Atlas štěstí

The Atlas of Happiness 
Spisovatelka Hellen Rusel | Nakladatelství Jota | Překlad Tomáš Oakland | Rok vydání 2019 | Hodnocení 5*/5*


Kdo mě zná již dlouhou dobu, tak ví, že nemohu dopustit na knihy týkající se štěstí. Tato a podobná témata  mi do života přinášejí střípky naděje a spokojenosti.

Atlas štěstí je průvodcem napříč 33 zemích světa. Vezme vás tam, kde si svého štěstí tamní obyvatelé váží a jejich tipy, jak ho dosáhnout. Kniha je do detailu krásně zpracovaná, jak barevně tak i popisem. Ilustrace si doslova zamilujete.

Ke každé zemi je věnovaná strana a popisuje význam slova jako například Sing - fu což je šťastní a fu je dostatek. Také se dozvíte, jak slovo vzniklo a kdy ho začali používat.

Poté je už delší povídání, kterému je věnováno 3 až 5 stránek, tam už je menší příběh lidí, proč se  drží Sing-fu, stručnou historii dané země a způsob jejich života.

Třetí část je v bodech, jak, co udělat, abychom i my dosáhli Sing - fu.

A takto je dopodrobna udělaná každá země. Najdete tam Anglii, Německo, Hawaii a dokonce i Finsko. Musím říct, že jsem si ze začátku myslela, že to je blbost, ale ne, i Fini mají svůj specifický způsob, jak dosáhnout štěstí, a dost jsem si u toho zasmála. Jejich způsob šťastného života je totiž být doma ve spoďárech u krbu a pít vodku.

Naopak jsem si zase oblíbila Japonsko, tam je hodně zdůrazněno stáří. Staré věci, nebo stárnutí není vůbec něco, za co bychom si měli stydět.
Japonsko známe takové, že je hodně napřed, jejich pracovní doba je dlouhá a práce je pro ně smysl života. Ale i Japonci se umí zastavit a nabít se energií, aby mohli fungovat dál.

Jestli k vám nesedí Hygge nebo Lykke, ale přitom si chcete najít něco, podle čeho chcete fungovat a najít si tak cestu ke štěstí, tak vám vřele tuhle knihu doporučuji, máte tam toho tolik, že si určitě vyberete alespoň jednu cestu, kterou půjdete nebo se jí necháte inspirovat.








Výsledek obrázku pro jota logo
Knihu zakoupíte po kliknutí loga




10 komentářů

  1. Děkuju za tip na tuto knížku ♥ Vůbec jsem nevěděla, že tato knížka vyšla, ale hned mě zaujala :) Podobné knížky mám moc ráda :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, jsem ráda, že tě kniha zaujala ❤️

    OdpovědětVymazat
  3. Narazila jsem na tebe na instagramu a musela jsem si založit účet na google. Tvůj blog se mi moc líbí. Já mám ráda Hygge. Kouknu se po Atlasu štěstí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je od tebe moc pěkné! Vážím si toho!

      Po knize se určitě mrkni ♥

      Vymazat
  4. Wow! To zní neuvěřitelně dobře... Já tyhle knihy úplně nevyhledávám, ale tahle kniha vypadá suprově nejen obsahově, ale i vzhledově. ❤️

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tyto knihy mám moc ráda. Tato kniha je vážně krásně udělaná. Z každé země se dozvím něco zajímavého. ♥

      Vymazat
  5. Tak tohle si musím pořídit, vypadá to nádherně! :O
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si pořiď, knihu jsem půjčila své bývalé kolegyni v práci a byla z ní unešená :)

      Vymazat
  6. Jééé, takhle knížka vypadá opravdu mile a inspirativně. Zkoumání cest ke štěstí mě baví. Přidávám na readlist... ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.