Velká komiksová nálož


Krásný den, tento týden byl pro mě fakt náročný, protože byl plný akcí, ale musím se vám pochlubit ze středeční akce, a to byl literární salon, který pořádá úžasný Jakub z bookscalling!

Tentokrát to bylo na téma komiks!

Já odmala miluji komiksy. Pokaždé, když se ale máme představovat, tak mi uvízne knedlík v krku a zapomenu na všechny myšlenky. Odteď si budu muset řeč připravovat dopředu...

Jako malá jsem četla hodně komiksů, jako je Garfield, Mickey Mouse, kačer Donald, ale hlavně W.I.T.C.H! Pane bože, když tam zazněla tato série, všichni jsme se probudili a vzpomínali na ty krásné dětské časy, kdy jsme si časopis kupovali ob týden ve čtvrtek. Já osobně jsem posílala tátu kupovat časopis witch za 49,90. Mimochodem jsem byla Hai-Lin.
Pak když jsem byla starší, tak v časopisu Bravo Girl byl vždycky mini foto komiks, pamatujete?
Jaké jsou vaše komiksové zážitky?

Hostů bylo celkem šest. Sympatická Štěpánka Jislova z Laydeez do comics. Štěpánka je milovnice komiksu a sama komiksy vydává a kreslí. Určitě se na Laydeez do comics podívejte a můžete ji podpořit. Dále tam byla Klárka Sládková z No ordinary Heroes, kde vydávají časopisy a překrásné komiksy. Musím zmínit i další, jako je Lukáš Růžička z krásného nakladatelství paseka. Richard Klíčník z Argo a Petr Litoš s Míšou z nakladatelství CREW (krev).




Probírali jsme všechno kolem komiksů i mangu. Byly různé diskuze, k čemu vůbec komiksy jsou a proč jsou čím dám tím víc oblíbené. Názory všech hostů se lišily. S mnoha věcmi jsme nesouhlasili a naopak. Z celé diskuze jsem si vzala to zajímavé, jako například jak se takový komiks píše. Scénář a vyplňování bublin dá velkou práci a člověk si musí klást důraz na detail obrázku, barvu a všechno možné. Večer byl velmi zajímavý a diskuze mohla trvat hodiny a hodiny. Bylo to poprvé, co Jakub musel do diskuze vstoupit a ukončit jí.

Velkou část knihy jsem dostala od nakladatelství crew a moc jim děkuji! Nemůžu se dočkat, až se na ně vrhnu! Takto vypadal můj čtvrtek a Jakubovi děkuji za předčasný dárek k Vánocům.




8 komentářů

  1. Jééj, Mahoutsukai no Yome ♥ Ja som si akurát zakúpila 4 volumy Nany, tak sa teším, že to konečne budem mať aj v takejto podobe ♥ ☂

    Blog de la Licorne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně lidí jí chválí tak se na ní těším a jsem na ní moc zvědavá ♥ Nanu bohužel neznám ale vygooglim si to :)

      Vymazat
  2. Jen blázen by komiksy nemiloval. Čekala jsem, že zmíníš ty komiksy Marvel, které mimochodem miluju, ale když jsi řekla WITCH, Garfield a Kačer Donald, hned jsem si vzpomnela na dětství, kdy jsem si nenechala ujít ani jeden nový komiks. Bravo jsem taky četla ale ty obrázkové komiksy mi přišli moc hloupý :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marvel myslím, že každý zná ale jinak je taky miluju ♥
      Ano, dětství bylo boží!
      Taky mi dost přišli hloupé ale četla jsem je :D

      Vymazat
  3. To si moc dobře pamatuji, taky jsem WITCH kupovala, pak jsem zkusila i Winx, ale to nebylo ono. Jinak taky v Bravo jsem četla též ty komiksy, ale přišly mi nějak divné. :D
    Popravdě, stále na komiksy nedám dopustit, jsou skvělé. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Winx jsem taky milovala jsem se na to koukala na telce :D jsem byla Můza :D Jo oni byli takové divné no :D ♥

      Vymazat
  4. Tohle musela být boží akce, z Kubových salónů mně tenhle zaujal nejvíce, protože komiksy a hlavně mangu čtu dosti. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z jeho salonu jsem vždy nadšena ale tento byl fakt na jedničku ♥ Mangy jsem četla a chtěla bych se k nim postupně vracet :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.