Three days in Budapest

Na konci srpna jsme se rozhodli, že si po dlouhé době uděláme rodinný výlet

Jak už asi víte, mamka si našla nového přítele a teď jsou spolu již přes rok. Já mu od začátku říkám Maďar. A jednoho dne jsme si usmysleli, že navštívíme zemi, ve které bydlí. A za tři dny jsme toho zažili docela dost!








První den jsme navštívili Market centrum, kde farmáři prodávají maso a místní zeleninu. Najdete zde i stánky s kořením jako je sladká paprika i uzeniny. 





 Prošli jsme si Most svobody neboli Szabadság Híd, který je veden přes řeku Dunaj.



Viděli jsme náměstí Hrdinů. V Hösok tere uvidíte Sochu archanděla Gabriela se svatoštěpánskou korunou a křížem. Sedm náčelníků a sochu knížete Arpáda.





 Navštívili jsme i Parlament. Ta architektura je fakt krásná. Orzságház je v překladu Státní dům.

První den byl hodně náročný, ušli jsme spoustu kilometrů a udělali kolem 20 000 kroků. Druhý den jsme se rozhodli, že budeme relaxovat a vydali se do Termálních lázní Széchenyi. Doporučuji tam zajít hned po otvíračce a být tam co nejdéle. Můj plán nebyl sice vyslyšen, ale příště to tak určitě uděláme.


Széchenyi jsou nejrozsáhlejšími léčebnými lázněmi v Evropě. Najdete tam 21 léčivých bazénů.







Po odpočinku jsme se večer vydali na Rybářskou baštu. Z Halászbástya máte krásný výhled na celou Budapešť a večer je málo lidí, takže máte čas si užít tu nádhernou atmosféru. 


Poslední den jsme se s Tonym rozloučili s pokojem a zašli se podívat do nákupního centra. Koupila jsem si malé drobnosti. Na magnet ani pohled jsem bohužel nenarazila, tak mi je Maďar pak musí přivést. Bylo to krásné rozloučení s létem a tuhle mini dovolenou jsme si moc užili, rozhodně jsme tu nebyli naposledy, Maďarsko je nádherná země!




10 komentářů

  1. Tak tento výlet ti trošku závidím :D ..sama jsem v Budapešti byla, ale jen na jeden den, což rozhodně nestačilo a ráda bych se tam podívala znovu :)

    Another Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě se znova podívej, za den by jsi stihla ty nejznámější památky, ale byl by to náročný den. :D Já se těším, jak tam zas pojedeme. Je to moc krásné město ♥

      Vymazat
  2. Jde rozhodně poznat, že sis výlet užila na 100% a ještě k tomu vznikly skvělé fotografie! :)

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Užila, jsem ráda, že jsme do Budapeště konečně jeli :) Děkuji, vždycky mám radost, když vznikne fotka, protože si spíš chci užívat ten daný okamžik, tohle už je jen třešnička na na dortu ♥

      Vymazat
  3. Krásná dovolená, tu předposlední fotku naprosto miluju <3 Jsem ráda, že sis trošku odpočinula :-) I když to bylo krátké, tak to stálo za to :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bylo to moc super, jsem ráda, že jsme tam jeli. Děkuji ♥

      Vymazat
  4. Budapešť je nádherné město, opravdu jsem si to tam zamilovala na obou svých návštěvách :) Krásně jsi to všechno nafotila!
    Marky (Books are my life...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budapešť jsem si zamilovala, nemůžu se dočkat, až město zase navštívím. Děkuji, z fotek jsem opravdu moc nadšená. ♥

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.