Trny v čase

Drzá holka ze starbucksu mi otočí život naruby. 
Spisovatel Jan Tomeš | Nakladatelství Paseka | Rok vydání 2019 | Hodnocení 5*/5*


Představte si, že se rozhodnete hledat osobu, kterou jste v životě viděli jen na pár vteřin. Na pomoc máte jenom sny a pár neodpovězených otázek. Podaří se Karolíně najít její mámu? 

Hlavní hrdinka Karolína studuje filozofii. Skoro každou chvíli omdlívá, zdávají se jí divné sny, na které hledá odpovědi. Bohužel neví čeho se má konkrétně chytit a její táta jí taky moc nepomáhá. Mluvit o své ženě ho totiž bolí.

Jednoho dne se Karolíně rozbije ve Starbucks počítač a náhodně potká Tomáše, který jí jen tak nabídne, že jí může sehnat nový za lepší cenu. Karolína je odtažitá a neví, co si o divném klukovi myslet. Jeho nabídku však neodmítá a díky rozbitému počítači vzniká zajímavé přátelství.

Karolína neví proč, ale má pocit, že Tomášovi může důvěřovat. Svěří se mu s jejími pocity a plány.
Rádi také mluví o filozofii, hodněkrát se v příběhu obejvuje kniha Sofiin svět. Oba spolu procestují Evropu a vzájemně se poznávají.

Chtěl si přečíst něco, co by četla i ona

Postavu Tomáše jsem si doslova zamilovala! Miluji jaký je, cynický, s ničím se nepáře a hlavně se bezmyšlenkovitě vrhá do všeho po hlavě. Karolína mi přišla taková rozmazlená, chvílemi mě docela štvala, ale taky jsem si jí nakonec oblíbila. 

Kniha se čte opravdu na jeden zátah! Je psána er-formou a kapitoly jsou krátké, odděluje je krásný oddělovač, který je věnován filozofům. Užívala jsem si každičkou stránku a všechny filozofické myšlenky. Jestli k filozofii nemáte blízko, tak se nemáte čeho bát, není to jen o ní.

Celá kniha je krásně zpracována! Je malinká lehounká, obálka se povedla. Prostě se mi líbí od A do Z. 

Každá myšlenka se počítá. Každá myšlenka je energie vyslána do vesmíru. 

Díky Jakubovi z Bookcalling  a nakladatelství Paseka jsme měli možnost si knihu přečíst před vydáním, a k tomu jsme měli speciální book club přímo v nakladatelství Paseka s autorem Janem Tomešem. 

Dům Paseky je tak krásný, hned jak jsem vešla dovnitř, tak jsem ucítila krásnou vůni knih. Celé to tam je ve vintage stylu a "praskají" jim podlahy, já byla prostě ve svém živlu. 

Autor je velký sympaťák. Vyprávěl nám o vzniku jeho knihy, byl rád, že se kniha četla na jeden zátah, protože to byl jeho záměr. V jeho očích šla vidět radost. Všechno ho zajímalo, ptal se například  na vyznačené stránky. Ptal se také, proč miluji Tomáše a tak dále. 

Jeho zkušenosti s přáním se doopravdy plní, jen si dávat pozor na to, co si přejeme. Věříte tomu? Věříte, že co vydáváte do vesmíru, tak se vám splní? Já to zkouším už hodně let. Už dávno jsem si koupila knihu Tajemství, která byla v příběhu taky zmíněna. A musím potvrdit, že se mi některé přání vyplnily. 

Celý večer měl krásnou atmosféru, samotného autora se krásně poslouchalo a vyzradil nám, že chystá novou knihu, kde už té filozofie bude trochu víc. Už teď se na novou knihu těším! 

Děkuji nakladatelství Paseka za krásnou knihu a za příležitost se setkat s autorem.





Knihu zakoupíte po kliknutí loga.




4 komentáře

  1. Za letošní rok asi nejlepší Book club <3 Jan Tomeš je velký sympaťák a jeho kniha se moc povedla :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, nejlepší Book club za rok 2019 ♥ Už se těším na jeho novinku.

      Vymazat
  2. Já filozofii nesnáším, ale tuhle knihu bych si možná přečíst mohla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je té filozofii málo, tak si myslím, že by to bylo oka :) ♥

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.