Poslední velký den

Photos of you 
Spisovatelka Tammy Robinson | Nakladatelství Cosmopolis | Překlad Ivana Svobodová
Rok vydání 2019 | Hodnocení 3,5*/5*

Co byste dělali, kdybyste zjistili, že vám chybí jen pár měsíců života. Ava Greenová na svoje narozeniny zjistí, že umírá. Rozhodne se tedy splnit svůj dětský sen - mít svatbu snů.

Ve 28 letech Ava již podruhé prohrává s rakovinou, měla ji totiž už před třemi roky. Tentokrát se zákeřná nemoc vrací v plné síle. Ava se tedy rozhodne, že už nebude marnit svůj čas a začne svůj zbytek života žít naplno.

Jako většina z nás si přeje a představuje svou vlastní svatbu snů, tak i Ava není výjimkou. Chce z tohoto světa odejít šťastná, a aby si jí všichni pamatovali krásnou. Podaří se jí její Poslední velký den zrealizovat?

Její přátelé a rodina jí tedy plánují svatbu snů. Dozví se to i média a lidé se začnou o Avu zajímat a někteří s přípravami začnou pomáhat. Během toho Ava píše sloupky v novinách Women's Weekly, kde popisuje její životní postřehy a zážitky.

,, Láska nemá žádnou minulost ani budoucnost. Láska prostě je.''

Poslední velký den je krásná romantická a oddechová kniha. Četla se velmi rychle. Je psána ich-formou, takže se s hrdinkou dá rychle ztotožnit. Obálka je moc krásná. Ilustrace, kterou vytvořila Kateřina Brabcová, příběhu krásně odpovídá.

V knize najdete pasáže, jak hlavní hrdinka píše do sloupků novin a místy je to dost motivační. Občas to donutí čtenáře víc si vážit života a uvědomit si jeho hodnotu. Po dočtení jsem byla smutná, ale konec byl očividný. Doporučuji nečíst vzadu anotaci, nechci říct, že to je spoiler, ale víceméně se tam dozvíte průběh příběhu. Musím podotknout, že mi během čtení příběh občas přišel nereálný a naivní. 

Od Tammy Robinson jsem nic nečetla a tato kniha byla moje první . Jestli se mi do rukou dostane Normálně jiný, mile ráda si jí přečtu. 

Jestli máte chuť na něco romantického a lehkého, doporučuji si knihu přečíst. Hezky vás pohladí po duši a upřímně se budete hezky culit. V knize najdete spoustu úryvků, nad kterými se určitě zamyslíte a možná přehodnotíte některé své postoje.

Ideální kniha do tohoto střídavého počasí. 



7 komentářů

  1. Ty jsi nečetla Normálně jiní? To je skvělá kniha a vloni mi zlomila srdce a zároveň se mi moc líbila. Myslím, že dostala ode mě dokonce 4,5hvězdičky. Poslední velký den má nádhernou obálku a na knihu se velmi těším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel mě kniha asi minula, ale určitě se po ní podívám, jak o ní hezky mluvíš :)

      Vymazat
  2. Knižka ma zaujala najmä kvôli nádhernej obálke a keďže som veľká romantička, tak viem, akú knižku si práve pripíšem na zoznam :) Milujem, keď na pohľad oddychová literatúra predsa len v sebe ukrýva vzácne myšlienky, teším sa na ňu! ^.^
    Krásnučká recenzia aj úvodná fotografia, maj sa nádherne!♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka je krásná, celkově tyto romantické knihy od cosmopolisu jsou nádherné.

      Přeji ti, jak se ti kniha hezky čte.

      Děkuji za milá slova Mony, vážím si toho! ♥

      Vymazat
  3. Ta citace s tou láskou je krásná a velmi pravdivá. O knize jsem něco málo slyšela, ale pravou je, že moc vidět není.

    Gabux | Poslední článek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

      Vymazat
  4. Beru na vědomí a budu knihu více ukazovat :) Aby se dostala k více čtenářům ♥

    OdpovědětVymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.