Střípky Času

Jenže ty vzpomínky časem blednou, přemazávají se a mizí.
Spisovatelka Petra Slováková | Nakladatelství Host | Rok vydání 2019 | Hodnocení 3*/5*


Kdybyste měli schopnost cestovat časem, co byste dělali? Naše hlavní hrdinka Jana cestuje do minulosti a krade tam starožitné věci a v jejím světě je prodává, aby si zajistila živobytí.

Jana má schopnost, kterou neumí pořádně používat a taky neví, proč ji má zrovna ona, ale každopádně ji využívá ne zrovna morálním způsobem. O Janu se nikdo nestará, spíš naopak, její máma se stala silnou alkoholičkou a  není schopná se postarat o sebe, natož o své vlastní dítě, proto si Jana bere svůj život do vlastních rukou.

Jana jednou během přesunu v čase udělá chybu a hrozí jí velké nebezpečí, v tu chvíli jí ale zachrání policajt, který má taky divné schopnosti a nabídne Janě práci ve zvláštním oddělení. Jana tak poznává úplně jiný svět a konečně se necítí sama. Postupně získává odpovědi ohledně svého života.

,,Protože to, co mám na duši napsané, nemůže lidská mysl pochopit."

Já jako milovník cestování časem, jsem byla na tuhle knihu moc zvědavá o to víc, když to naspala česká spisovatelka. 

První mínus na této knize je, že chybí kapitoly, a proto jsem měla pocit, že je to strašně zdlouhavé, byli tam ale odstavce, které naznačovaly "konec". 
Příběh je psán ich-formou a já jsem si postavu Jany oblíbila. 
Co bylo mým dalším zklamáním je, že kniha slibuje hororové prvky, po celou dobu čtení jsem se ale nebála.

Celý příběh se odehrává v Ostravě, což je strašně super. V Ostravě jsem byla jen jednou, ale pojmy jako Hladové okno znám. 

Petra Slováková si hezky pohrála s postavami a všechny byly vyjímečné, trochu jsem si musela dávat dohromady kdo je kdo, ale časem jsem si zvykla, milostná linka tam je taky, ale není to hlavní téma, jsem ráda, že romantických prvků tam bylo minimum. 

Od příběhu jsem očekávala něco jiného, ale stejně mě to mile překvapilo

Chvílemi mi to připomínalo sérii Nástroje smrti. Je tam spousta magie a napínavých prvků. Kdo má rád urban fantasy a detektivky, tak těm tento příběh určitě doporučuji.

V přečtenu jsem řekla, že místo jména Jana říkám Džejna z důvodu, že autorka měla zajímavé jména bylo mi líto, že hlavní hrdinka měla takové obyčejné. Nic proti milým Janám nemám. 










4 komentáře

  1. Neviem, táto kniha ma absolútne nezaujala :( A čo som videla recenzie, čo vo výsledku potvrdzuje aj tá tvoja...Tak Host rozhodne vydal už aj lepšie knihy

    Never Trust a Duck

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za mě je to super YA kniha od české spisovatelky, od příběhu jsem čekala něco jiného no ale stějně mě dějová linka nezklamala. A souhlasím :)

      Vymazat
  2. Tato kniha má moc hezkou a zajímavou obálku :-) Ale dost mě překvapilo, že se jedná o paperback :-o Postrádala bych stejně jako ty kapitoly. Nemám ráda, když jsou dlouhé kapitoly, natož chybí :o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty kapitoly mi dost chyběli.
      Obálka celá kniha, která hezká a drží se dobře :D

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.