Sen Létící želvy




Krásný den? Jak se máte? 28. listopadu se konal letošní poslední bookclub s Norou Eckhardovou. Byli jsme v krásném podzemním Antikvariátu. Jak budete mít cestu kolem, určitě se v antikvariátu zastavte! Je to moc krásné místo plné starých obrazů a především knih. 

Už jste někdy četli český thriller? Nebo máte rádi, klidný román, jak to naši čeští autoři umí? Na knihu Sen letící želvy jsem se dost těšila, protože po přečtení prologu mne kniha dost zaujala a nechala ve mne temný a mrazivý pocit.

Jestli máte rádi kino, trochu dramatičnosti a vraždy, tak nesáhnete vedle! 

Elena je žena Viktora, který je dramaturg kina Obzor, má sklony k melancholii, trpí nespavostí a jeho velkým snem je, že natočí film. Jeho žena je lektorkou jógy, miluje svého muže a je věčně optimistická. Potkáváme i prsteníčkového vraha, který zabijí především mladé ženy. 
Jednou Elena na filmové premiéře potká šarmantního muže, který ji celou okouzlí. Vydrží Elena pokušení nebo Viktora podvede, jelikož na ní poslední dobou nemá čas?

Začátek byl pro mne klidný, jak jsem u českých autorů zvyklá, ale v polovině knihy to nabralo jiné obrátky a kniha mě bavila o něco více. Chvíli jsem byla ale ztracená, protože to byl celou dobu autorčin nápad. Byla tam Ichforma i Erforma, proto se mi to trochu hůře četlo. Ale byly tam pasáže, které mne dost bavili. Konec jsem na půl tak odhadla. 

Oblaka v Hlavě

Sen Létající želvy je spisovatelčin první román, který napsala během mateřské, a teď píše její druhou knihu. Nora vystudovala filozofii a statistiku. Také pracovala v oblasti kinematografie. Kino Aero, Světozor a Bio Oko, tady všude působila.

Přiznala se nám, že je i závislá na facebooku, a to mi přišlo roztomilé a vtipné! Spisovatelky jsme se museli hodně ptát a její odpovědi byly zajímavé a krátké! Ptali jsme se jí otevřeně ohledně příběhu, a to, co nám nedávalo smysl, tak nám krásně vysvětlila! 

Celkový večer byl chladný, ale krásný! Už se těším na lednový book club! Jinak jsou book Cluby od Jakuba pro všechny. Jen stačí sledovat jeho události na facebooku.







2 komentáře

  1. České autory mám ráda. Ještě mě nezklamali, a co jsem zatím četla knihy od českých autorů, tak jsem jimi byla nadšená. :3 A pokud na knihu narazím, určitě ji zkusím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli jí zkusíš tak to se budu těšit na tvůj názor jak se ti líbila :)

      Vymazat

Děkuji, za přečtení mého článku.

Instagram

M. A. I. . Theme by STS.