluka, který jí nevidí, ale slyší. Dost tajemný, že?

Nakladatelství: Crew | Scénář: Hubertus Rufledt | Hodnocení:4*/5*

Strom naděje napsala Katherine Applegateová! Krásná ilustrovaná kniha pro děti a na podzim přímo dělaná! Strom naděje už stojí několik let a pozoruje okolí.
Lidi každý květen napíšou na lísteček svoje přání a pověsí jej na strom naděje. Strom v sobě ukrývá i mnoho tajností, ale to si už musíte přečíst nebo si počkat na názor!

Nakladatelství: Albatros | Počet stran: 239 | Hodnocení:4*/5*

DC Super Hrdinky! Jestli milujete super hrdinky jako já, tak vás tento komiks určitě bude bavit! Najdete v něm Wonder Woman, Super Girl, Batgirl, mojí oblíbenkyni Harley Quinn a další. Všechny hrdinky jsou kamarádky, které navštěvují školu a začíná jim zkouškové období, najednou ale někdo začne bez důvodu hrdinky unášet. Stihnou se holky připravit na svoje zkoušky?
Tento komiks byl prostě boží!

Nakladatelství: Crew | Scénář: Shea Fontanová | Hodnocení:4*/5*

Přečetla jsem si i anglickou knihu, a to The Dark Between stars od Atticuse! Ano, Atticus byl v Praze, ale já bohužel byla v Domažlicích a trochu mě to mrzí, ale mamka zrovna neměla dobrý týden, takže jsem čas radši strávila s ní. Jinak poezie mě bavila, ale byly zde i citáty, ze kterých jsem nebyla moc odvařená. Celkově se mi jeho moderní poezie ale líbí!

Nakladatelství: Headline | Počet stran:  222 | Hodnocení:3,5*/5*

Poslední kniha je Sen letající želvy od Nory Eckhaedtové! Knihu jsem četla na listopadový bookclub! Takže se můžete brzo těšit na report a můj názor na tuto knihu. Musím říct, že jsem chvíli byla zmatená a konec jsem očekávala.

Nakladatelství: Kniha zlín | Počet stran 301 | Hodnocení:3*/5*

Zapoměla jsem ještě zmínit přečtenou knihu, kterou přečetla jako úplně  první v listopadu a tou je Anatomie Skandalu od Sarah Vaughanové! Kniha mne zbavila čtecí krize za což jsem velmi ráda! Děj knihy byl hodně napínavý! Recenzi na knihu si můžete přečíst zde

Hlavní hrdina James je obviněný za znásilnění. Jeho manželka Sophii tomu ale nevěří. Nevěří, že bybyl její manžel schopný tak nechutného a odporného zločinu, přece jsou svoji už dvanáct let a mají spolu dvě překrásné děti! Sophii si myslí, že to může být pomsta nebo dokonce závist. James  je státní tajemník na ministerstvu vnitra a nedivila by se, že by se někdo snažil pošpinit manželovo jméno.


Nakladatelství: Host | Počet stran: 183 | Hodnocení: 3,5*/5

Dohromady jsem přečetla 5 knih, od předchozích měsíců je to pokrok. Všechny knihy se mi moc líbily a jsem ráda, že se pomalu zbavuji čtecí krize! Komiks mi tomu trochu i pomáhá. Jaké knihy jste za listopad přečetli vy? Ať mám inspiraci na další knihy.




4 komentáře

  1. To jsou moc pěkné knihy. Hlavně Alisik vypadá moc zajímavě. :)
    Já tedy za listopad se pustila do Měsíčních kronik a zatím jsou skvělé. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měsíční kroniky miluju! Jak se ti krásně čte! Ano Alisik je moc krásná :)

      Vymazat
  2. Knížky vypadají opravdu zajímavě a lákavě. Přemýšlím, že bych si pořídila tu knížku od Atticuse:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli máš ráda moderní poezii, tak vedle nešáhneš <3

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.