Hygge a Polibky

Hygge and Kisses
Autorka Clara Christensen | Rok vydání 2018 | Nakladatelství Jota | Hodnocení: 4*/5*


Hygge románů nebudu mít nikdy dost a jsem nesmírně ráda, že se i k nám toto krásné slovo dostavilo. Když čtete krásné oddechové knihy jako je Hygge a Polibky, tak se chladné zimy bát nemusíme, naopak si jí můžeme užívat.

Bo, pracuje pro jednu IT firmu, ale bohužel dostane výpověď za to, že je ve firmě nadbytečná a její pracovní sílu nepotřebují. K tomu Bo bojuje se vztahem, který není podle její představ a nedokáže se smířit s tím, že ho musí utajovat. Protože ti dva kdysi spolu pracovali a on nechtěl, aby to narušilo jejich vztah.

Bo však navíc bojuje sama se sebou a je furt nešťastná, její život se rozsypal jak domeček z karet a bloumá světem.

Její spolubydlící Kirsten vymýšlí plán a přemlouvá Bo, aby si obě udělaly výlet do Severního Jutska. Bo se ze začátku vůbec do té zimy nechce, ale nechá se přemluvit.
Tak nasedá do letadla, který letí do studeného Dánská a doufá, že si konečně uspořádá svoje myšlenky a během chladných večerů rozposílá její životopis do firem.

HYGGE  ,,To je nějaká hygiena, nebo co?"

Na první pohled, vidíme, že to bude krásné příjemné čtení, kde venku padá sníh a vy doma jste pod peřinou a vnímáte teplo domova.
Od této knihy neočekávejte žádný zvrat, ale spíš jí vnímejte jako odpočinek od chaosu, který jste doteď měli, prostě něco na odreagování.

S hlavní hrdinkou jsem si nestihla udělat žádný citový čtenářský vztah, ale spíš jsem jí vnímala z pohledu kamarádky, která mi vypráví její situaci. A stejně to tak bylo i s dalšími postavami.
Kniha se mi četla rychle, a tím to možná bude.

Jestli vás zajímá slovo hygge a nechcete číst nic odborného nebo motivačního, ale spíš to chcete formou románu, tak vám tuhle knihu vřele doporučuji. Hlavní hrdinka tam popisuje, jak si u krbu užívá svůj volný čas a vychutnává si vynikající jídlo s přáteli.






12 komentářů

  1. Kniha vypadá vážně super :) Ideologii Hygge miluju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já taky miluju Hygge a to jsem se tomu zásadně vyhýbala ale je to fakt na zpříjemnění klidu na duši ♥

      Vymazat
  2. Knihy s Hygge tematikou se mi líbí, ale přiznám se, že tato nebyla uplně štastnou volbou :-( Ovšem co se jí nedá upřít, je nádherná obálka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím stebou :) Mohlo to být o trošku zajímavější a autorka mohla více ukázat to Hygge no :( Obálka je prostě dokonalá! <3

      Vymazat
  3. Tuto knihu si musím pořídit. Miluju tu obálku a příběh zní fajn. A hlavně mám chuť na něco takhle příjemného. :)
    Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To od tebe ráda slyším <3 Doufám, že si jí brzo pořídiš a řekneš jak se ti líbila :)

      Vymazat
  4. Má opravdu krásnou obálku :) a z anotace mě hodně zaujala. Kniha o hygge z jiného úhlu než jsem zvyklá. Láká, ale trochu se i bojím...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíš sama, na kniha fakt slouží pro odpočinek a když fakt chceš něco oddechového na jedno odpoledne :) Obálka je bezchyb krásná <3

      Vymazat
  5. Mám pocit, že přesně takovouhle poklidnou knížku bych si teď potřebovala přečíst :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. <3 Tak doufám, že naní narazíš a přečteš si jí a hezky se u ní odpočineš :)

      Vymazat
  6. Zdá se mi, že je to přesně kniha na klidné zimní večery. :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.