Co jsem přečetla na konci roku

Krásný leden, jak prožíváte start do nového roku? Dali jste si cíl, kolik knih za tento rok chcete přečíst? Já si to popravdě už nenastavuju. Ale chtěla bych se držet té 50-tky (1 kniha týdně). V posledním měsíci roku 2018 jsem přečetla dohromady 6 knih.



První, co jsem přečetla, byl komiks Plutona. Tento komiks mne doslova nadchnul! Už se těším na další pokračování. Jestli máte rádi příběhy z dětského pohledu, tak je přímo pro vás.  Jak se aktéři poperou se situací s Mrtvou superhrdinkou?

Nakladatelství Crew | Autor Jeff Lemire | Hodnocení 4*/5*

Před Vánoci jsem dočetla knihu Kavárna v Kodani. Tato kniha před Vánoci je úžasná. Hezky si u ní odpočinete a poznáte tak Kodaň i tajemství Hygge.

Nakladatelství Cosmopolis | Autorka Caplin Julie | Hodnocení 4*/5*

Jako klasicky těsně před Vánoci jsem přečetla dvě moje klasiky! Malého prince a Vánoční koledu. Tyto knihy jsou nutnost si je za život přečíst! A uvědomit si tak hodnotu našeho života.

Nakladatelství Fortuna Libri | Autor: De Saint Exupéry | Hodnocení 5*/5*

Nakladatelství x.y.z | Autor Charles Dickens | Hodnocení 5*/5*

Předposlední kniha je Petr a Lucie od Romain Rolland. Tento příběh se určitě každému z vás líbil. Bohužel u mě tento  příběh nic nezanechal. Byl to krásný romantický děj dvou lidí, během války v Paříži a prožíváte s nimi jejich lásku. Prostě kniha, která mne nenadchla ani nezklamala.

Nakladatelství | Autor: Romain Rolland | Hodnocení 3*/5*

A na závěr jsem se zas pustila do knihy s tématikou Hygge a to Hygge a Polibky.
Já tuhle tématiku mám moc ráda a tento příběh je podobný jako je první zmiňovaná kniha. Kde hlavní hrdinka bojuje se svým životem, který jí až tak moc nenaplňuje. Proto si udělá výlet do Dánská a tam se poprvé setká s Hygge.

Nakladatelství Jota | Autorka Clara Christensen | Hodnocení 4*/5*

Tak to byly knihy, které jsem za prosinec přečetla. Myslím si, že to byl super výběr oddechových knih a uvědomění si tvůrce svého štěstí.


24 komentářů

  1. Malý princ je už taká klasika. Veľmi ma teší, že sa stále vydáva v toľkých rôznych prevedeniach. Dnes som v kníhkupectve dokonca videla detskú knihu (a veľmi krásne ilustrovanú) o samotnom autorovi tejto knihy. Keby nebola poškodená obálka, tak by som si ju hneď vzala <3

    Jaji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ho strašně moc miluju! Jsem ráda, že mi ho nenutili číst na základce, protože se pak stává, že se dětem nelíbi a nevracejí se kní. Nemyslíš takovou tu modrou ručně psanou? Ta je moc krásná! <3

      Vymazat
  2. Hodně mě zaujal komiks Plutona a musím si někdy přečíst Vánoční koledu - jsem celkem ostuda a ještě tenhle příběh neznám :D Jinak Malý princ je moje srdcovka <3 A věřím, že až si přečtu i Vánoční Koledu, tak bude patřit mezi moje srdcovky taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plutona, je fakt krásný komiks, doporučuji <3 Vánočního koledu doporučuji všemi deseti, musíš si ho příští rok přečíst a určitě to bude srdcovka :)

      Vymazat
  3. Ja si ciele takisto nedávam, 50 kníh je akurát máš pravdu, ale nechcem byť potom nejak sklamaná, keď mám skúšky v škole tak určite nečítam ani tú knižku týždenne, vtedy to proste nestíham. Vianočná koleda aj Malý princ sú klasika, ja som obe čítala v angličtine a sú super, hoci musím priznať, že Malého princa som zbožňovala v istom období, asi keď som mala 16, ale dnes už naňho s láskou skôr len spomínam. Nie je mi sympatické, ako z toho spravili hrozne veľký marketing, je to na tričkách, diároch, hrnčekoch, no všade. Kavárna v Kodani vyzerá veľmi sympaticky, to by som si aj prečítala! A inak Peter a Lucia, ja to zbožňujem, ale je pravda, že musíš byť na to naladená, ale tak je to možno aj s každou knihou... :) Každopádne som rada, že som objavila tvoj blog, je to tu krásne a prajem ti krásny nový rok!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, za tvůj krásný komentář! ♥ Taky mi dost vadilo, že z malého prince udělali, velký marketing takže tě chápu. Kavárna v Kodani je moc krásná kniha a určitě si jí zamiluješ. Ano, na knihu by se měl člověk připravit ale bohužel, četla jsem lepší knihy o lásce v průběhu války.
      To jsem moc ráda, že se ti můj blog líbí a doufám, že si ho oblíbíš! Měj se krásně a krásný rok 2019 ♥

      Vymazat
  4. Moc pěkný článek! Malý princ je také moje srdcovka, ale stejně tak i Petr a Lucie, proto hodně mrzí, že tě kniha až tak nezaujala. :( Ale co se dá dělat, každému se líbí něco jiného. :) Docela přemýšlím, že si někdy v budoucnu přečtu i Kavárnu v Kodani, jen musím počkat na to, až budu mít co nejlepší náladu na odpočinkový román pro ženy. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mi mrzí, že mě Petr a Lucie moc nenadchla a to jsem si říkala, že to bude jiná kniha ale bohužel :( Jak budeš mít náladu nebo krizovou chvíli tak ji Kavárnu přečti, je to fakt oddychová kniha ♥

      Vymazat
  5. Já v prosinci přečetla pět knih, takže jsem spokojená. Pěkné fotky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, myslím si, že je to takové ideální :) ♥ Děkuji!

      Vymazat
  6. Za prosinec jsem též přečetla Vánoční koledu a Hygge a polibky. Obě knihy jsem četla poprvé, ale mohu říci, že se mi velmi líbily. Takové pohodové.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hygge je hodně pohodová kniha a Vánoční koleda k Vánocům prostě patří <3

      Vymazat
  7. Moc bych si chtěla přečíst kavárnu v Kodani, ale trochu se bojím, že mě to nebude bavit - přece jen to jde trochu mimo můj žánr ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cháápu, spousta lidem, tento žánr nemusí padnout ale jak budeš mít možnost určitě to zkus :)

      Vymazat
  8. Páni, to je knih. Já mám teď od knih pauzu, zkouškové období je tady. Už se ale těším, až to budu mít za sebou a začnu číst novinky v mé knihovně. :)
    Woodnote

    OdpovědětVymazat
  9. Krásné fotky i výběr <3 Kavárna v Kodani a Hygge a Polibky mě hodně zaujali a plánuji, že se do nich v budoucnu pustím :) Taky musím přiznat, že jsem klasiku Petr a Lucie ještě nečetla :D Takže si ji taky připisuji na seznam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! <3 Určitě se do nich pust, já knihy s tématikou Hygge naprosto miluju! Jestli Petra a Lucii budeš číst, tak jsem zvědavá na tvůj názor :)

      Vymazat
  10. Malého princa a Vianočnú koledu mám veľmi rada. 😍 Ja si tento rok dávam za cieľ 30 kníh, čo snáď pre mňa nebude problém. 😅

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný článek! Já včera dočetla Hygge a polibky <3 Malý princ to je nesmrtelmá klasika <3

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.