Spolubydlící

Roomies
Autorka Christina Lauren | Nakladatelství Jota | Překlad Jan Sládek | Rok vydání 2019 Hodnocení 3*/5*

Vašeho manžela vůbec neznáte, bydlíte s ním pod jednou střechou a máte pocit, že v sobě ukrývá tajemství, o kterém vám nechce říct.

Holly Bakkerová si vzala cizího pouličního muzikanta, který hraje v metru a už je ve státech několik let nelegálně. Holly je asistentka v divadle a zrovna jim chybí nadaný muzikant, proto se snaží divadlo zachránit a protlačí Calvina na konkurz. Calvin každého uchvátí, ale bohužel nemůže místo v divadle přijmout. Nemá státní občanství. A proto se Holly rozhodne, že si Calvina vezme, zachrání tím divadlo a konečně pozná kluka, kterého v metru potkávala a vášnivě poslouchala, jak hraje.

Když svatbou vztah nekončí, ale teprve začíná ... 

Na knihu spolubydlící jsem se moc těšila, měla jsem náladu na New adult žánr a nemohla se dočkat jak si příběh vychutnám.

Christina Lauren je hodně chválená autorka, napsala sérii Božský a Vášnivý. Já doposud od ní přečetla jen Spolubydlící.

Styl psaní autorky je svižný a bez zbytečného natahování. Celkový příběh byl oddechový, bez napínavých prvků, což by neuškodilo, kdyby tam autorka dala něco nečekaného. Celkově to bylo na jedné rovině a nic moc se toho nedělo, autorka si mohla s příběhem trochu pohrát, aspoň ke konci, když už ne během.

Hlavní hrdinka mi přišla dost naivní a hrdina takový ňouma. V příběhu máme opatrovníky Holly, ty dva jsem si nehorázně oblíbila.

Je to spíš milostný román než kniha z červené knihovny. Erotiky tam bylo minimum. Očekávala jsem od příběhu víc, hned v polovině knihy mi bylo jasné, jak to skončí.

Kniha mi zpříjemnila cestu do hor a dělala mi společnost i cestou zpátky.
Obálka této knihy je taková nenápadná, na první pohled vidíte Manhattan a zbytku obálky si už nevšimnete, pokud ji bedlivě neprozkoumáte.

Jestli se New adult vyhýbáte kvůli popisné erotice, ale přesto máte chuť na milostný román, tak vám knihu vřele doporučuji, lásky a něhy je tam dost.

















6 komentářů

  1. Ach to je škoda, že se ti kniha nelíbila :-( od autorek jsem četla víc knih, takže i tuto bych chtěla zkusit, kord když bude film s mou oblíbenou herečkou :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I tak si knihu zkus přečíst a uvidíš jak se ti bude líbit. Já jsem spíš na ten drsný vztah, kdy jeden z postav musí být nedobytný...

      Na film se rozhodně podívám. ♥

      Vymazat
  2. Také mě mrzí, že tě příběh tolik nezaujal. Chtěla jsem se do něho pustit, ale teď vůbec nevím, jestli to mám riskovat... :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemůžu říct, že se mi kniha až tak nelíbila, ale jak říkám, něco mě v ní chybělo. Mám ráda, když to ve vztahu skřípe a ne že, jsou oba ubrečený a jak je život není fér.

      Počkej si na další recenze a uvidíš, za do knihy půjdeš nebo ne :) ♥

      Vymazat
  3. Mě tahle kniha dost láká, ale pořád si nejsem stoprocentně jistá jestli do ní jít... Po tvé recenzi mi je jasné, že si to musím ještě hodně promyslet :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počkej si na další recenzi a uvidíš, jestli tě na ní někdo naláká :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.